Mihai Butoi amical transferuri

Steaua e pe minus la transferuri în 2019

În loc să liniștească suporterii, conferința de presă ținută astăzi de Marius Lăcătuș a dat naștere mai multor întrebări, majoritatea legate de transferuri. Până acum, Steaua București a pierdut mai mulți jucători decât a transferat.

Multe plecări, puține veniri

Steaua București a anunțat astăzi că a semnat contracte cu patru fotbaliști noi, doi fundași despre care se știa de ieri, Radu Florin Stoica ( de la CS Tunari) și Cosmin-Mihai Dimitrie (de la ACS Înainte Modelu Cristian), și doi portari, Mihai Plăcintă (de la ACS Înainte Modelu) și Alexandru Drăgușin (de la CS Atletic Bradu). În schimb, de la echipă au plecat un număr foarte mare de fotbaliști: Claudiu Chiș, Cătălin Mirea, Cristian Jitaru, Mihai Olaru, Daniel Târnăcop, Andrei Badea și juniorul Rareș Popa, unul din oamenii de bază ai echipei U19.

Neliniștitor e faptul că patru din fotbaliștii enumerați mai sus sunt de profil ofensiv. Mirea și Popa sunt atacanți centrali, în timp ce Badea și Târnăcop sunt extreme. În locul lor, echipa noastră nu a adus nimic.

Marius Lăcătuș a explicat că va mai face și alte transferuri doar dacă, în urma meciurilor de pregătire, va simți că echipa are nevoie de întăriri.

E puțin probabil ca vreunul din jucătorii veniți să se impună ca titulari. În centrul apărării, cuplul Sitaru-Pădureț e bătut în cuie. Iar, în fața apărării, Steaua are deja trei jucători foarte greu de mutat: Vâlcea, Aldea și Constantinescu.

”S-au încheiat contracte de activitate sportivă, jucătorii au fost aduşi liberi de contract. Fotbalişti care au evoluat la cel puţin nivelul ligii a treia şi cred că ne vor ajuta să promovăm”, a declarat colonelul Neagoe. ”Nu ne gândim la ratarea promovării,” a mai declarat acesta.

Trebuie de asemenea să menționăm faptul că fundașul Cristi Jitaru a semnat cu Carmen București, contracandidata noastră la promovare. De asemenea, la prima echipă au fost promovați câțiva fotbaliști de la U19, Vlad Nițu, Adi Ilie, Claudiu Moisie și Alexandru Tudor.

”Eu sper să nu fie nevoie să aducem alți jucători. Am mare încredere în jucătorii promovați de la juniori,” a declarat Marius Lăcătuș.

Discuții despre transferuri dar și despre finanțe

Marius Lăcătuș a ținut să explice și că salariile fotbaliștilor steliști nu au crescut față de anul trecut. E un rezultat direct al ratării promovării în Liga 3. Mai mult, antrenorul Lăcătuș a explicat și că salariile fotbaliștilor steliști sunt destul de mici, dar și că aceștia nu vor primi prime de promovare din partea clubului.

Discuțiile despre finanțe au fost pornite de ziariștii prezenți la eveniment. În mod constant, aceștia au încercat să facă comparații cu Fotbal Club Fcsb.

Ziariști veniți cu întrebări făcute de alții

Ziariștii prezenți la conferința de presă au fost destul de ostili Stelei, demonstrând din nou că echipa noastră nu este iubită de presa aservită FC Fcsbului. Deși era vorba de o conferință de presă de-a Stelei, deși ar fi trebuit să întrebe despre transferuri, unii din ziaricii prezenți s-au trezit să pună întrebări despre Teja și FC Fcsb.

Trebuie să-i felicităm pe Marius Lăcătuș și pe colonelul Neagoe, prezent și el la conferință, pentru rapiditatea cu care i-au pus la punct pe acei ziariști care au venit cu întrebări obraznice. Un exemplu în acest sens este o întrebare penibilă, a unui ziarist care dorea să știe ce va face Steaua în cazul în care va rata promovarea. Colonelul Neagoe l-a întrerupt rapid, spunându-i că echipa noastră nu se gândește la ratarea promovării, iar Lăcătuș i-a dat ziaricului lovitura de grație, atrăgând atenția asupra faptului că acesta a venit cu întrebări făcute de alții și că nu asculta ceea ce spuneau cei prezenți la conferință.

Cantonament în Antalya și meciuri cu echipe puternice

Lăcătuș a declarat că Steaua va întâlni în cantonamentul din Antalya adversari puternici, care cu siguranță le vor pune probleme tinerilor noștri fotbaliști. Știm deja două nume, Tom Tomsk și Yenisey Krasnoiarsk. Conform antrenorului stelist, rezultatele vor fi trecute pe plan secund. În Antalya, Steaua va întâlni și echipe bune, dar și echipe din alte ligi inferioare.

Butoi și Zamfirescu out și în retur

Din păcate, Lăcătuș a dat și două vești foarte proaste. Se pare că fotbaliștii Butoi și Zamfirescu, care s-au accidentat sezonul trecut, nu vor putea ajuta echipa nici în retur. Se pare chiar că Zamfirescu va fi operat din nou. Cei doi ar fi adus un plus important pe banda dreaptă. Se pare însă că problemele lor de sănptate sunt mult mai serioase. Pentru Steaua, această veste este una cât se poate de proastă.