academia

Academia stia ca nu are voie sa il foloseasca pe Muscalu

Este scandalul momentului in liga a patra bucuresteana. Academia Rapid, echipa infiintata si controlata politic, risca sa mai piarda inca 3 puncte, dupa ce si ACS Victoria a depus o plangere impotriva echipei lui Pancu, pentru folosirea unui fotbalist fara drept de joc. Chiar mai grav, se pare ca Academia stia ca nu are voie sa-l foloseasca pe Muscalu.

Reprezentantii echipei ACS Victoria au dus la AMFB un dosar foarte bine facut, in care prezinta imagini din meciul jucat anul trecut. Academia l-a folosit pe Muscalu si in meciul cu Tricolor, fiind depunctata pentru asta acum cateva luni. Insa AMFB nu s-a pronuntat deloc in ceea ce priveste meciul cu ACS Victoria. Si acum am aflat de ce.

Se pare ca cei de la AMFB au asteptat ca reprezentantii Victoriei sa faca plangere si sa aduca dovezi. Si asta pentru ca Muscalu nu e trecut pe foaia de joc a acelui meci.  Am primit aceasta informatie de la o persoana care cunoaste cazul si e implicata in fotbalul din Liga a IV-a bucuresteana.

Asadar, in meciul jucat la data de 23 septembrie, Academia Rapid a trecut un nume pe foaia de joc, in dreptul numarului 15, iar in teren a trimis un fotbalist cu alt nume, Muscalu. De ce? Raspunsul poate fi unul singur: pentru ca stiau ca fotbalistul nu are drept de joc.


In octombrie, anul trecut, Ovidiu Burca, fost presedinte la Academie, le-a trimis celor de la Gsp urmatorul raspuns:

“Muscalu a dat o declarație pe propria răspundere pentru că nu avea fișă, nu i-am găsit fișa pe nicăieri. A dat o declarație că a pierdut-o, de bună credință, la fel și AMFB, după care FRF a făcut o sesizare cum că ar fi ceva în neregulă cu cartea verde. AMFB l-a înregistrat cu bună credință, normal. Toată lumea a fost de bună credință. Nici Muscalu nu a ascuns, de fapt a zis că a jucat ultima dată la un club amator acum doi ani și ceva. El a jucat la Tărtășești în România. Când vine de la Tărtășești, vine cu fișa. Dar el mi-a zis că fișa a pierdut-o. Nu eu trebuia să-i cer cartea verde, ci ăia de la Tărtășești. Înaintea mea. Deci toată lumea a fost de bună credință”.

Cei de la Gsp au subliniat expresia ”buna credinta”, pentru ca ea le putea oferi Academicienilor o sansa de a scapa fara penalizare. Insa acum e destul de clar ca nici nu se pune problema  sa fi existat buna credinta. Academia Rapid stia ca nu-l poate folosi pe Muscalu, dar l-a folosit oricum, mergand pana acolo incat sa treaca pe foaia de joc numele altui fotbalist.

Ghinionul lor a fost faptul ca meciurile Academiei au fost transmise la TV. Asadar, exista imagini cu Muscalu jucand in tricoul echipei lui Pancu, in acele meciuri. Iar cei de la ACS Victoria au trimis aceste imagini catre AMFB.

E clar ca Academia va pierde cele trei puncte castigate cu Victoria. Insa asta e mai putin important acum. Conform regulamentului AMFB:

13 Folosirea într-un joc oficial a unui jucător neînscris în raportul de arbitraj, nelegitimat sau legitimat la un alt club, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait şi scăderea a şase puncte, jucătorul urmând să fie sancţionat corespunzător. Clubul vinovat va fi sancţionat şi cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru următoarele una sau două perioade de transfer. Dacă abaterea s-a săvârşit fără intenţie clubul se sancţionează potrivit tezei I a prezentului alineat.

Asadar Academia nu trebuie sa piarda doar cele 3 puncte obtinute prin trisare in meciul cu Victoria. Pe langa acele 3 puncte, echipa lui Pancu trebuie sa mai piarda inca 6 puncte, pentru ca a incercat sa triseze. Buna credinta? Nu se pune problema sa fie vorba de buna credinta, in conditiile in care academicienii au mintit pe foaia de joc.

Asteptam sa vedem ce decizie va lua astazi AMFB. Orice sanctiune care ii va scadea Academiei mai putin de 9 puncte va fi o bataie de joc. Dar nu ar fi neaparat o surpriza. Desi vrea sa promoveze, Academia Rapid nu are personalitate juridica. Pe langa asta, nu are nici identitate proprie si isi si minte fanii, sustinand ca e Rapid Bucuresti. O astfel de echipa ar fi trebuit eliminata de mult timp. Doar conexiunile sale politice au tinut-o in viata pana acum.