Domnule comandant, ați fost trimis la Steaua ca să executați, nu să vorbiți

Ce e mai frumos decât să vezi cum un comandant de-al Stelei sabotează toată munca lui Florin Talpan și se dă peste cap pentru a le face pe plac tuturor dușmanilor clubului nostru?! Nu e nimic mai frumos. E superb. Doar că acest spectacol a devenit deja prea plictisitor. Nu mai reușește să surprindă cu nimic.

Ar surprinde dacă un comandant de-al Stelei ar face ceva bun pentru Steaua. Orice. Chiar și o declarație. Doar că acești oameni nu sunt capabili nici măcar de atât.

Într-un interviu recent, noul comandant al Stelei, Pompiliu Mocanu, s-a apucat să vorbească cu habraniștii din presă. Și chiar sunt habarniști, pentru că acești purtători idioți de microfoane încă mai întreabă de marca Steaua, la 4 ani distanță de la finalizarea procesului în care s-a decis că doar Steaua București deține marca cu același nume.

Un om cu capul pe umeri și-ar fi dat seama că are de-a face cu idioți și le-ar fi întors spatele. Însă Pompiliu Mocanu a ales să stea la povești cu ei. Și le-a dat băieților fix ce își doreau.

Domnule comandant, urmăriți măcar Liga 1?

”Cu echipa de fotbal dorim să facem promovare în Liga a 3-a, a 2-a şi apoi în Liga 1. Ne gândim de pe acum la Liga I să putem asigura cadrul organizatoric pentru funcţionarea echipei. Ştim că nu poate funcţiona în subordinea directă a clubului.” – Pompiliu Mocanu

În primul rând, aș fi curios să aflu de ce vorbește domnul Mocanu la persoana întâi plural. ”Noi”? Care noi? La propriu, unul singur din coloneii care ocupă funcții de conducere la Steaua s-a zbătut ca echipa să promoveze. Acela este Florin Talpan. Ceilalți au fost inexistenți.

Petrea, de exemplu, a fost atât de inexistent încât Academia Partid a furat tot ce a vrut la AMFB, iar el, deși era vicepreședinte al acestei organizații, nu a făcut nimic. Deci care noi? Cârlan? Acel individ conduce un departament care nu a avut nicio realizare în ultimul deceniu. Asta pe lângă faptul că nu a făcut nimic pentru a proteja marca Steaua sau pentru a promova imaginea Stelei?

Dar să lăsăm acest ”noi” care pare să arate cu degetul către regi și regine, să ne întoarcem la militarul nostru și să îl tragem puțin la răspundere. Domnul Mocanu s-a apucat să vorbească organizarea echipei. Ok. Să ne spună despre ce organizare e vorba. Să ne spună ce regulamente nu-i permit Stelei să joace în Liga 1 ”în subordinea directă a clubului”. Și să ne spună câte echipe din Liga 1 respectă aceste ”regulamente”.

Iar dacă aceste regulamente există și sunt respectate, dacă echipe gen Chiajna, Voluntari, Iași nu sunt finanțate de stat, ci sunt echipe private, societăți pe acțiuni sau ce vreți voi, să ne spună cum are de gând să acționeze împotriva unor regulamente care discriminează! Pentru că trăim în 2018, iar discriminarea de orice fel nu e acceptată.

E greu de înțeles de ce domnul Mocanu s-a apucat să dea citate din Gigi Becali. De-aș fi mai paranoic, aș zice că intenția sa e să-l ajute pe fostul pușcăriaș.

O declarație ca cea dată mai sus nu are cum să-l ajute pe Florin Talpan în procesele sale. Nu când avocații fcsbiști urlă prin tribunale că echipa pe care o reprezintă nu trebuie să plătească prejudiciul de 37 de milioane euro, pe motiv că Steaua nu are voie să joace în Liga 1.

Ce știți dumneavoastră, domnule comandant?

Sunt curios cine i-a spus domnului comandant Mocanu că Steaua nu poate juca în Liga 1 ”în subordinea directă a clubului”. Cu siguranță nu un om care să știe regulile fotbalului. Un astfel de om, Ionuț Lupescu, a vorbit acum câteva luni despre aceste ”reguli”. Și nu doar că a vorbit dar a și spus că sunt discriminatorii și total tâmpite. Dovada, mai jos. O astfel de regulă poate fi atacată oricând în instanță și dată la o parte. Mai ales că există precedente.

