frf

Comitetul Executiv al FRF a mai aprobat incalcarea unei reguli. Totul pentru ca Academia sa promoveze!

Comitetlul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal s-a intalnit luni, in data de 7 mai, pentru analiza si solutiona anumite „probleme” cu adevarat suparatoare. Una dintre ele, poate cea mai suparatoare pentru sefii fotbalului din Romania, a fost faptul ca Academia nu putea, conform regulamentelor, sa promoveze. Nu „putea”. Acum, in urma sedintei de luni, poate.

” Împuternicește cu unanimitate de voturi Comitetul de Urgență al FRF să aprobe criteriile de modificare a formei juridice a cluburilor participante în Liga a IV-a susceptibile de a participa la barajul de Liga 3 cu recunoașterea principiului meritului sportiv.”

Asa suna decizia publicata pe site-ul FRF. Trebuie sa mentionam inca de la inceput ca aceasta decizie a fost dictata pentru un singur club: Academia Rapid. Academia e singurul club din Romania care are probleme ce pot fi rezolvate doar printr-o asemenea masura. Toate celelalte cluburi care pot juca la barajul de promovare in L3 nu au aceasta problema. Adica toate celelalte cluburi AU RESPECTAT REGULAMENTUL DE PROMOVARE DAT CHIAR DE FRF.

Regulile FRF interzic promovarea in L3 a unei echipe care nu are personalitate juridica, dar si schimbarea numelui in plin campionat, si schimbarea numelui in plin campionat pentru a obtine personalitate juridica. Pentru a promova Academia trebuie sa incalce toate aceste 3 reguli.

Dupa cum se poate vedea, vorbim aici de Comitetul de Urgenta al FRF. De ce Comitetul de Urgenta? Pentru ca Academia Rapid a avut la dispozitie un sezon intreg pentru a-si rezolva problemele juridice, dar nu a reusit. Si nu a reusit pentru ca judecatorii nu i-au permis. Practic, decizia FRF este un deget mijlociu aplicat chiar legilor din Romania. Federatia ajuta astfel un club sportiv sustinut puternic de PSD, partidul aflat la putere, sa ocoleasca legile.

Academia Rapid = Fotbal Club Fcsb

Academia Rapid nu poate promova pentru ca nu are voie sa pretinda ca e Rapid Bucuresti. Judecatorii nu ii acorda personalitate juridica pentru ca acest club incearca sa insele oameni. Cazul este asemanator cu cel al celor de la Fotbal Club Fcsb, impotriva carora judecatorii de la ICCJ au dat doua decizii mari, pentru a opri furtul de identitate.

Regulamentul FRF spune ca ai nevoie de personalitate juridica, daca vrei sa promovezi in L3. Iar asta era o mare problema pentru cei de la Academie. Dar era. Acum nu mai este. Deoarece e clar ca FRF s-a pus pres in fata lor si ca va face tot posibilul ca ei sa promoveze.


REPET. Masura aceasta a fost luata special pentru Academia Rapid. Acest club este singurul aflat in aceasta situatie.

FRF comite astfel un nou abuz. Asa cum a comis in 2003, cand i-a permis unei echipe noi sa intre direct in Liga 1, in locul Stelei Bucuresti.

Partea amuzanta e ca, la sedinta de luni, s-a aprobat si urmatoare decizie:

„Aprobă proiectele FIFA – FRF pentru îmbunătățirea atractivității fotbalului și îmbunătățirea vizibilității FRF și a capacității de comunicare globală.”

Adica FRF vrea sa imbunatateasca fotbalul, sa imbunatateasca comunicarea, dar isi incalca singura regulamentele si ascunde legalizarea furturilor.

Ce va face colonelul Petrea?

Colonelul Florin Talpan poarta un razboi deschis cu FRF de mai bine de 2 ani. Acesta le-a cerut celor de la Federatie sa raspunda pentru incalcarile repetate ale regulamentelor. Burleanu si ai lui, insa, s-au ascuns. Au refuzat sa raspunda solicitarilor si, chiar mai mult, au continuat sa incalce regulamente. Anul trecut, au refuzat sa-i excluda pe cei de la FC Fcsb din prima liga. Anul asta, imping cu forta un nou Fotbal Club Fcsb, adica Academia, spre promovare.

FRF distruge astfel orice urma de fotbal din Romania. Daca au incalcat regulamentul pentru promovarea in L3, atunci e clar ca-l vor incalca si pentru promovarea in L2 si in L1. Totul pentru a aduce Academia cat mai rapid in prima liga.

Dar stati! Colonelul Petrea, comandantul Stelei, e vicepresedinte la AMFB. El ce pazeste? Deja le-a permis Academicienilor sa scape nedepunctati, in urma incalcarii grave a regulamentelor prin folosirea unui jucator netrecut pe foaia de joc si neinregistrat. O sa le permita acum si acesta incalcare, chiar mai grosolana?!

Din pacate, asa se pare. Colonelul Petrea nu pare sa isi doreasca ca Steaua sa promoveze. De fapt, deciziile lui – si includ aici si decizia Chiajna – par a fi chiar impotriva Stelei. A refuzat sa trimita notificari la FRF si UEFA, refuza sa mareasca capacitatea tribunelor, ii permite unui tert sa vanda produse cu marca Steaua, nu protejeaza marca Steaua si mai incearca si sa-l reduca la tacere pe singurul om care chiar a facut ceva pentru acest club, colonelul Talpan.

Asa cum am zis si intr-un articol publicat acum cateva saptamani, daca Steaua rateaza promovarea, singurul vinovat e colonelul Stanel Petrea. A permis si permite in continuare ca Steaua sa fie furata, neglijandu-si datoriile. Cu un asemenea conducator, nu doar promovarea, ci intreaga existenta a echipei de fotbal a Stelei e pusa sub semnul intrebarii.

 

Completare: Se pare ca mai exista, totusi, o echipa in situatia Academiei. Aceasta este ASSR Brasov, echipa care pretinde ca e FC Brasov.