judecător proces palmares

Doamna judecător vrea să se joace cu Steaua

Nici judecătorii nu mai sunt ce-au fost. O zic cu regret. Dacă acum patru ani priveam liniștit orice proces, azi iar îmi fac griji, la fel cum îmi făceam pe vremea guvernării Năstase, când în România puteai să faci orice dacă aveai spatele asigurat de cine trebuie. Din păcate, Estul Sălbatic s-a întors. Nu credeți? Uitați-vă doar cum o doamnă judecător a ajuns să se joace cu Steaua, pentru că așa vrea un avocățel.

Procesul pentru recunoașterea palmaresului ar fi trebuit să țină două, maxim trei înfățișări. De ce? Pentru că este un proces în constatare. Vă invit să intrați pe http://portal.just.ro și să căutați informații despre acest gen de procese. Veți vedea că cele mai multe sunt soluționate în maxim 2 înfățișări. Rar se ajunge la 3 înfățișări, dar niciodată nu se ajunge la 4. Sau nu s-a ajuns până acum, pentru că procesul pentru recunoașterea palmaresului Stelei nu doar că a ajuns la a patra înfățișare, ci va merge chiar la a cincea, iar eu vă asigur că va fi cel puțin și o a șasea înfățișare.

De ce? Pentru că doamna judecător se joacă cu Steaua.

A programat termenul de azi la ora 14.00, adică aproape de finalul programului. De ce? Pentru a se asigura că sala va fi goală. De altfel, singurului jurnalist prezent la eveniment i-a fost refuzat accesul în sală. Dar asta nu mai contează. Nu în condițiile în care doamna judecător refuză să țină cont de actele Stelei și de cele două decizii judecătorești, din dosarele pentru marcă și nume. Și de ce nu ține cont de ele? Pentru simplul fapt că avocații FC Fcsbului și ai Anamariei Prodan cer ca ea să țină cont de niște acte despre care alți judecători, din dosarele menționate mai sus, au spus deja că nu au nicio valoare juridică.

E vorba, evident, de faimoasele statute, atât cel al FC Fcsbului, cât și cel al AFC-ului. Doamna judecător vrea să vadă actul de constituire al AFC-ului, în original, ca să citească cu ochii ei faimoasa deja expresie: ”preia prin statut tradițiile glorioase”. De parcă tradiție = palmares. Nu, tradiția nu înseamnă palmares. Palmares înseamnă realizare și aparține celui care l-a realizat.

Chiar nu trebuie să fii profesor de limba română sau angajat la Dexonline.ro ca să înțelegi că între cei doi termeni există o diferență destul de mare. Din păcate, doamna judecător nu e nici profesor de limba română, nici angajat la dexonline.ro și nici măcar un judecător serios.

Ce poate fi mai rușinos decât să îți bați joc de munca unor colegi?! Doamna judecător are decizii judecătorești în față și acte de înființare care fac clar o diferență între un club înființat în 1947 și unul înființat în 2003. Dar nu e destul.

Nu e destul că în motivarea deciziei din dosarul pentru nume judecătorii de la Curtea de Apel au scris că:

„Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” detine exclusivitatea: … d) palmaresului inregistrat de catre sportivii si echipele clubului in competitiile in care au participat.”

sau

„…exista un conflict intre acelasi semn folosit de SC FCSB SA  si marca notorie „Steaua Bucuresti” a reclamantei care se bucura de reputatie si palmares. ”

sau chiar

„Totodata, partile desfasoara servicii in parte identice si similare in sfera activitatii, parata revendicandu-si in materiale de promovare si pe siteul propriu palmaresul reclamantului si pretinde fata de public a fi continuator al acestuia, utilizeaza pentru a da identitate si distinctivitate echipei sportive culorile specifice marcilor reclamantului, riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat.”

Nu am scris noi aceste rânduri. Le-au scris niște judecători de la Curtea de Apel, care au dat deja o decizie definitivă într-un proces serios, nu unul de constatare, a cărui decizie nici măcar nu e executorie, adică nu poate obliga pe nimeni să ia vreo măsură.

Doamna judecător, prin acest al cincilea termen, își bate joc de Steaua. L-a mai pus și la ora 14.00, ca să facă din nou ce a făcut astăzi și să dea o nouă amânare. Sau poate vrea să-și facă și dumneaei un palmares ca al Stelei, să bată și ea recorduri. De exemplu, recordul pentru cel mai lung proces în constatare din istorie. Pentru cei care nu știu, procesul a început acum aproape un an, pe data de 29 decembrie 2017. Prima înfățișare a avut loc de abia 9 luni mai târziu. Iar acum ne pregătim de o a cincea înfățișare, pentru un proces care ar fi trebuit să se termine după cel mult trei termene. Penibil!

Nici judecătorii nu mai sunt ce-au fost.