sondaj gsp ziar de proasta calitate

Stelistii au decis: GSP e un ziar de cea mai proasta calitate

Daca tot e vremea sondajelor, echipa Steaua Libera a hotarat sa faca un sondaj printre stelisti, pentru ca vedea cat de apreciata este publicatia considerata cel mai bun ziar sportiv din tara. Rezultatul ar trebui sa-i puna pe ganduri pe Tolo si nea Ovi. Ziarul lor nu se bucura de o imagine foarte buna printre stelistii care au decis, intr-o proportie coplesitoare, ca GSP e o publicatie de cea mai proasta calitate.

Asa cum probabil ca stiti deja, ideea acestui sondaj ne-a venit dupa ce am citit rezultatele unui sondaj Avangarde, publicate chiar de catre GSP, la sfarsitul anului trecut. Acel sondaj a fost efectuat telefonic, intre 11 decembrie si 19 decembrie, fiind contactate 800 de persoane cu varste de peste 18 ani. La sondajul Steaua Libera au participat 757 de persoane, din tara si din strainatate, de toate varstele. Acestia au raspuns la intrebare pe reteaua de socializare Facebook. Singurul lucru pe care toti il au in comun este faptul ca iubesc Steaua Bucuresti.

Dintre cei care au votat, 95%, adica 722 de persoane, ne-au spus ca GSP este un ziar de cea mai proasta calitate. Doar 35 de votanti au considerat ca GSP nu e un ziar slab, cu ziaristi incompetenti. E adevarat ca sondajul Steaua Libera nu a fost efectuat de oameni platiti pentru a face sondaje, insa esantionul nostru nu e cu nimic diferit de cel al Avangarde, despre care nu stim absolut nimic.




Asa cum am spus la momentul in care au fost publicate rezultatele acelui sondaj, el nu trebuie considerat litera de lege, nu atat timp cat nu stim nimic despre oamenii care au votat in el. Si asta pentru ca s-ar putea ca tanarul domn Xulescu, nascut in 1998, care traieste intr-un sat din apropierea granitei cu oricare dintre vecinii nostri, sa nu fie neaparat foarte interesat de Steaua sau de problemele pe care le are echipa noastra cu FC Fcsb. Sondajul nostru, in schimb, poate fi considerat unul foarte relevant, din moment ce toti cei care au votat sunt iubitori ai sportului, deci cititori ai ziarelor de sport. 

Asadar stelistii considera ca GSP e un ziar de cea mai proasta calitate. E curios ce pareri au si suporterii celorlalte echipe. Nu o sa ne ocupa tot noi de un sondaj si printre acestia. Totusi, ii sfatuim pe cei de la GSP sa o faca, pentru ca stim ca sondajele sunt foarte importante pentru ei.

GSP s-a suparat pentru ca Steaua nu a vrut sa recunoasca sondajul Avangarde

Am pornit sondajul nostru dupa ce am vazut ca Maria Andries s-a isterizat intr-un nou articol in care ataca Steaua. Sigur, ea nu-i spune Steaua, ci doar „CSA”, pentru ca aceasta este politica ziarului care o plateste, dar stim cu totii despre ce echipa vorbeste.

maria andriesCe a suparat-o pe Maria Andries? O singura fraza, dintr-un comunicat dat de Steaua. Aceasta spune ca: „Nu am găsit informații complete cu privire la eșantionare, cine a comandat sondajul, grupul țintă vizat, scopurile și obiectivele urmărite.” Vi se pare ceva exagerat? Mariei i s-a parut. Si a transformat nemultumirea intr-o noua scuza de a ataca Steaua.

Ca orice razboinic de tastatura adevarat, Maria isi pune mainile in sold si cearta Steaua pentru scaderea numarului de suporteri stelisti in tara. Conform Avangarde, doar 34% din romani tin acum cu Steaua. In alte vremuri, procentajul era de 50%. Aceasta scadere ii afecteaza pe Maria si ai ei, care scriu doar despre Becali si FC Fcsb.



Si, daca tot am vorbit despre faimoasa echipa cu nume format doar din consoane, nu putem sa nu scoatem in evidenta imbecilitatea unei intrebari din sondajul Avangarde: Care este adevărata Steaua București: echipa deţinută de George Becali sau cea deţinută de MApN?

Justitia a hotarat deja care e adevarata Steaua Bucuresti. E cea al carui nume nu e FC Fcsb, ci Steaua Bucuresti. Asadar, care e rostul unei intrebari ca cea pusa de Avangarde? Unul singur, propaganda.

In articolul ei, Maria Andries incearca sa atraga atentia asupra faptului ca doar 14% din oamenii intrebati de Avangarde sustin Steaua. Ceilalti, adica majoritatea, nu o sustin. Iar, conform Mariei, asta trebuie sa o inteleaga politicienii. Care politicieni? Maria nu ne mai da si acest detaliu. Si iata cum, pe langa faimosii „generali”, acum avem si „politicieni” care ii vor raul lui Becali. Chiar suntem curiosi ce grup va dori sa fure echipa fostului puscarias luna viitoare. Poate doctorii, poate profesorii, poate sculerii matriteri. Sa speram ca nu sculerii matriteri. Impotriva acestora, Becali cu siguranta nu va avea nicio sansa.

Dar Maria are dreptate. E o problema faptul ca populariatea Stelei scade. Totusi, cine e vinovat pentru aceasta scadere? Clubul? Da. Si mai cine? Cumva GSP? Noi credem ca da. Astazi, in ianuarie 2018, ziarul lui Tolo inca isi face treburile pe deciziile justitiei si isi dezinformeaza cititorii, sustinand ca FC Fcsb, o echipa infiintata in 2003, care nu are dreptul de a folosi nici marca si nici numele Steaua Bucuresti, este Steaua Bucuresti.

Poate ca, daca GSP nu era un ziar de cea mai proasta calitate, plin de minciuni, romanii nu ar incurca Steaua cu echipa unui fost puscarias. Poate ca, daca oamenii ca Maria nu ar scrie la comanda, articole in care sa-si bata joc de Steaua, si mai multi romani ar fi sustinatorii celei mai importante echipe de fotbal din Romania.

Felicitari Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti ca a luat atitudine impotriva acestor mascarici. Totusi, nu ezitati sa mergeti chiar mai departe. Noi inca suntem de parere ca ar trebui sa le interziceti acestor nesimtiti accesul la evenimentele la care participa Steaua si sportivii stelisti. Nu uitati, suporterii Stelei au o parere foarte proasta despre GSP.