După ce a ajutat Academia Partid, echipa primăriei Sectorului 1, să promoveze, deși nu avea CIS, Burleanu a urlat tot anul că ”primează meritul sportiv”. Păi e gata? Nu mai primează și în cazul Stelei? Doar al altora?

Doar Steaua trebuie să fie deținută de un privat? Celelalte echipe pot fi finanțate de stat fără probleme? Am înțeles.

comandant mocanu

Păcat că domnul comandant nu a mers mai departe, să spună că Steaua poate juca în Liga 1 doar ”în subordinea” lui Becali. Știm cu toții că asta se dorește. Doar ”presa” a sărit imediat pe subiect, ca să facă Steaua de rușine.

La Gsp, jegoșii au scos șampania. La prost.ro, Mironică era extaziat. La palat, Luțu a fost trimis să aducă brânza, roșiile și oaia preferată a patronului. PETRECERE!

Totul pentru că un băiat venit acum 2 luni, care va fi plecat peste 4 luni, s-a apucat să vorbească despre Steaua. Ar fi trebuit să vorbească mai bine despre militarii care-i spală mașina. Ar fi fost mult mai interesant și ar fi făcut mai puțin rău Stelei.

E greu să găsești un comandant care să vrea binele Stelei

Mai ales când nu cauți. (Vă simțiți, domnule general?!)

Singurul om din club care a demonstrat în ultimii ani că dă mult mai mult de 2 bani pe Steaua a fost mereu atacat, umilit, avertizat, iar, când a fost vorba de promovare, a fost întotdeauna scos din ecuație. Da, tot de Talpan vorbesc. Zero ajutor a primit acest om din partea ”colegilor” din club. Și nu doar că nu a fost ajutat, dar e chiar împiedicat să-și facă treaba.

Haideți să discutăm de FRF. În această săptămână, federația a închis dosarul în care se judeca cu Talpan. După 8 luni de judecată, a decis să-i dea un avertisment. Mai mult nu-i poate da. Așa că i-a dat un avertisment, în speranța că îl vor speria și că Talpan nu va mai trimite notificări la UEFA.

frf avertisment talpan

Chiar, domnul comandant ce părere are despre notificarea aceea? Nu ar cam trebui să ceară un răspuns? Nu ar cam trebui să ia măsuri, în cazul în care băieții aceia nu doresc să răspundă?

Ar fi prea mult. Nu ne permitem să-i cerem asta domnului comandant. Doar el refuză să acționeze federația în judecată pentru nerespectarea deciziilor din dosarele pentru marcă și nume. Refuză să ia măsuri împotriva FC Fcsbului. Cum să-i ceri atunci să-l ajute pe Talpan.

L-ar putea ajuta. I-ar putea permite să meargă cu executor judecătoresc peste federație, ca să-i oblige să modifice datele scrise în dreptul palmaresului FC Fcsbului. Dar nu o face. Pentru că, la fel ca Petrea și Boroi, nici el nu-și dorește să îl supere pe fostul pușcăriaș.

Iar Steaua merge din proces, în proces. Din amânare, în amânare. Totul pentru că un comandant refuză să își facă treaba. Totul pentru că Talpan e sabotat din interior, chiar de cei care ar trebui să-l ajute.

”Avem un consilier juridic-şef care face demersurile necesare astfel încât să poată duce lupta în intanţă pentru obţinerea palmaresului,” ne zice domnul comandant, deși știe că Steaua are palmaresul deja și că procesul este pentru recunoaștere sa, nu pentru obținere. Cred că Talpan a sărit în sus de bucurie la aflarea veștii.

AMFB pentru Fcsb

În încheiere, trebuie să vorbim și despre transferuri, pentru că tuturor le plac transferurile.

”Încercăm să facem nişte întăriri în iarnă pentru ce urmează, pentru play-off, pentru anul viitor,” a zis domnul comandant. Ce nu a zis e că la AMFB se pregătește amânarea primei etape din retur pentru 2019. Astfel, Carmen, cu care în acest moment putem mătura pe jos, ar avea destul timp la dispoziție ca să facă ce a făcut Academia. Adică să se întărească, să ne bată în meciul direct și apoi…

Puncte de suspensie, pentru că nu ne permitem să repetăm sezonul trecut. Pentru Steaua, Moșul trebuie să vină în această iarnă doar cu un singur lucru: transferuri de cel puțin nivelul Ligii 2. Altfel, să vă țineți bine!