progresul spartac steaua bucuresti

Avancronica: Progresul Spartac II – Steaua Bucuresti

Dupa ce a jucat cu doua echipe care sustin ca sunt Rapid, Steaua se pregateste pentru o intalnire cu un al doilea Progresul. De data aceasta este vorba de Progresul Spartac 1944. Si, pentru ca seria bucuresteana a Ligii a IV-a pare mai speciala decat toate celelalte la un loc, trebuie sa mentionam ca echipa pe care baietii lui Ion Ion o vor intalni in aceasta saptamana este de fapt Progresul Spartac II, adica satelitul echipei cu acelasi nume, care joaca in Liga a III-a.

Sa ne cunoastem adversarul: Progresul Spartac 1944

Asa cum spune chiar pe propriul sau site, Progresul Spartac 1944 este un club care isi propune sa reinvine spiritul „Progresului din Cotroceni, atat printr-un fotbal ofensiv si generos, cat si prin promovarea talentelor crescute in propriul sau centru de juniori, asa cum se obisnuia candva in Parcul cu Platani”. Cu toate acestea, echipa recunoaste ca nu detine palmaresul echipei FC Progresul Bucuresti si ca nici nu e interesata sa il cumpere.

Progresul Spartac 1944 a fost infiintata in 2014. Intr-un timp foarte scurt, prima echipa a clubului a promovat in Liga a III-a, iar a doua echipa a ajuns in Liga a IV-a. Adversara de vineri a Stelei dispune de propria sa baza sportiva. E vorba de fostul stadion Prefabricate, din sudul Bucurestiului, pe care Progresul Spartac l-a preluat si l-a modernizat. Astazi, acesta poarta numele Stadionul Progresul Spartac. Deviza echipei este una foarte frumoasa: „Jucam cu zambetul pe buze si mingea la picior.”


Echipa probabila a Stelei

In meciul din etapa precedenta, cu AFC Rapid Bucuresti, mijlocasul Adrian Vilcea a iesit accidentat de pe teren. Nu stim daca accidentarea sa e grava si daca il va impiedica sa joace in meciul de vineri. In cazul in care acesta nu va putea juca, locul sau va fi luat probabil de catre Mihai Olaru. Cu semne de intrebare sunt si Mihai Butoi, fundas dreapta, accidentat in meciul cu Academia Rapid, si Razvan Prodan, fundas central, cu probleme de sanatate mai vechi.

In cazul in care acesti fotbalisti nu vor putea fi recuperati la timp, e posibil ca Ion Ion sa trimita pe teren urmatorul prim 11:

22. Horia Iancu (cpt.) – 25. Claudiu ZAMFIRESCU, 4. Ştefan PĂDUREȚ, 20. Bogdan SITARU, 3. Andrei GRIGORE — 26. Răzvan ZECIU, 21. Ghiță CONSTATINESCU, 8. Cadolar CURT, 15. Mihai OLARU, 10. Alin PREDESCU – 9. Cătălin MIREA 

Meciul dintre Progresul Spartac II si Steaua Bucuresti va avea loc vineri, 27 octombrie, de la ora 15.00. Acesta se va disputa pe Stadionul Progresul Spartac, de la Intrarea Vrabiei, nr. 2. Din informatiile pe care le-am obtinut pana acum, intrarea va fi libera, insa numarul de locuri este limitat.