Ionuț Lupescu nu se teme să spună adevărul despre problemele fotbalului românesc

Ionuț LupescuIonuț Lupescu e dinamovist. A fost dinamovist și va fi mereu dinamovist. Totuși, putem să iertăm acest aspect al vieții sale. De ce? Pentru că fostul mijlocaș e printre puținii oameni de fotbal care nu se tem să vorbească despre problemele fotbalului românesc.

Recent, Ionuț Lupescu a vorbit indirect despre conflictul Steaua – FC Fcsb. Nu s-a ascuns. A spus adevărul:

„Dacă stăm să ne uităm acum puţin, Sportul nu mai există, Rapid e în Liga a 3-a, Steaua în Liga a 4-a, la Dinamo am înţeles că sunt numai străini acum, nu mai e spiritul dinamovist.”

Ce FC Fcsb? Ce continuitate? Ce alte povești și xeroxuri fluturate prin fața camerelor. Fostul om de la UEFA știe să citească o hotărâre judecătorească, știe care e legea și știe și că o echipă pe ale cărui acte scrie ”2003” la data înființării nu poate să fie Steaua București.

Ionuț Lupescu a vorbit despre Steaua și despre celelalte echipe de tradiție din fotbalul românesc pentru a trage un semnal de alarmă. Echipele de tradiție au dispărut din Liga 1.

Furate și violate în ultimul hal de către indivizi dubioși, aceste cluburi au dispărut pe rând din prima ligă. Steaua, Sportul, Rapid, Farul, Oțelul și multe altele au ajuns ba să fie desființate, ba să trebuiască să o ia de la capăt, din ultima ligă. Și nu au suferit doar ele. A suferit și fotbalul românesc.
evomag.ro

LPF vrea bani mulți pentru televizări. De ce?

”S-a văzut foarte clar că, dacă nu sunt aceste echipe de tradiţie, nu sunt nici suporteri pe stadioane. Sper ca în viitorul cât mai apropiat să vedem din nou derby-uri, aşa cum a fost pe vremea mea”, a mai declarat Lupescu.

Astăzi, LPF și FRF vor mulți bani de la televiziunile care intenționează să dea Liga 1. De ce? Nimeni nu vrea să vadă Chiajna – Voluntari. De mers la stadion nici nu mai vorbim.

Aceste echipe false, ale hoților, nu reprezintă nimic. Nu reprezintă pe nimeni. Un exemplu bun în acest sens sunt chiar oile fecesebiste. Niciuna dintre ele nu dorește să-i spună pe nume echipei pe care susțin că o iubesc. Nimeni nu vrea să fie FC Fcsb. Toți vor în schimb să fie Steaua.

Și e normal să fie așa. Steaua București e cineva. A făcut ceva pentru fotbalul românesc. FC Fcsb e un nimic, un zero, o rușine.

Pentru Steaua plătești oricât. Pentru FC Fcsb nu dai nici un scuipat.

Păcat că Ionuț Lupescu nu a ajuns președinte la FRF.