cristian neagoe

Cristian Neagoe nu trebuie sa conduca sectia de fotbal a Stelei

Colonelul Petrea, comandantul Stelei, nu a anuntat niciodata numirea lui Cristian Neagoe ca manager al sectiei de fotbal a clubului nostru. Am auzit despre dansul ca ocupa aceasta pozitie abia in aceasta toamna, cand l-am vazut impreuna cu colonelul Petrea la emisiunile de la Realitatea TV. Numele ni s-a parut cunoscut. Mai mult, o declaratie data de domnul Neagoe la una din acele emisiuni ne-a facut sa vrem mai multe informatii despre cel mai nou manager al Stelei. A durat ceva vreme, insa am reusit, in cele din urma, sa gasim ceea ce am cautat. Din pacate, rezultatele nu sunt deloc pe placul nostru.

Cine este Cristian Neagoe?

Ati auzit de Cristian Neagoe pana in 2017? Daca nu, nu va faceti griji. Nu e o problema. Chiar daca domnul Neagoe lucreaza pentru clubul nostru de mai bine de trei decenii, acesta nu a fost niciodata foarte vizibil.

Ca sportiv, a fost campion la ciclism. Iar acest lucru, probabil, l-a recomandat pentru functia de sef al sectiei de ciclism a Stelei. Poate ca acest sport nu va pasioneaza foarte tare, dar trebuie sa vorbim si despre el un pic. Si asta pentru ca Steaua si-a reactivat sectia de ciclism in 2016, dupa o pauza de aproape 20 de ani. Da, ati citit bine. Sectia de ciclism a fost inchisa si redeschisa, la fel ca cea de fotbal. Insa, spre deosebire de cea de fotbal, in cazul sectiei de ciclism nu s-a trezit nimeni sa spuna ca nu e Steaua. O fi fost meritul domnului Neagoe.



Daca da, poate ca asta l-a ajutat sa ajunga sef peste alta sectie sportiva a Stelei, cea de fotbal. Altceva ce sa-l recomande? Doar a fost ciclist, nu? Ce legaturi a avut el cu fotbalul? Ei bine, a avut. Si chiar asta e problema.

Domnul Cristian Neagoe a venit sa conduca sectia de fotbal a Stelei si, de cand a ajuns in aceasta functie, nu a facut nimic. Nu a iesit nici macar o singura data pentru a le atrage atentia televiziunilor si presei ca nu e corect sa foloseasca imaginea sectiei sportive pe care dansul o conduce, pentru a vorbi despre o echipa de fotbal care nu are nicio legatura cu Steaua. Nu a luat nicio masura impotriva celor de la FC Fcsb, care continua sa ignore deciziile judecatoresti din dosarele pentru nume si marca. Nu a trimis nici macar o singura scrisoare catre FRF, LPF sau UEFA, pentru a le cere sa nu mai foloseasca aiurea palmaresul Stelei. Nu a luat nicio masura pentru a dezvolta marketingul Stelei, comunicarea cu suporterii, comunicarea cu presa sau altele. Nu. De aceste lucruri ne-am ocupat noi, suporterii. Dar macar acum stim de ce.

Cristian Neagoe a facut parte din AFC-ul lui Paunescu

Stim cu totii povestea AFC-ului condus de Viorel Paunescu. A fost un nonprofit, care a fost infiintat chiar de catre CSA Steaua Bucuresti, pentru a conduce sectia de fotbal. A fost cea mai mare greseala din existenta Stelei. Sub conducerea acelei entitati, echipa noastra s-a prabusit iar, in cele din urma, a ajuns chiar sa se vada deposedata de locul din prima liga, loc care a ajuns, nimeni nu stie cum, la echipa lui Becali.

Din fericire, am reusit azi sa readucem la viata echipa de fotbal. Chiar daca ea joaca in Liga a IV-a, ne bucuram ca exista si ca ne putem bucura de fotbal. Si pe cat de mult ne-am dorit sa avem din nou echipa, pe atat de mult ne dorim sa o pastram. Nu vrem ca aceasta sa pateasca ce a patit in 2002. Din aceasta cauza trebuie sa evitam greselile pe care le-am facut atunci. Din aceasta cauza, trebuie sa evitam oamenii care au bagat atunci echipa noastra de fotbal in pamant.

Iar Cristian Neagoe a fost unul dintre acei oameni. 



