kickboxing

Steaua Liberă despre minciunile Gazetei: ”Mai e jurnalismul o meserie serioasă?”

După ce l-a văzut pe Mircea Badea că a luat bătaie, ca orice veritabil ziar de scandal, Gazeta Sporturilor a sărit imediat să comenteze subiectul. Ca un expert adevărat în toate sporturile de pe glob, Geambașu s-a trezit să dea verdictul: ”E kickboxingul o disciplină serioasă?”

A pus o întrebare. De ce? Pentru că, la fel ca toți ceilalți lași din presă, Geambașu nu are curajul să spună că nu-i place acest sport. Așa că face ceea ce știe, adică propagandă. Iar scopul propagandei sale este să te facă și pe tine, cititorul, să gândești la fel ca el. Pe scurt, vrea sa te convingă să nu-ți placă kickboxingul. Pentru că, și ăsta e adevărul, jurnalismul sportiv nu mai e o meserie serioasă.

”Mayweather-McGregor tot o formă de circ a fost” – așa-și începe Geambașu propaganda. Floyd Mayweather, Connor McGregor, niște necunoscuți, niște neicanimeni. Dacă nu dau cu piciorul sau bâta lată în minge și, cel mai important, dacă nu aduc trafic pe pe site, aștia nu sunt sportivi. Așa să știți. Sportivi sunt doar cei care îți aduc trafic și clickuri. Sportiv e și ”domnul Becali”, că doar nu degeaba scrie Gazeta zilnic despre el. Ăla nu e circar. Ce face el nu e circ. E circ un meci de box între poate cel mai bun boxer din toate timpurile și unul dintre cei mai buni luptători de arte marțiale mixte din lume. Ați înțeles?

Să aducem și banul public în discuție, ca să se supere lumea mai bine

Cred că v-ați obișnuit deja. Când Gazeta vrea să dea în cineva, aduce banii publici în discuție. Steaua ia bani de la stat, promoția în care a luat-o Badea ia bani de la stat, toți iau bani de la stat. Poate și Mayweather și McGregor au luat. Nu știm că nu au luat, deci poate că au luat.

Primăria Capitalei a plătit 70 de milioane de lei, adică vreo 15 milioane euro, către CSM București anul trecut. ProSport a dezvăluit azi informația. Gazeta n-a zis nimic. E normal. CSM vinde, Neagu aduce trafic și clickuri. De ăștia nu te poți lua. Dacă era și CSM ca Steaua, adică o problemă pentru finanțatorul principal al ziarului, sigur dădeau cu acest club de pământ. Dar așa mai bine să ne luăm de ăia care au organizat gala în care Badea s-a făcut de rușine.

O fi Mircea Badea un circar, o fi greșit că a insistat să se bage în ring cu un tip care se pricepea mai bine, dar Tedi Emi, sportivul care l-a bătut, e un sportiv serios, care face antrenamente serioase, care muncește serios și care a demonstrat cât de serioasă e pregătirea sa când a lansat acel genunchi. Dacă ar fi adus și niște trafic, poate că l-ar fi respectat și Geambașu.

Dar Tedi Emi nu-ți aduce trafic și clickuri. Așa că, în viziunea unui împrăștiat ca Geambașu, e doar un ”cocalar echipat în trening şi papuci asortaţi cu ciorapi albi flauşaţi.” L-ați văzut pe acest brav jurnalist să spună așa ceva și despre vreunul din numeroșii cocalari din fotbal? Nu. De ce? Pentru că ăia aduc trafic. Tedi Emi, tu nu vinzi. Să-ți fie rușine pentru asta! Dacă nu-i poți convinge pe cocalarii cititori de gazetă să dea click, mai bine te lași de sport.

Cică a fost ”cafteală”, nu sport

O fi fost cafteală. La cât de rapid a lovit Badea salteaua, ce altceva să fie? Oare tot cafteală au fost și meciurile în care Mike Tyson își făcea adversarii KO? O să ziceți acum că Tedi Emi nu-i Tyson. Nu-i. Dar nici Badea nu-i Clifford Etienne, deci haideți să o lăsăm așa.

Ce-l deranjează pe Geambașu e că gala respectivă promova kickboxingul, sport pe care-l ironizează cu expresia ”acest sport minunat”. Când suporterii câinilor îl înjurau pe Danciu și când acesta le dădea ”mure”, Geambașu nu se supăra că gesturile și cuvintele respective sunt auzite de copii. E ok. Gazeta poate fără Tedi Emi. Fără Dinamo nu poate.

