presa sportivă tacerea presei fcsb nu e steaua

Surpriza începutului de an: „Gsp se va închide în curând” – Anunț despre situația dramatică în care a ajuns presa sportivă din România

Ion Gheorghe încă mai crede că zilele presei sportive din România sunt numărate. Fostul inginer, actualmente pensionar, este de părere că știrile false, bombastice, pe care jurnaliștii români le scriu doar pentru a obține trafic și clickuri vor îngropa definitiv jurnalismul sportiv român.

„Eu cred că se vor închide. Există posibilitatea asta, dar trebuie să avem răbdare. Sunt convins că, în momentul în care Fotbal Club Fcsb se va desființa și Gigi Becali va dispărea din fotbal, cei de la Gsp și ceilalți ca ei nu vor mai avea despre cine să mintă și vor intra în faliment. Apoi lucrurile vor reveni pe un făgaș normal și singura presă din România va fi presa adevărată.”

Textul acesta este un pamflet, la fel ca toate articolele scrise de jurnaliștii sportivi din România

Da, textul de mai sus e doar un pamflet. Dar e adaptat după un articol care a apărut azi în Gsp, articol care are un titlu mincinos, având ca scop doar dezinformarea și obținerea de clickuri. Pe scurt, articolul e un clickbait rușinos, care ar trebui să crape obrazurile tuturor gesepiștilor care se laudă că sunt „jurnaliști adevărați”. Și sunt destul de mulți astfel de oameni acolo. Astfel, e greu de înțeles cum pot aceștia să lucreze pentru un ziar atât de neserios. Singura explicație care are sens e faptul că acești indivizi nu sunt jurnaliști adevărați, ci doar niște scriitori în căutare de salariu.

Din păcate, asta este presa sportivă din România. Doar niște indivizi care știu să facă dinozaur din orice țânțar, niște înfloritori de citate. Sigur, nimeni nu neagă că Duckadam a declarat ceea ce a declarat. Și ce dacă a spus că „eu cred că o să facem pace cu armata”? Asta nu înseamnă că se va și întâmpla. Și în niciun caz nu înseamnă că un jurnalist ar trebui să se folosească de această părere pentru a face un articol cu un titlu mincinos, ca acesta: Surpriza începutului de an: „FCSB va fi singura echipă care va juca pe noul stadion Steaua!” » Anunț despre discuțiile cu CSA.

Presa sportivă din România e fake news

Asta nu e presă sportivă. E minciună. E doar o adunătură de cuvinte, fără nicio valoare. E fake news! Un ziarist adevărat nu ar fi preluat acel citat fără să îl verifice întâi, fără să ceară punctul de vedere al clubului Steaua. Acela ar fi fost un articol adevărat, corect, obiectiv. Nu un pamflet, o bucată de propagandă mizerabilă.

Poate că cele două paragrafe cu care am început articolul sunt în acest moment doar un pamflet. Dar, la cum merg treburile, s-ar putea să devină realitate. În orice caz, sunt șanse mai mari să falimenteze presa sportivă din România decât să se întâmple ce spune Duckadam. Nu mă credeți? Uitați-vă la numărul mare de procese pe care FC Fcsb le-a pierdut. Ah, de ele nu știți. Pentru că presa sportivă de la noi nu a scris despre ele. E 2019 și nimeni din presă nu a îndrăznit încă să publice motivările deciziilor din dosarele pentru marca și numele Steaua. Și nici nu o vor face. Dacă află lumea ce scrie acolo, nu vor mai putea „jurnaliști adevărați” să facă articole precum „Surpriza începutului de an: „FCSB va fi singura echipă care va juca pe noul stadion Steaua!” » Anunț despre discuțiile cu CSA.

Leave a Reply

Pentru a opri cookie-urile Google Analytics, apăsați: Click here to opt-out.