La sfarsitul sezonului 2000-2001, cand Steaua a castigat titlul cu numarul 21, nonprofitul AFC Steaua Bucuresti a tiparit o revista in care vorbea despre Steaua, despre palmaresul sau, despre obiective, despre jucatori si antrenori, dar si despre conducerea clubului. E vorba de revista pe care o puteti vedea mai sus. Aceasta este foarte bine facuta, cu informatii de interes pentru suporterii stelisti. Si, daca veti dori, vom publica mai multe poze cu paginile acesteia. Totusi, pe noi ne intereseaza doar aceasta parte:

Avem aici structura de conducere a AFC Steaua Bucuresti, asa cum era ea la inceputul sezonului 2001-2002, ultimul inainte de inchiderea sectiei de fotbal. Cristian Neagoe nu facea parte din consiliul director. Acolo se regaseau Paunescu, Ilie Nastase, generalii Pigui si Badalan, colonelul(pe atunci) Zisu si fostii mari stelisti, Ilie Savu si Cristian Gatu. Cel care avea sa fure imaginea Stelei era atunci doar finantator, iar Iulian Gherghisor, care e si azi contabil la FC Fcsb, era director economic.

Cristian Neagoe facea atunci parte din departamentul de abonamente si bilete. Nu lua decizii, dar nici nu poate sa pretinda azi ca nu stia nimic din ce se intampla atunci in nonprofitul care ne-a facut atatea necazuri.

Nu poate pretinde nici ca nu era implicat activ in aceasta asociatie. Si asta pentru ca a participat si el la redactarea acestei reviste.

Concluzia este, astfel, ca domnul Neagoe are niste explicatii de dat. Intai, ar fi bine sa ne explice de ce, daca tot a ajuns sef al sectiei de fotbal a Stelei, nu face chiar nimic pentru proteja imaginea acestei sectii. Apoi poate ca va vrea sa ne povesteasca ce s-a intamplat atunci, in 2002, cand Steaua a inceput campionatul dar nu l-a mai terminat niciodata.

A fost acolo, prezent la toate. Iar cand AFC-ul s-a prabusit, el s-a intors inapoi la Steaua, tot pe o pozitie calduta, chiar reusind sa promoveze in timp, ajungand in fruntea celei mai importante sectii sportive.

Domnul Cristian Neagoe ar face bine sa ne dea niste explicatii, iar apoi ar face bine sa isi dea demisia. Steaua nu poate si nu trebuie sa repete greselile facute la inceputul anilor 2000. Nu poate si nu trebuie sa ajunga in mainile acelorasi oameni.

Este infricosator faptul ca domnul Petrea l-a numit manager al sectiei de fotbal fix pe Cristian Neagoe, despre al carui trecut stie cu siguranta. Nu putem sa nu ne intrebam care este scopul acestor oameni. Nu putem sa nu tragem cele mai negre concluzii, mai ales dupa ce am si vazut ca ei stau in genunchi in fata lui Becali si ca nu au de gand sa faca absolut nimic pentru a ajuta Steaua.

Conducerea Stelei trebuie schimbata

Ce au facut domnii Petrea si Neagoe pentru Steaua in ultimul an? Cu ce au ajutat clubul? Ce au facut pentru suporteri, pentru echipa?

Domnul comandant Petrea s-a facut vice-presedinte la AMFB. El este comandantul intregului club Steaua, cel mai mare club sportiv din tara, dar asta nu a fost destul. In cazul in care nu stiati, functia de vice la AMFB e conditionata de apartenenta la un club care sa participe in competitiile organizate de AMFB. Presupunand ca Steaua va promova in acest an, asta inseamna ca domnul Petrea mai poate fi vice-presedinte doar cateva luni. Apoi nu va mai fi. Pentru ca Steaua va trece la Liga a III-a, care e organizata de FRF.

Sau se gandeste cumva domnul Petrea sa tina echipa noastra mai mult prin Liga a IV-a?! Ar fi bine sa nu. Si asta pentru binele tuturor.

Din pacate, se pare ca nu avem noroc in ceea ce priveste conducatorii. Nu exista indoiala. Conducerea de acum nu e capabila sa tina sus un club de talia Stelei. Lipsa lor de activitate, lipsa lor de hotarare, timiditatea, lipsa lor de deschidere in ceea ce priveste comunicarea cu suporterii, toate acestea dau un verdict clar:

Avem nevoie de oameni noi, de oameni de incredere. Altfel riscam sa ne intoarcem de unde am plecat.