A fost foarte penibil plonjonul lui Badea. Așa e. Omul nu știe kickboxing. Știe doar să dea la sac și are probleme când ”sacul” dă înapoi. Și ce? Asta înseamnă că sportul acesta nu merită practicat?!

Nu știu cum să vă spun, fraților, dar Tamaș e mult mai reprezentativ pentru fotbaliștii români decăt e Badea pentru cei care practică kickboxul. Asta deși amândoi lovesc podeaua la fel de tare, atunci când sunt făcuți KO. Tamaș de alcool, Badea de genunchiul adversarului. Dar nu-i spuneți asta lui Geambașu, n-are rost.

”centuri de tot felul de culori, de la negru la curcubeu”

Da, știu. Sunt unii care pun mâna pe centuri mult prea ușor. Asta e. Și-n fotbal ajung de multe ori titulari toți netalentații. Ăsta e sportul în general. Dar ce te faci când cineva ajunge la centura neagră pe bune?! Pe munca, pe sudoarea și pe sângele său. Ce te faci atunci?

”Centura curcubeu”? Ești nesimțit, Geambașule. Ai stat cu curu’ pe scaun zeci de ani și ai impresia că știi ce e aia luptă. O fi și ce faci tu luptă, nu zic că nu, că doar se vede că te chinui ca să pui două vorbe pe hârtie, dar nu se compară cu ce se întâmplă într-o sală. Și te invit să treci pe acolo, să faci și tu un antrenament, să vezi cât de ușor ajungi la ”centura curcubeu”.

Te supără că sunt prea multe federații și ligi de kickboxing, box, karate, judo. Te supără și că foarte mulți copii fac arte marțiale. Ai fi vrut să fie toți fotbaliști sau jucătoare de tenis. Atunci ai fi putut scrie și tu ceva despre ei. Dar chiar dacă tu nu o consideri, e o ”chestie serioasă”. E cât se poate de serioasă.

Dacă nu crezi că-i serioasă, intră în ring cu un adversar. Un ring, doi bărbați. Cinci, zece, cinsprezece minute. La sfârșit doar unul e câștigător. Baga-te, Geambașule, dacă nu e o ”chestie serioasă”. Dar vezi că și Badea a crezut ca kickboxingul e pentru toți figuranții. Și ce-a pățit el? Nimic. A tras un pui de somnic.

Decât să vă dați copilul la fotbal, mai bine dați-l la arte marțiale

”Vi se pare o chestie serioasă? Vi se pare kickboxing-ul o disciplină pentru puştiul dumneavoastră, una care i-ar stimula dezvoltarea armonioasă, fizică şi psihică? Dacă da, merităm din plin aceste bătăi din mall-uri sau parcări vopsite în evenimente sportive.” – Geambașu, în încheierea ”articolului” său.

Acest paragraf conține mai multă prostie decât orice emisiune de la Sport.ro, cu Gigi Becali invitat principal. Dacă nu credeți că artele marțiale ajută la dezvoltarea armonioasă a fizicului și psihicului, v-o spun din prima, sunteți niște proști. Altceva nu vă pot spune. De ce? Pentru că avem deja mii de ani de dovezi că așa e.

Nu fotbalul a fost primul sport care a apărut pe pământul ăsta. Nu fotbalul, ci o artă marțială (care o fi fost ea). Un sport prin care bărbații încercau să se pregătească pentru a înfrunta greutățile vieții. Pentru că, deși mulți uită asta, în 99% din istoria omenirii, viața a însemnat luptă.

Și vă întreb așa. Credeți că arcașului englez nu i-a prins bine că Edward al III-lea l-a pus să tragă cu arcul câteva ore în fiecare săptămână, începând cu vârsta de 6 ani, în loc să-l lase să dea cu piciorul în minge? Eu zic că da. Că nu degeaba azi poți vorbi limba engleză peste tot pe planeta asta.

Supărat pe un bărbat capabil să se apere, Geambașu lovește azi în artele marțiale. E normal. E singurul răspuns pe care-l poate da un bărbat slab, ca el. Și-o spun din nou. Păcat că Tedi Emi nu aduce trafic. Dacă aducea, poate azi citeam mai desp despre acești sportivi capabili să te lase lat cu o singură lovitură, dar pe care nu-i vezi zilnic implicați în scandaluri, bătăi și așa mai departe.

 

P.S.

V-am promis că o să vă oferim o soluție împotriva minciunilor Gazetei Sporturilor. O să o aveți vineri, 8 februarie.