gsp gazeta sefului din pipera tudor octavian Steaua - Dinamo

Tudor Octavian, un jurnalist antic, cu apucaturi moderne

Cand il privesti pe Tudor Octavian, nu prea stii cum sa il iei. E un tip in varsta, un ziarist cu multi ani in presa din Romania. Cel putin in teorie, acesta ar trebui sa aiba jurnalismul adevarat destul de bine infipt in ADN. Sau macar mai bine decat acesti tineri care azi viseaza doar „senzationaluri” si „nosativinasacrezuri”. Din pacate, articolele lui Tudor Octavian nu au mai nimic din gustul presei de pe vremuri. Sunt mai degraba pline de veninul propagandei moderne.

E la moda sa dai in Steaua. Asta o stie toata lumea. Si ma refer la adevarata Steaua, nu la mizeria cunoscuta sub numele de Fotbal Club Fcsb. Acea mizerie este sfanta pentru „presa” din Romania, de neatins. Iar Tudor Octavian respecta si el aceasta regula. Intr-un nou articol de propaganda, pentru GSP, numit „Steaua jos răsare, ca o faimă mare”, acesta incearca sa-si bata din nou joc de echipa noastra, pentru simplul fapt ca exista.

Ca un adevarat propagandist, Tudor Octavian isi incepe „capodopera” apeland la sentimentele stelistilor. „Am iubit si iubesc CCA-ul din anii 60.” Asta e o minciuna, tovarase. Poate ca ai iubit acea echipa fabuloasa, dar astazi cu siguranta nu o mai iubesti. Azi, CCA-ul despre care vorbeste batranul jurnalist se numeste Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Este exact echipa pe care Tudor Octavian o batjocoreste in articolul sau.



Si omul lui Tolo continua: „Înțeleg de aceea și delicata ironie cu care colegii gazetari din generațiile tinere de azi comentează victoriile exultante, cu 15-0 și cu nu mai știu cât la zero ale echipei lui Lăcătuș. La drept vorbind, m-am bucurat mult după partida CSA Steaua – Benfica Nova Gerasao, câștigată de Lăcătuș și Ion Ion cu 28-0, deși, cu un arbitraj părtinitor pe față cu Benfica, scorul ar fi trebuit să fie cam 33-0.”

Adica scorul acela a fost de fapt o contra-performanta. Steaua ar fi trebuit sa dea mai multe, asta vrea sa ne spuna maestrul. Si are dreptate. Credem si noi ca ar fi trebuit sa-i batem pe aia cu 50 – 0, cu 90-0 sau cu 180-0. Un suporter adevarat trebuie sa fie exigent. Altfel nu e suporter. Iar un ziarist exigent ar trebui sa fie exigent cu toate echipele despre care scrie. Altfel nu e ziarist, domnule Tudor Octavian. Asteptam, asadar, sa ii luati la rost si pe descultii de la FC Fcsb, pentru ca nu au reusit 10-0 cu si mai descultii de la Plzen.

Din pacate, domnului Octavian ii lipseste exigenta. Daca ar avea-o, nu l-ar interesa viitorii posibili adversari ai Stelei, ci motivele pentru care cea mai galonata echipa din istoria fotbalului romanesc e acum obligata sa joace in ligile inferioare. Nici noi nu vrem, tovarase, sa jucam cu Sporting Liești, Sănătatea Dărăbani, Avântul Valea Mărului și Csikszereda. Vrem Realul, vrem Barca, Bayern, AC Milan sau Juventus. Dar mai e mult pana sa ajungem acolo, pentru ca niste baieti destepti si-au batut joc de fotbalul romanesc, de suporteri si de marile echipe. Pe cand un articol si impotriva groparilor fotbalului romanesc, domnule Tudor Octavian?

Ne mintim singuri. Jurnalistii lui Tolo au cu totii interzis la atacuri la adresa hotilor din fotbalul nostru, indiferent ca s-au nascut inainte sau dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Da, dragi cititori. Tudor Octavian e chiar atat de batran. S-a nascut in 1939. Noi ii dorim multa sanatate, dar ne pare rau ca nu s-a nascut un pic mai repede. Poate ca asa ar fi avut mai mult respect fata de armata romana si, poate, si pentru Steaua.



Domnul Octavian isi incheie articolul preluand ideea preferata a celor de la Gazeta: banii publici. Astfel, acesta ne avertizeaza ca „pe CSA Steaua o paște o lăsare la vatră„, dand din nou dovada ca inca nu a inteles cum sta treaba cu bugetul echipei. Un jurnalist adevarat ar fi fost mai bine informat. Ar fi stiut ca Steaua si-a gasit recent un sponsor oficial, Asociatia Stelistilor 1947, si ar fi lasat in pace povestea obositoare cu banii publici. Mai ales ca aceasta e o minciuna.

In caz ca nu stiati, domnule Octavian, foarte multe echipe din Romania sunt finantate din bani publici. Unele joaca chiar in Liga 1 si sunt finantate de primarii. Altele apartin chiar primariilor sau unor primari de sate, cu ambitii mari si pile si mai mari.

Normal, domnule Octavian, nu ar fi ca Steaua sa se desfiinteze, doar ca sa poata face stapanii dumneavoastra bani, fara griji. Normal ar fi ca dumneavoastra sa ne explicati cum au reusit toti acesti hoti sa ajunga in Liga 1. Asta ar fi „democratic, logic și cinstit”.

Steaua Bucuresti nu este „încropeala lui Lăcătuș”. Incropeala e ziarul unde lucrati dumneavoastra, un ziar format din oameni de cea mai joasa speta, propagandisti, mincinosi si sclavi rupti in fund, fara respect de sine, care sunt oricand dispusi sa se vanda pentru o noua atentie din partea lui Becali sau a celorlalti „patroni” din fotbal. Dan Filoti ne-a demonstrat ieri ce fel de oameni sunteti, asa ca nu incercati sa negati.

Presa din Romania e o rusine, formata din oameni care respecta doar banul stapanului. Asa ca nu ne mai mintiti, domnule Octavian, ca respectati dumneavoastra „miile de spectatori care merg la meciurile încropelii lui Lăcătuș”. Stim ca nu e adevarat. Si, oricum, nu avem nevoie de respectul unor viermi.