florin talpan steaua proces

Florin Talpan e un supraom. Recunoașterea palmaresului a fost amânată din nou

Sunt unii oameni care te impresionează cu felul lor de a fi, oameni care doar prin voința lor pot muta munți. Un astfel de om e și Florin Talpan. La termenul de azi al procesului pentru recunoașterea palmaresului, colonelul stelist a demonstrat din nou că e o forță a naturii.

Florin Talpan muncește în condiții ostile

Pentru colonelul Talpan, ziua a început cu înștiințarea că trebuie să se prezinte la o ședință a clubului, programată între 12.00 și 14.00. Tot de la 14.00 a fost programat și termenul din dosarul pentru recunoașterea palmaresului.

De ce ședință? Pentru că Florin Talpan a făcut un bine clubului Steaua București și, luna trecută, a dat un comunicat în care le-a spus suporterilor steliști că Gigi Becali dezinformează în ceea ce privește procesele cu Steaua. A fost singurul din club care a răspuns atunci. Toți ceilalți au tăcut.

Nu au tăcut atunci când Jurnalul Național i-a acuzat că au făcut afaceri dubioase cu fiica lui Vasile Blaga, dar au tăcut atunci când a fost vorba de Becali, om pe care nimeni din club (în afară de Florin Talpan) nu vrea să îl deranjeze. Ba, mai mult, unii chiar îl respectă.

Și așa a ajuns Florin Talpan să fie cercetat din nou, pentru a fi sancționat din nou, doar pentru că a încercat să spună adevărul și să apere clubul Steaua. Din fericire pentru noi, a scăpat mai repede și a fugit imediat către tribunal.

Recunoașterea palmaresului a fost amânată din nou, pentru data de 20 februarie

A ajuns la tribunal cu câteva minute înainte de ora 14.00, gâfâind, obosit, stresat. Se vedea destul de bine pe el că nu e în apele lui. Dar nu a pierdut niciun minut. A intrat repede în sala de judecată, pentru a-și face din nou datoria față de Steaua București.

Înfățișarea de astăzi nu a durat mult. Cum era de așteptat, judecătoarea Simona A. Vișoiu a dat o nouă amânare, pentru 20 februarie. De asemenea, pentru a se asigura că procesul va avea parte și de alte amânări, a cerut explicații de la diferite instituții, printre care și FRF. Nu, nu a cerut explicații în ceea ce privește palmaresul, ci în ceea ce privește afilierea FC Fcsbului la FRF sau înțelegerea dintre AFC Steaua București și FC Fcsb. Despre palmares nu s-a vorbit și nu prea se vorbește.

În 20 februarie va avea loc o nouă amânare. De ce? Pentru că judecătoarea Vișoiu poate. Cu adevărat interesant e faptul că pe lista cauzelor aflate pe rol, în dreptul FC Fcsbului e trecut și fostul nume. E singurul caz de acest gen.
evomag.ro

La club, aproape nimeni nu vrea ca Becali să piardă

Este incredibil că, dintre toate zilele, colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a ales fix această zi, o zi de procese, pentru a-l băga pe Talpan în ședință. Iar ora aleasă spune și ea foarte multe. Și dacă asta nu ar fi destul, se pare că lui Florin Talpan i-ar fi fost interzisă părăsirea clubului, deși se știa că trebuie să se prezinte la tribunal.

Acest colonel ține morțiș să îi facă rău Stelei. A venit cu o misiune și pare dispus să o ducă la capăt. Nu există absolut niciun motiv ca Florin Talpan să fie sancționat din nou sau măcar certat pentru că a dat un comunicat de presă în care spunea adevărul.

Ar trebui să fie sancționați cei care nu-și fac treaba, nu cei care și-o fac. Ar trebui sancționați cei de la relatii cu publicul, care nu comunică aproape nimic suporterilor, cei de la marketing, care dorm pe ei când vine vorba de marca Steaua și de ceea ce se poate face cu ea, sau cei din conducerea clubului, care nu știu altceva decât să se pună preș în fața lui Becali și să îl atace pe Talpan.

Iar în ceea ce îl privește pe Becali, nimeni din club nu are curajul să îi răspundă, în afară de Florin Talpan. Iar domnul colonel Mocanu se trezește chiar să spună că îl respectă.

Becali jignește aproape săptămânal armata din care face parte Bixi-Pompiliu Mocanu, adică armata pe care același Bixi-Pompiliu Mocanu susține că o iubește. Dar cum vine asta? Cum poți respecta pe cineva care își bate joc de ceea ce tu iubești?

Ar fi însă o eroare să încercăm să-l înțelegem pe Bixi-Pompiliu Mocanu. Așa cum am zis, omul a venit la Steaua cu o misiune. Nu iubește clubul(cu gura lui a recunoscut că e suporter al FC Argeșului), nu are nicio legătură cu el, nici măcar nu vrea să aibă. Cel mai probabil, a fost trimis la Steaua pentru a se asigura că prietenul său, generalul Zisu, nu va avea probleme în urma dosarelor dintre clubul nostru și FC Fcsb.

Am mai spus-o, o spunem din nou, acum, o să o spunem mereu. Domnul colonel Bixi-Pompiliu Mocanu nu are ce căuta la Steaua. În lunile de când a venit, nu a făcut nimic pentru club. A aruncat bani pe parcări inutile, a angajat personal de care clubul nu are nevoie, a dat declarații care au făcut rău clubului.

Bixi-Pompiliu Mocanu trebuie să plece de la Steaua. Dacă singura sa misiune este să se asigure că Florin Talpan nu câștigă în continuare, atunci nu are ce căuta la acest club.

Ce facem cu echipa de fotbal?

Nu putem să nu vorbim despre echipa de fotbal a Stelei. Luna ianuarie a trecut. Februarie e lună scurtă, iar la 1 martie va începe returul.

Steaua încă nu a transferat nimic. Ni s-a spus că se dorește întărirea echipei, pentru a pregăti promovarea în Liga 2, însă nu e luată nicio măsură în acest sens. Mai sunt 30 de zile până la startul returului și ar fi bine să nu ne trezim din nou cu oameni precum Kamara sau jucători aduși pentru 2-3 luni.

Colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu, într-una din declarațiile sale, ne-a asigurat că îl va sprijini pe Marius Lăcătuș. Totuș, zvonurile din jurul clubului spun că același colonel ar fi refuzat să semneze pentru ca echipa să poată pleca într-un cantonament din Turcia. Timpul trece și veștile nu sunt bune.

Chiar dacă Steaua și-a asigurat promovarea în Liga 3, acesta nu e obiectivul clubului nostru. Steaua trebuie să se întoarcă în prima ligă în cel mai scurt timp.

E tot mai evident că acest lucru nu va fi posibil cu un comandant precum Bixi-Pompiliu Mocanu. Dacă acesta va rămâne la club, putem să ne așteptăm la câțiva ani de Liga 3. Iar Florin Talpan se poate aștepta la sancțiuni peste sancțiuni. Sau nu.

Au trecut deja destule luni. Dacă domnul Bixi-Pompiliu Mocanu nu își va vedea de treaba lui, dacă va căuta să bage bețe-n roate echipei de fotbal sau dacă îl va sancționa pe Talpan, atunci va declara război Stelei. Iar noi îi vom declara război lui.

Dar cel mai bine ar fi să nu ajungem aici. Domnule Bixi-Pompiliu Mocanu, plecați de la Steaua! Nu aveți ce căuta aici! Nu vă vrem aici! Plecați!