Plângere împotriva Gazetei la protecția consumatorului

Suporterii Stelei au demonstrat din nou că nu se tem să își apere echipa. Văzând că cei din conducerea clubului Steaua nu iau măsuri pentru a opri dezinformările care au loc în presa sportivă, un suporter stelist a făcut plângere la protecția consumatorului. O astfel de plângere ar fi trebuit făcută de foarte mult timp, chiar de către clubul nostru.

Laurențiu, suporterul stelist care a făcut plângerea, ne-a trimis și nouă conținutul ei. Îl puteți citi mai jos.

Plângerea făcută de suporterul Stelei la protecția consumatorului

Buna ziua,

Rasfoind site-ul dumneavoastra am accesat rubrica „Gazeta Digitala” (https://www.gsp.ro/gazeta-digitala/) . In urma vizualizarii sectiunii  am fost atras de titlurile a doua dintre acestea. Respectiv :

  1. „Hora in loc de fortes , Satui sa-l mai astepte pe atacantul portughez , stelistii l-au luat pe fostul golgheter al ligii 1,

minciuni gazeta sportului

  1. 2. „De cand am plecat noi s-a ales praful de Steaua” 

gazeta la protecția consumatorului

Fiind doua subiecte extrem de importante pentru o echipa de liga a 4-a (mai ales transferul unui fost golgheter al primei ligi) asupra carora nu aveam nicio informatie legata de aceste subiecte, am fost atras de catre titluri si am achizitionat cele doua editii  cu numerele de comanda „9035e66da28098709034799538d6ba3f” respectiv „9ab76f37bd7294b6be6fd4319538b1fd”

Odata cu lecturarea lor am constatat cu stupoare ca acestea nu fac nicio referire la echipa Steaua ci la echipa FC FCSB fiind total paralele cu motivul pentru care eu am achizitionat editiile, fiind inselat de folosirea numelui „STEAUA” pe prima pagina a acestora.

Conform deciziei ICCJ cu numarul 989/21.12.2016, societatii comerciale FC FCSB ii este interzis in a mai folosi numele „Steaua” in orice activitate comerciala sau non-comericala, asa cum pe larg ati relatat si Dvs. in articolul intitulat „LOVITURA FINALULUI DE AN: „Decizia Curții de Apel în cazul FCSB este o hotărâre definitivă și executorie care trebuie sa fie pusă în aplicare! Becali nu poate ataca, nu se întrunesc condiţiile” Florin Talpan atac fără precedent către conducerea CSA” , accesibil la adresa „https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/lovitura-finalului-de-an-decizia-curtii-de-apel-in-cazul-fcsb-este-o-hotarare-definitiva-si-executorie-care-trebuie-sa-fie-pusa-in-aplicare-becali-nu-poate-ataca-nu-se-intrunesc-conditiile-florin-talpan-atac-fara-precedent-catre-conducerea-csa-498090.html

Va aduc la cunostinta ca aceasta practica reprezinta conform legii nr.363/2007 , publicata in monitorul oficial nr. 899 – 28/12/2007, o practica comerciala incorecta, asa cum este specificat la Art 4. litera B : ” deformează sau este susceptibilă să deformeze în mod esenţial comportamentul economic al consumatorului mediu la care ajunge sau căruia i se adresează ori al membrului mediu al unui grup, atunci când o practică comercială este adresată unui anumit grup de consumatori”.  

Conform succesiunii articolelor dumneavoastra, va aflati in cunostinta de cauza asupra sentintelor definitive ale instantelor romanesti, folosind numele Steaua doar pentru a ne insela pe noi cititorii in a accesa articolele (implicit a vinde servicii de pulicitate) si a cumpara editiile digitale ale ziarului.

Ulterior am cercetat site-ul dumneavoastra pentru a inainta o reclamatie catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR , nereusind sa gasesc linkul catre site-ul acestei autoritati, desi dvs efectuati o activitate comericala online, respectiv vanzare online a ziarului si venituri din publicitate in urma accesarii articolelor de catre cititori.

