steaua dinamo bucuresti

Avancronica: Steaua Bucuresti – Dinamo Bucuresti

In ce fotbal ciudat traim! Desi acum o luna si jumatate parea imposibil ca noi, stelistii, sa mai traim Unicul Derby in viitorul apropiat, soarta a facut ca eterna noastra rivala sa ne urmeze in Liga a IV-a. Astfel, maine, 26 septembrie, Steaua va intalni in Ghencea chiar dusmanul de-o viata, Dinamo Bucuresti.

Sa ne cunoastem adversarul: Dinamo Bucuresti

Adversara de maine a Stelei poarta numele complet ACS FC Dinamo Bucuresti si este detinuta de Nicolae Badea. Aceasta echipa detine numele si marca Dinamo, fiind Dinamo Bucuresti, in ciuda existentei in Liga 1 a unei echipe cu acelasi nume.

Insa FC Dinamo 1948, echipa din prima liga, pare a fi tot un fel de FC Fcsb. Asta pentru ca ACS FC Dinamo Bucuresti, societatea lui Badea, detine actiuni la societatea lui Negoita. Povestea pare foarte complicata si asemanatoare cu infiintarea FC Fcsb SA, societate pe actiuni in care AFC Steaua Bucuresti, non-profitul lui Paunescu, era la un moment dat actionar. Diferenta e ca societatea lui Badea inca detine actiuni la FC Dinamo 1948 si la care contribuia exact cu marca.

Astazi, cele doua societati sunt in conflict, iar Badea si-a retras marca, care nu a apartinut niciodata societatii pe actiuni FC Dinamo 1948. Astfel, daca societatea lui Nicolae Badea detine cu adevarat marca, si nu putem fi siguri de acest lucru, deoarece nu trebuie sa uitam ca mai exista si CS Dinamo Bucuresti, clubul care chiar poate sa spuna ca e adevaratul Dinamo, atunci echipa lui poate fi considerata continuatoarea rivalei noastre.

„Sigla şi palmaresul, începând de la înfiinţare, ne aparţin. Noi suntem Dinamo. Marca este protejată internaţional, ca să n-avem discuţii cu contestaţii şi mai ştiu eu ce pe plan intern. Să fie clar: noi suntem FC Dinamo. Ei sunt alt club, altă echipă“, a răspuns Marius Bacria, reprezentantul societății deținute de către Nicolae Badea, pentru ProSport, la întrebarea care dintre cele două formaţii existente este continuatoarea echipei Dinamo Bucureşti.



Echipa lui Badea a fost infiintata in aceasta vara. E condusa de doi fosti mari jucatori de-ai cainilor, Ionel Augustin, coordonator tehnic, si Marin Dragnea, antrenor principal. Joaca meciurile de acasa chiar pe stadionul Dinamo. ACS FC Dinamo Bucuresti are dreptul sa foloseasca aproximativ 74.000 de metri patrati din parcul sportiv, adica stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, stadionul Florea Dumitrache si terenurile de antrenament pe zgura si gazon. Toate acestea in baza unui contract de asociere cu clubul sportiv. Iar aceasta asociere ii da putere societatii lui Badea, atat asupra identitatii „Dinamo”, cat si asupra stadionului.

Nicolae Badea chiar a pus bete-n roate modernizarii stadionului Dinamo, deoarece nu e de acord cu anumite conditii. Dar asta e problema celor care viseaza „stadion fara pista”, nu a noastra.

„Nu avem nimic împotriva modernizării stadionului și am făcut tot ce am putut din punct de vedere legal pentru a se renova. Ce-l frământă așa tare pe domnul Negoiță? Jumătate de profit îl dăm CS-ului, nu luăm banii acasă. Suntem societate non profit. De ce să renunțăm la un bun, pentru că suntem amenințați de ministrul de Interne? Ministrul susține că miza este reprezentată de spațiile comerciale. Să fie clar asta, noi nu cerem niciun spațiu comercial. Cum să fim acuzați de așa ceva? Noi ne dorim să administrăm spațiile pe care le avem și acum la Dinamo, ori acolo nu este niciun spațiu comercial”, a anuntat acelasi Marius Bacria. Interesanta, in aceasta declaratie, e partea care spune ca ACS FC Dinamo Bucuresti imparte profitul cu Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti. Aceasta legatura financiara vine tot in ajutorul echipei lui Badea, dandu-i legitimitate.

Unicul Derby – Bucurie si tristete

Chiar daca presa nu spune nimic, chiar daca groparii fotbalului romanesc isi continua propaganda pe la TV, noi vom avea maine parte de Unicul Derby. Din pacate, nu ne vom putea bucura in totalitate. Acest eveniment, cel mai important al Romaniei sportive, va avea loc in Liga a IV-a, in timpul saptamanii de lucru, la o ora cat se poate de nepotrivita. Mai rau, acesta nici nu va fi televizat, deci sansele ca stelistii si dinamovistii din tara sa se bucure de el sunt limitate la „live”-urile si „live score”-urile de pe Facebook.

Insa Unicul Derby ramane Unicul Derby, indiferent unde s-ar juca. Meciul a inceput deja. In weekend, grupa 2006 de juniori a CSA Steaua Bucuresti i-a invins pe rivali cu scorul de 2-1.  Ne asteptam ca seniorii sa se descurce chiar mai bine.


Echipa probabil a Stelei

Cel mai probabil, Ion Ion va trimite pe teren acelasi prim 11 ca si in primele patru etape.

22. Horia Iancu (cpt.) – 2. Mihai Butoi, 4. Ştefan Pădureț, 20. Bogdan Sitaru, 3. Andrei Grigore — 25. Claudiu Zamfirescu, 21. Ghiță Constantinescu, 16. Adrian Vâlcea, 8. Cadolar Curt, 10. Alin Predescu – 9 Mirea

In urma victoriei de sambata, cu AS Termo Bucuresti, Steaua continua sa ocupe prima pozitie. Are 4 victorii din 4 meciuri, golaveraj 29-1. Dinamo, in schimb, ocupa doar locul 9, cu 2 victorii si 2 infrangeri. A marcat 5 goluri si a incasat 6.

Meciul Steaua – Dinamo va avea loc maine, 26 septembrie, pe Terenul 5, din complexul Sportiv Steaua, de la ora 17.00.