dan filoti servitori

Despre servitori si momentele cand le mai scapa

Ar fi frumos daca am avea macar o saptamana in care presa si televiziunile de sport din Romania nu s-ar face de rusine. Din pacate, in tara in care numele echipelor de fotbal se scriu intre paranteze si in care sunt considerati patroni de echipa cei care urla mai tare la TV, o astfel de dorinta ramane doar un vis. Astazi am avut parte de un nou caz in care ziaristii au aratat ca si-au gresit meseria si ca le-ar sta mai bine ca servitori.

E vorba tot despre prietenii nostri de la Digi Sport, care s-au facut de rusine si saptamana trecuta. La emisiunea Digi Sport Matinal, moderatorul Dan Filoti l-a sunat pe „faimosul” MM Stoica, pentru a discuta despre faze pe care ei le considera controversate. Poate ca multi dintre cititorii nostri se vor intreba ce cauta la o televiziune un fost puscarias. Iar cei mai adanc infipti in sportul romanesc sigur vor fi socati sa afle ca Stoica, un individ care nu are voie din punct de vedere legal sa mai activeze in fotbal, e invitat la televiziuni de sport pentru a vorbi chiar despre sportul in care are interzis. Pentru servitori, insa, clientul este rege.

Mai jos, am atasat un videoclip cu emisiunea de astazi. Nu trebuie sa urmariti interg filmuletul, ci doar ultimele doua minute, pentru ca ele sunt cele mai importante. Dan Filoti ii pune o intrebare lui MM Stoica, foloseste o exprimare corecta, iar fostul puscarias explodeaza. Dupa care, urmeaza un spectacol pe cat de jenant, pe atat de dezgustator.

Dan Filoti: „Cum e mai bine? Cu Miriuta sau era mai bine cu Contra? Din perspectiva FCSB-ului, in meciul de duminica.” 

MM Stoica (pe un ton nervos): „Din perspectiva Stelei, nu a FCSB-ului, da?!”

In acest moment si dupa reactia nervoasa a lui Stoica, Filoti ar fi putut sa dea dovada ca e un jurnalist adevarat si barbat pe deasupra. I-ar fi putut inchide gura celui caruia recent i-a inchis-o chiar Alibec, un fotbalist mediocru. Ar fi putut iesi din aceasta situatie ca un erou. Insa nu a facut-o. A ales sa fie servitor.

Aproape in genunchi, Filoti a raspuns:

Dan Filoti: „Din perspectiva Stelei, da. Imi scapa. De cele mai multe ori zic Stelei, dar mai imi scapa si FCSB.”

Ultima fraza a spus-o rapid, tare, ca nu cumva sa se supere clientul. „Clientul nostru, stapanul nostru”, nu, domnule Filoti?


Lui Filoti i-a scapat adevarul

Totusi, ce i-a scapat lui Filoti? A spus cumva o prostie? O minciuna? A gresit vreo consoana? Nu. Filoti a spus doar adevarul. I-a spus FCSB-ului pe nume. Insa, asemeni unui monstru din legende, care isi pierde puterile daca ii spui numele, si FCSB-ul pierde daca nu-i spui „Steaua”. Pierde suporteri, pierde bani, pierde de toate. Iar toate aceste pierderi il supara pe cel care se da patron, desi in acte nu exista.

El este clientul preferat al acestor servitori. Aseara, Filoti nu a avut parte de el. Dar a reusit sa prinda la telefon o extensie de-a sa. Iar extensia trebuie tratata la fel ca „patronul”.

Daca nu credeati ca adevarul doare, atunci sa va uitati la acest videoclip. Doar la acel moment, de la finalul sau. E destul ca sa intelegeti cat de disperati sunt acesti oameni si ce lovitura le-au dat Talpan si Steaua atunci cand i-au invins in sala de judecata.

Fotbal Club Fcsb nu e Steaua!