Va aduc la cunostinta ca Ordinul nr. 72/2010 publicat in Monitorul oficial nr. 164 din 15 martie 2010, Art. 2  obliga urmatoarele. „Toti operatorii economici care administreaza site-uri de vanzari, preluare comenzi on-line si/sau publicitate la produse si/sau servicii, la serviciile turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce (comert electronic), sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link vizibil catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (www.anpc.gov.ro), denumit PROTECTIA CONSUMATORILOR A.N.P.C. ”

Consider ca vanzarea de editii electronice ale ziarului dumneavoastra trebuie sa se supuna reglementarilor in vigoare.

Dorind sa constat cat de de departe poate merge aceasta modalitate de inselaciune am accesat sursa unui articol postat de catre dumneavoasra , si am constatat ca pentru a insela motoarele de cautare si a obtine venituri mai mari din publicitate, dumneavoastra folositi cuvantul cheie „Steaua” pentru articolele ce contin informatii despre societatea comericala FC FCSB.

protectia consumatorului

La o simpla cautare folosind „Steaua” sunt returnate un numar 18880 DE REZULTATE cu date ulterioare sentintei definitive pronuntate de ICCJ. Conform competitiilor din care acestea fac parte:

  • Liga 1(14886)
  • Europa League(1693)
  • Liga Campionilor(341)

In niciuna din competitiile de mai sus clubul Steaua nu a participat in ultimi 3 ani, facandu-se referire doar la societatea comerciala FC FCSB S.A.

In felul acesta nu doar ca incercati sporirea veniturilor din publicitate, dar sunteti complici de asemenea la obtinerea de venituri de catre societatea comericala FC FCSB SA folosind marca Steaua, acest lucru fiind in contradictie cu sentinta judecatoreasca mai sus mentionata.

Ca urmare a dezinformari prin practici de publicitate incorecta  practicate de catre publicatia Dvs in scopul inducerii in eroare a consumatorilor de informatii sportive, avand ca scop final cresterea numarului de vanzari online (probabil si la chioscurile de ziare, titlurile fiind aceleasi) va solicit:

– Rambursarea integrala a sumelor platite si eventualele comisoane ale tranzactiilor atat catre mine cat si catre persoanele aflate in aceeasi situatie

– Revenirea asupra articolelor si informarea corecta a cumparatorilor

– Incetarea practicilor de publicitate incorecta in viitoarele editii ale ziarului dumneavoastra.

De asemenea imi rezerv dreptul de a inainta aceasta reclamatie catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR si/sau Instantelor judecatoresti ca urmare a acestei inselaciuni.

Multumesc,

Laurentiu

Câți oameni au fost înșelați, oare, în acest fel? Mincinoșii trebuie să plătească

Informația de mai sus nu e o noutate pentru noi, Gazeta nefiind singura publicație care are aceste apucături. Multe alte ziare, reviste sau televiziuni fac la fel. Folosesc imaginea Stelei pentru a promova FC Fcsb-ul și pentru a face bani. Nu le pasă de legi, de Steaua sau de suporterii steliști.

Nu le pasă, evident, nici de clienții lor. Prin publicarea acestor articole mincinoase, ziarele precum Gazeta arată că nu au niciun respect față de cititorii lor, care sunt văzuți drept doar o sursă de bani. E vremea ca acest lucru să se schimbe. E vremea ca cititorii să ia atitudine.

Laurențiu, suporterul stelist care a făcut plângerea la protecția consumatorului este, probabil, doar primul. Cu siguranță vor face și alți suporteri plângeri. Așa cum au făcut și la CNA. Și e normal să facă, din moment ce Gazeta i-a dezinformat pe toți.

Gazeta le-a luat banii și le-a dat în schimb minciuni. Merită să plătească. Să plătească toți, până se învață minte că nu e bine să minți și să încalci legea.