fcsb

Televizari Steaua – Academia: O caruta de bani la AMFB, 0 lei la Steaua

La inceputul lunii, am scris despre banii pe care Steaua ar fi trebuit sa-i primeasca in urma televizarii meciului Steaua – Academia. Intre timp, surse din interiorul AMFB ne-au dezvaluit mai multe despre aceasta problema. Dintre toate partile implicate, doar Steaua Bucuresti a pierdut. In rest, toti au castigat.

In primul rand, trebuie sa spunem ca in problema au fost implicate trei parti: Steaua Bucuresti, AFMB si Durby Sports Marketing SRL, firma lui Bobby Durbac. In urma cu cativa ani, Steaua s-a aflat in litigiu cu o firma de-a lui Bobby Durbac, firma care folosea ilegal marca clubului nostru, alaturi de Fotbal Club Fcsb.  Steaua a castigat acel proces, dar despre aceasta intamplare nu are rost sa vorbim azi.

Durby Sports Marketing a venit in toata aceasta poveste ca „sponsor” al Stelei. Asta desi Steaua nu a anuntat niciodata ca ar fi incheiat vreo intelegere cu aceasta companie. Si trebuie sa ne intrebam de ce ar incheia o intelegere, din moment ce vorbim de o firma apropiata celor de la Fotbal Club Fcsb. In calitate de sponsor al Stelei, Durby Sports Marketing a acoperit costurile licentei TV. Si aici vine partea interesanta.

AMFB a vandut drepturile de televizare pentru meciul Steaua – Academia cu suma incredibila de 13.800 lei. Este vorba de o suma enorma. Mai ales avand in vedere ca e vorba de un meci de Liga 4. Pretul acestui meci e de exact doua ori mai mare dacat suma pe care Academia a trebuit sa o achite pentru a avea toate meciurile din acest sezon transmise la TV. Academia a platit 6.900 lei. Si nici pe aceia nu i-a platit, dat fiind faptul ca AMFB i-a dat in judecata pentru a recupera banii. Cum puteti sa si vedeti mai jos:


academia partid

Conform contractului, Durby Sports Marketing se obliga sa achite aceasta suma. Drepturile de televizare au fost apoi date catre DigiSport.

Asadar, in urma meciului Steaua – Academia, AMFB a castigat 13.800 de lei. Nu stim cat a castigat Durby Sports Marketing, dar e greu de crezut ca a dat gratis catre DigiSport drepturile TV. Iar DigiSport sigur a castigat o suma bunicica, avand in vedere ca meciul a fost urmarit de peste 460 de mii de oameni. Doar Steaua nu a castigat niciun ban de pe urma acestei afaceri. Nici macar un singur ban.

Colonelul Petrea a demisionat de la AMFB inaintea meciului Steaua – Academia

Astazi am aflat ca domnul colonel Stanel Petrea a demisionat de la AMFB chiar inainte de meciul Steaua – Academia. Conform gsp, acesta a demisionat din cauza presiunii fanilor, desi nu ne aducem aminte ca suporterii stelisti sa-i fi cerut vreodata acest lucru. I-am cerut sa ia masuri impotriva FC Fcsbului, sa isi faca treaba, sa aiba grija de imaginea Stelei, dar nu sa-si dea demisia de la AMFB.

Cu toate acestea, domnul Petrea a demisionat. De ce? Poate din cauza acestui contract atat de avantajos pentru AMFB si prietenul dumnealui, Baboia? Putem doar ghici.

Contractul cu Durby Sports Marketing a fost facut fara ca Talpan sa stie

L-am contactat pe colonelul Talpan pentru a-l intreba despre acest contract dintre Steaua si Durby Sports Marketing. Insa dansul ne-a zis ca nu a vazut niciodata acest contract si ca nici nu stie despre ce e vorba.

Raspunsul sau ne-a facut sa ne intoarcem la sursa noastra din AMFB. Conform spuselor sale, numele lui Talpan nu apare pe contractul respectiv. Semnaturile prezente acolo ii apartin lui Durbac, colonelului Petrea, colonelului Cirlan, seful departamentului de marketing al Stelei, si unui consilier juridic despre care se crede ca e din MApN. Numele acestuia este Gheorghe Irimie. In acest moment, doar atat stim despre dansul.

Colonelul Talpan e seful departamentului juridic al Stelei. Este foarte ciudat ca domnul comandant Petrea a sarit peste el, alegand sa foloseasca un consilier juridic independent sau care apartine de MApN.

Intrebari fara raspuns

Aceasta problema ridica foarte multe intrebari, la care noi nu reusim sa gasim raspuns.

1. Cum a ajuns AMFB la suma de 13.800 lei pentru un meci?

2. De cand poate AMFB, o asociatie de amatori, sa vanda drepturi TV?

3. Cum a aparut in schema Durby Sports Marketing si de ce e sponsor al Stelei?

4. Ce a castigat Steaua in urma semnarii acestui contract cu Durby Sports Marketing?

Poate ca vom afla raspunsurile intr-o zi. Pana atunci, putem doar sa ne facem griji pentru viitorul Stelei.