dor de steaua bucuresti transferuri

Ce transferuri ar trebui sa faca Steaua?

Steaua Bucuresti a inceput anul 2018 cum nu se putea mai bine. Echipa noastra a transferat un nou atacant, pe Marius Batfoi, a negociat cu Cristian Ontel si a adus in probe doi straini, un atacant senegalez si un fundas dreapta italian. Este clar ca stafful tehnic nu sta degeaba, insa sunt oare aceste transferuri cu adevarat necesare Stelei?

Echipa noastra a fost cea mai buna in turul sezonului 2017-2018 al Ligii a IV-a. Are cea mai buna aparare si cel mai bun atac. La prima vedere ai spune ca nu are nevoie de intariri. Insa acestea sunt necesare, deoarece Academia Rapid, contracandidata la promovare, nu glumeste la acest capitol. Academicienii au adus multi fotbalisti cu experienta, care, chiar daca au o varsta la care cei mai multi se lasa de fotbal, pot face diferenta pe terenurile din Liga a IV-a.

Ce transferuri ii lipsesc Stelei?

Cand ai cea mai buna aparare si cel mai bun atac, e greu sa gasesti un punct slab in echipa. Insa acestea exista. Pentru a le identifica, e destul sa te uiti la meciurile in care Steaua a pierdut puncte.

Meciurile in care Predescu si baietii nu au obtinut toate cele trei puncte au fost cel cu Academia Rapid, cel cu AFC Asalt, dar si meciul de cupa, cu Progresul 2005. Toate trei s-au terminat cu acelasi scor, 1-1. In meciurile din campionat, Steaua a condus de fiecare data, dar a fost egalata iar Predescu a fost eliminat in amandoua, pentru cumul de cartonase galbene.

Lipsa de experienta a tinerilor stelisti s-a vazut din plin in aceste meciuri. In goana dupa goluri, baietii nostri uita de multe ori ca pe teren mai exista si adversari, dar si arbitri. Daca Predescu nu ar fi fost eliminat, poate ca cele doua meciuri ar fi avut alt rezultat. Cu timpul, decarul stelist va deveni mult mai atent si va evita situatiile asemanatoare. Insa eliminarea lui a scos la iveala alta problema a Stelei.

Echipa noastra e dependenta de Predescu. Dupa meciul cu AFC Asalt, a urmat meciul de cupa cu Progresul 2005. Pentru ca Predescu a lipsit, atacul a scartait. Iar acest lucru este o problema. Steaua nu trebuie sa depinda de un singur jucator. Predescu e un atacant foarte bun, e decisiv, dar e singurul din echipa cu aceasta calitate. Catalin Mirea a marcat si el multe goluri in acest tur, insa a si ratat mult. Sa speram ca aducerea lui Batfoi va rezolva aceasta problema.



Daca am vorbit de atac, cel mai bun din Liga a IV-a, cu 79 de goluri marcate, trebuie sa vorbim si de aparare. Chiar daca a incasat doar 3 goluri in acest tur de campionat, doua din acele goluri au facut ca Steaua sa piarda 4 puncte. Putem da vina pe ghinion, in meciul cu Asalt, cand portarul Iancu a luat gol dintr-un sut de la distanta, fiind surprins iesit din poarta. Insa nu doar ghinionul a contat.

Atat in meciul cu Asalt, cat si in meciul cu Academia Rapid, golurile au venit pentru ca mijlocasul defensiv nu a fost atent si nu a blocat la timp urcarea atacantului(in meciul cu Academia) si sutul(in meciul cu Asalt). Steaua joaca sus, ofensiv, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa domine mijlocul. Adversarul nu trebuie sa primeasca cadou nici macar un metru patrat de teren. Nu trebuie lasat sa paseze, nu trebuie lasat sa traga la poarta sau macar sa se intoarca cu fata la ea. Daca mijlocasii nostri ar fi fost mai atenti in zona centrala, cele doua goluri ar fi putut fi evitate.

Si trebuie sa discutam si despre cei patru fotbalisti din aparare. Dupa accidentarea lui Mihai Butoi, Ion Ion a fost nevoit sa-l retraga pe Zamfirescu pe linia de fund. Extrema stelista s-a descurcat bine, insa aceasta mutare ne arata ca avem si in aparare aceeasi problema ca si in atac.

In acest moment, parem sa depindem de cei patru din spate. Poate nu e o parare corecta. E adevarat ca i-am vazut mai mult pe Zamfirescu/Butoi, Paduret, Sitaru si Grigore, dar poate ca i-am vazut tot pe acesti fotbalisti fix pentru ca ceilalti nu sunt inca pregatiti ca sa intre titulari.

Avem nevoie de cel putin un aparator cu experienta, pe langa acel mijlocas central capabil sa domine intreg centrul terenului. Asteptam asadar sa vedem daca si Lacatus e de aceeasi parere si daca va aduce fotbalisti care sa rezolve toate problemele echipei. Important e ca Steaua nu se teme sa faca transferuri si ca se implica serios in ceea ce priveste acest aspect.