kia fcsb prejudiciu steaua

Fcsb a recunoscut azi ca a folosit marca ilegal si ca i-a produs prejudicii clubului Steaua

Astazi a avut loc un nou termen in dosarul pentru recuperarea prejudiciului de 37 de milioane euro. In sala de judecata, avocatii celor de la FC Fcsb au inceput prin a-si recunoaste faptele.

Pana acum, FC Fcsb a incercat sa obtina amanari si reduceri ale prejudiciului. Totul fara succes. Astazi, pentru prima data, acestia au recunoscut ca au folosit ilegal marca, ca au obtinut castiguri necuvenite de pe urma ei si ca sunt vinovati. Avocatii Fcsbului au ridicat insa si o exceptie de prescriptie si au cerut sa plateasca doar daunele provocate intre 2011 si 2014.

Florin Talpan a ramas pe pozitii si a cerut ca prejudiciul sa fie platit in totalitate, pentru toti anii in care FC Fcsb a folosit ilegal marca.

Instanta a ramas in pronuntare. Va lua o decizie maine, conform ProSport.

Ce se poate intampla?

In primul rand, dupa recunoasterea faptelor, e clar ca FC Fcsb va plati la sfarsitul acestui proces. Ramane de vazut cat va plati.

Daca echipa lui Becali va castiga, procesul va continua pentru a se stabili cuantumul daunelor provocate intre 2011 si 2014. Daca va castiga Steaua, e destul de usor de inteles ce va urma.

Avocatii lui Becali vorbesc de prescriptie. Totusi, daca ne uitam chiar si azi, vedem cum FC Fcsb inca se foloseste de imaginea Stelei pentru a face bani. Exemplul KIA este cel mai recent. KIA, sponsor al celor de la FC Fcsb, plateste aceasta echipa pentru a-si face reclama cu NUMELE STEAUA! Nu cu numele Fotbal Club Fcsb, ci cu numele Steaua.

Ramane asadar de vazut daca se poate pune problema de a achita doar prejudiciul provocat in perioada 2011 – 2014. Si asta pentru ca ignorarea perioadei 2014-2018 nu are sens. Si in aceasta perioada, FC Fcsb a castigat foarte multi bani folosindu-se de imaginea si numele Stelei, la fel ca inainte de 2014 sau 2011.

De altfel, Talpan a si sustinut in fata instantei ca, potrivit Codului de Procedura Civila, vinovatul trebuie sa plateasca tot prejudiciul, prezent, actual si viitor. Prejudiciul a inceput sa curga de la data in care Becali a inregistrat abuziv marca Steaua, adica 2004, pana la constatare, adica 2014, cand s-a pronuntat ICCJ, si la acesta se adauga prejudiciul „viitor”, adica din momentul constatarii ICCJ si pana acum.

Indiferent de decizia instantei, procesul nu se va termina joi. Acesta va continua si, cel mai probabil, se va incheia de abia in 2019. Un lucru e insa sigur. Prin recunoasterea faptei, e clar ca, la sfarsitul procesului, FC Fcsb va baga mana in buzunar si va plati.