Becali Talpan proces scandal juristul

Becali a incercat sa distruga Steaua, Talpan l-a batut din nou

In aceasta primavara, furios ca judecatorii de la Curtea de Apel l-au fortat sa inceteze sa mai foloseasca abuziv numele „Steaua”, Becali a pornit un proces prin care a cerut anularea tuturor marcilor detinute de clubul nostru. O victorie a patronului din umbra al celor de la Fotbal Club Fcsb ar fi  insemnat disparitia Stelei. Din fericire, in fata judecatorilor, Talpan l-a batut din nou.

Becali a pornit procesul la data de 3 aprilie, in acest an, adica la doar cateva zile dupa ce echipa sa si-a schimbat denumirea in Fotbal Club Fcsb. Ceea ce face acest proces interesant e faptul ca fostul puscarias a cerut anularea tuturor marcilor detinute de clubul Steaua. Nu doar a marcii Steaua Bucuresti, ci si a marcilor „Clubul de langa inima” sau „Patron la Steaua”. Pe scurt, Becali isi dorea sa rada Steaua din existenta. Argumentul sau de atunci a fost ca armata nu ar trebui sa aiba voie sa foloseasca acele marci, deoarece, in mintea lui, nu are voie nici sa faca fotbal profesionist. Acest lucru este o minciuna. Steaua nu numai ca are voie sa aiba sectie de fotbal profesionist, dar chiar are deja. Jucatorii antrenati de Ion Ion sunt cu totii profesionisti si sunt angajati la club, fiecare avand propriul sau salariu, platit pentru ca jucatorul sa desfasoare activitati de fotbalist profesionist, in folosul clubului Steaua.

„Am cerut anularea tuturor marcilor pe clasa 41. Pai voi (n.r. Steaua) ati externalizat fotbalul, l-ati dat la asociatie si acum e la mine, ca succesor. Deci voi fotbal nu ati facut 15 ani, nici nu aveti dreptul sa faceti fotbal, conform legii sportului, care nu permite sa faci fotbal profesionist. Daca n-ai facut, nici nu poti face, ai cazut din drepturi. Daca nu ai voie sa faci fotbal, de ce sa ai tu clasa 41 la marcile tale, ca tu nu poti face fotbal profesionist. Cedem decaderea marcilor lor la clasa 41,” a urlat atunci Becali, intr-una din numeroasele interventii, la unul din posturile sale favorite. Tot ce a spus mai sus e o minciuna, o interpretare proprie a unor legi pe care acest individ nu are capacitatea intelectuala de a le intelege. Din pacate, multi romani aleg sa creada vorbele sale, dar ignora faptele.



Becali sustine ca echipa lui e Steaua si ca detine palmaresul Stelei. Ne spune asta zilnic, la televizor sau in presa, si ne arata aproape saptamanal site-urile UEFA si FRF, de parca acele site-uri gazduiesc Constitutia Romaniei. Totusi, de ce nu face ceea ce zice?

palmares steauaDaca Becali detine Steaua, atunci sa vanda produse cu numele Stelei. Daca detine palmaresul Stelei, atunci sa vanda produse pe care sa apara acest palmares. Vreau sa vad macar Cupa Campionilor Europeni, daca nu altceva. Sa vanda macar un pix, o cana, cu acesta cupa. Daca intr-adevar detine acest palmares, atunci nimic nu-l poate opri sa o faca.

Si nimic nu-l poate opri sa dea in judecata clubul Steaua pentru comercializarea produselor pe care sa lipeasca palmaresul despre care Becali spune ca ii apartine doar lui. Daca nu stiati deja, Steaua vinde deja astfel de produse, chiar la meciurile pe care echipa le joaca acasa, in Liga a IV-a. Oricine le poate achizitiona de la stadion. Si chiar merita banii, deoarece sunt foarte frumoase si foarte bine facute, dupa cum se poate vedea in poza din dreapta.


Talpan l-a batut din nou pe Becali

Nici nu stim a cata victorie e aceasta pentru Talpan. Deja sunt prea multe. Locotenent-colonelul stelist l-a batut pe Becali pe unde l-a prins, iar aceasta ultima victorie, in dosarul 11509/3/2017, este, poate, cea mai importanta. Asa cum am spus mai sus, o victorie a lui Becali ar fi insemnat disparitia Stelei. Sigur, fostul puscarias ar fi incercat, probabil, sa inregistreze aceste marci, imediat dupa terminarea procesului, insa nu trebuie sa uitam ca el nu are voie sa foloseasca marca si numele Steaua. Exista doua decizii care ii interzic acest lucru.

Insa Becali stia ca nu are sanse de castig. A pornit acest proces din disperare, dar si pentru a-i face viata grea lui Talpan. Cu un proces in plus, locotenent-colonelului i-ar fi fost mult mai greu sa se concentreze asupra procesului prin care Steaua cere despagubiri de 37 milioane euro. Daca ma intrebati pe mine, asta cred ca a si cautat Becali.

In acest moment, el este ca un animal incoltit. Stie ca sfarsitul este aproape pentru Fotbal Club Fcsb, asa ca incearca sa il prelungeasca cat mai mult, pentru a obtine cat mai multi bani din aceasta afacere. De aici si disperarea de a ajunge in Champions League (a transferat un jucator inutil, pe un post care era deja acoperit, doar pentru ca acesta i-a spus ca o sa dea gol cu Sporting), minciunile in ceea ce priveste interesul pentru Alibec, un atacant foarte slab, dar pe care Becali cere 10 milioane euro(!?), sau graba cu care a transferat toti jucatorii de perspectiva de la Viitorul. Atat timp cat ii vin banii, lui nu-i pasa pe cine sau ce distruge. Iar asta il face periculos.

Din fericire, Steaua are un scut foarte puternic in locotenent-colonelul Talpan. Inca nu este clar daca Becali a facut sau nu apel la decizia din 17 octombrie. Poate sa o faca si probabil ca o sa o faca, pentru a-i da lui Talpan mai mult de munca. Nu va avea, insa, nicio sansa de castig.