popescu

Nu poti salva fotbalul romanesc cu oamenii care l-au ingropat!

Stirea momentului in Romania este numirea lui Gica Popescu in postul de consilier pe probleme de sport, al premierului Mihai Tudose. Daca am fi primit aceasta veste acum 10 ani sau chiar acum 5 ani, ni s-ar fi parut normal. Astazi, insa, decizia lui Mihai Tudose este socanta. Si e normal sa fie asa.

Gica Popescu a fost un foarte mare fotbalist. A fost capitanul Barcelonei, a fost capitanul nationalei noastre, a facut performanta la cel mai inalt nivel, dar a facut si puscarie. Chiar mai rau, a facut puscarie pentru ca a fraudat chiar statul roman. Acest ultim detaliu face ca fostul nostru mare international sa nu se potriveasca cu un post in conducerea statului.

Astazi, in 2018, nu mai conteaza cine a fost Gica Popescu. Nu mai conteaza ce a facut el sau ce stie. Astazi, Gica Popescu este un fost puscarias. Nu stiu cum trateaza alte tari acest aspect, dar stiu cum ar trebui sa il trateze Romania. Intr-o tara unde hotii si raufacatorii fac legea, oamenii cinstiti au tot dreptul sa ii intoarca spatele unui fost puscarias, condamnat chiar pentru ca i-a furat.



Da, Romania cinstita trebuie sa-i intoarca spatele lui Gica Popescu. Nu e de datoria noastra sa reabilitam un om care nu a invatat nimic din perioada petrecuta in puscarie. Va reamintim una din declaratiile date de Popescu dupa eliberare:

„A fost complicat. Nu-mi place să vorbesc despre asta, pentru că nu vreau să vorbesc de rău despre ţara mea. Există o vorbă în România: «Ce nu te omoară te face mai puternic». Mă rezum la asta. Înainte eram un tip puternic. Imaginaţi-vă cum sunt acum, sunt mult mai puternic. Este clar că au fost incorecţi cu mine.”

popescu

Viitoarea echipa de consilieri pe probleme de sport?

Aceasta a aparut intr-un ziar catalan si nu ar fi trebuit, probabil, sa ajunga la ochii romanilor. Citind-o, iti poti da usor seama ca fostul fundas al nationalei inca nu a inteles ca a gresit atunci cand s-a inhaitat cu niste infractori si a acceptat sa le faca pe plac. Si sa nu uitam! Procurorii i-au oferit lui Popescu posibilitatea de a face un an de inchisoare cu suspendare, singura conditie fiind sa isi recunoasca vina. Insa „Baciul” a refuzat, ca sa nu-i ingroape pe fratii Becali.

Eu unul nu cred in Gica Popescu. Nu cred ca e un om nou si ca a renuntat la ideile pe care le avea si inainte de condamnarea din Dosarul Transferurilor. Chiar mai mult, nu il cred un om capabil sa refaca fotbalul romanesc.

Numirea lui in functia de consilier pe probleme de sport nu e doar o palma data justitiei si romanilor corecti, ci si un sut puternic aplicat tuturor fostilor mari fotbalisti romani care ar fi mult mai potriviti pentru acest post. De ce Gica Popescu si nu Belodedici? De ce nu Tudorel Stoica? Adi Ilie? Stelea? Boloni? De ce nu Chivu? De ce nu orice alt sportiv roman care sa nu fi facut puscarie?

Probabil ca premierul Tudose nu ne va raspunde niciodata. Dar asta nu mai conteaza. E destul de evident ca anumite personaje nu vor sa lase fotbalul romanesc sa respire. Il tin jos si chiar se lupta ca sa il tina acolo, ca sa se asigure ca nimic nu poate deranja status quo-ul din ziua de azi.

Bun, Popescu o sa fie consilier. Fratii Becali se vor intoarce si ei in fotbal, ca doar a fost eliberat si Victor. Fotbalul romanesc va ajunge din nou sub calcaiul clanului Becali (Nu ca ar fi scapat de acolo in ultimii ani). Sa nu va indoiti de acest lucru si sa nu-mi spuneti ca nu va fi asa. Si atunci va rog sa imi explicati ce sanse are fotbalul romanesc sa renasca.