FRF

S-au incheiat audierile de la FRF. Decizia va fi anuntata joi

Astazi, 10 iulie, FRF a analizat recursul depus de Steaua Bucuresti. Audierile au inceput la ora 11.30 si s-au incheiat acum putin timp. Comisia va anunta decizia joi, 12 iulie.

Prin intermediul lui Florin Talpan, Steaua a solicitat ca Academia Rapid sa piarda meciul din play-off la masa verde si ca decizia data de Comisia de Apel a AMFB sa fie casata, lucru care se poate intampla atunci cand, prin hotararea luata, instanta incalca regulile de procedura sau cand au fost incalcate sau aplicate gresit normele de drept material.

De asemenea, Talpan a explicat ca clubul Steaua a suferit prejudicii prin deciziile date de AMFB si, mai ales, prin modul in care Academia Rapid a incalcat regulamentele. Asa cum se stie deja, Academia Rapid nu a avut si nu are nici acum personalitate juridica. Din acest motiv, ea nu putea incheia niciun fel de acte juridice, deci nici contracte cu jucatorii pe care i-a folosit.

Si Talpan nu s-a oprit aici. Acesta a mentionat si faptul ca, in actul sau constitutiv, Academia Rapid are ca scop „organizarea si administrarea unei activitati sportive avand ca obiect promovarea disciplinei sportive fotbal, practicarea acesteia de catre membri si participarea la activitatile si competitiile sportive.” Doar ca jucatorii folositi de Academia nu au fost si nu sunt nici azi membri ai acestei asociatii. Singurii sai membri sunt: Adrian Olariu, Ovidiu Burca si asociatia ACS Rapid Redivivus.

Mai mult, Talpan a aratat si ca jucatorii Academiei nu au fost reamatorizati si nu au fost legitimati ca amatori. Iar, in incheiere, colonelul stelist a atras atentia si asupra certificatului de identitate sportiva folosit de Academie. Acesta a fost eliberat de Directia de Tineret si Sport a Municipiului Bucuresti si, astfel, permite doar participarea in competitii sportive locale. Nu permite participarea in Liga 3 sau la barajul de promovare in Liga 3.

FRF va anunta joi, 12 iulie, la ora 14.00, ce decizie a luat in acest caz. O amanare e exclusa, deoarece data limita pentru afilierea la FRF, in vederea participarii la Liga 3, este 20 iulie.