stadionul steaua templu

Stadionul Steaua merita un meci de retragere

Stadionul Steaua este, la propriu, cel mai mare stelist care a existat vreodata. Din pacate, in urmatorii ani, acest imens simbol al fotbalului stelist se va retrage. Stadionul nostru va fi demolat, iar in locul sau va fi construit unul nou, pe care va juca Steaua si care va gazdui meciuri de la Euro 2020. La prima vedere, e o veste buna. Insa nu putem uita de batranul stadion Steaua. Ii suntem datori pentru toate bucuriile pe care ni le-a oferit. Ii suntem datori macar cu un meci de retragere.

Recent, la Digi Sport, Pancu a anuntat pe ce stadion va fi jucat meciul dintre Steaua Bucuresti si Academia Rapid. Conform fostului rapidist, Arena Nationala este locul ales.

„Pe 13 sau 14 aprilie se va disputa partida dintre CSA Steaua şi Academia Rapid, aproape sigur pe Arena Naţională. Va fi o atmosferă superbă, pentru că vor veni şi fanii noştri şi cei ai Stelei. Ne aşteptăm undeva la 25.000-30.000 de spectatori”, a spus Pancu.




E asta o veste buna? Cu siguranta. Mai ales daca privim din punctul de vedere al fanilor. Totusi, eu nu pot sa nu ma gandesc la stadionul Steaua. E acasa, e al nostru, e rosu si albastru si e plin de istorie si amintiri. Steaua va fi gazda in meciul cu Academia. Dar ce ne leaga pe noi de Arena Nationala? Nimic. Absolut nimic. Si atunci de ce sa jucam acolo, cand noi avem deja un stadion al nostru?

Trebuie sa explicam ca exista o intelegere intre Steaua si Academie. Dupa meciul tur, care s-a jucat in Giulesti, Steaua a promis ca va juca returul pe un stadion care sa le permita si suporterilor Academiei sa fie prezenti la meci. Acesta este motivul pentru care a fost aleasa Arena Nationala. Dar asta nu inseamna ca e si cea mai buna solutie.

Conform unor informatii publicate de Evenimentul Zilei anul trecut, inchirierea Arenei Nationale pentru un meci de campionat sau cupa costa 13 mii de euro. Asadar, pentru a putea juca acolo meciul cu Academia, Steaua va trebui sa plateasca cel putin aceasta suma. Si e posibil ca suma sa fi crescut.

Noi stim acum ca stadionul Steaua nu are autorizatiile necesare pentru a gazdui un meci de fotbal. Totusi, conducerea clubului ar putea cu siguranta sa obtina autorizatie pentru un singur meci. Sau chiar pentru mai multe, daca demolarea stadionului tot nu pare sa porneasca in perioada imediat urmatoare. Iar reparatiile necesare pentru a primi autorizatia de gazduire a unui eveniment ar costa cu siguranta mai putin de 13 mii de euro. Sa nu uitam ca ultimele meciuri jucate acolo au avut loc in 2015.

Stadionul Steaua merita un meci de retragere. Iar meciul cu Academia poate fi acest meci. Nu exista indoiala ca stadionul se va umple. Intregul cartier Ghencea va fi prezent, pentru a-si lua ramas bun de la unul dintre cele mai importante monumente ale fotbalului romanesc.

M-am bucurat, cand am auzit ca Steaua va primi un stadion nou. Dar vestea ca vechiul nostru stadion va fi demolat m-a intristat foarte tare. Sunt de parere ca „Ghencea” ar trebui pastrat, poate transformat in muzeu, un loc pe care suporterii sa-l viziteze, unde sa vada trofeele castigate de Steaua, sa invete istoria Stelei si sa isi aduca aminte de toate bucuriile pe care acest stadion ni le-a adus. Aici a jucat Steaua cele mai importante meciuri din istoria sa. Aici si-a castigat calificarea in finala de la Sevilla, dupa ce i-a demolat pe cei de la Anderlecht. Aici a castigat si Nationala toate acele calificari care ne-au scos in strada.

Stadionul Steaua, „Templul” stelismului si al fotbalului romanesc, nu merita sa fie daramat si uitat. Merita mult mai mult de atat. Merita macar un meci de retragere.