Steaua București fotbal club fcsb

Avancronică Liga Elitelor U19: Steaua București – FC Fcsb Mogoșoaia

După o ultimă victorie cu 2-0, în fața celor de la Dinicu Golescu, Steaua București U19 a terminat pe primul loc în seria 6 a Etapei Preliminare și s-a calificat în Liga Elitelor. Acolo, baietii antrenați de Andrei Nagy vor da peste adversari puternici, dar și peste dușmanii de moarte, Dinamo și Fotbal Club Fcsb. Mai mult, în prima etapă a competiției, steliștii vor juca chiar împotriva oilor.

Steaua București U19 va juca în seria Est a Ligii Elitelor. Adversarele sale vor fi Viitorul Constanta, Dinamo București, AFC Csikszereda Miercurea Ciuc 2, LPS Galați, ACS Petrosport Ploiești, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, ACS Sport Team București, CS Sporting Juniorul Vaslui și, bineînțeles, Fotbal Club Fcsb.

Tinerii steliști vor porni la drum în noua competiție sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 12.00. Dacă e sa-l ascultăm pe Becali, adversarul, adică Fotbal Club Fcsb, e unul cât se poate de puternic. Becali s-a lăudat ca faimosul Vasi Geambazi a investit masiv în centrul de copii și juniori, chiar dacă FC Fcsb nu a scos nici măcar un singur fotbalist de valoare din academia sa, în întreaga istorie.

În ciuda războiului dintre cele două echipe, meciul nu va fi unul special pentru steliști. Va fi special, în schimb, pentru tinerii FC Fcsbisti. Aceștia susțin că joacă la Steaua București, chiar dacă echipa lor nu are acest nume, chiar dacă nu se antrenează în Ghencea, chiar dacă nu poartă pe piept emblema Stelei. Vizita în Ghencea le va deschide acestora ochii, pentru a vedea ce înseamnă Steaua cu adevărat.

Fotbal Club Fcsb nu va avea suporteri în Ghencea

Suporterii care vor veni la meci sâmbătă vor fi toți alături de Steaua. Și asta deoarece cei 42 de abonați ai Fotbal Club Fcsb au anunțat astăzi că nu vor mai susține echipa lui Becali. Se pare că fostul pușcăriaș a reușit să-i alunge de la stadion chiar și pe cei mai fanatici dintre fanii săi.

Să sperăm, totuși, că aceștia nu vor încerca să vină la Steaua.

Meciuri tari și pentru ceilalți juniori

Întâmplarea face ca și grupa 2006 a Stelei să întâlnească sâmbătă tot Fotbal Club Fcsb. Juniorii de la grupa 2006 au fost nașii celor de la Fotbal Club Fcsb în această vară. I-au bătut pe unde i-au prins și ne așteptăm să facă la fel și sâmbătă. Din păcate, acest meci va avea loc pe teren neutru, la baza Prosport Arena, din Drumul Taberei.

Însă grupa 2003 a Stelei va juca acasă în weekend. Sâmbătă, de la ora 09.00, aceștia vor primi vizita celor de la Carmen.

Iar de la ora 14.00, tot sâmbătă, Steaua București U17 va juca în prima etapă a campionatului național U17, împotriva celor de la Daco-Getica.

Va fi un sfârșit de săptămână plin de meciuri bune pentru tinerii steliști. Le ținem pumnii și sperăm să câștige toate meciurile.

Forza Steaua!