uefa colonel florin talpan promovarea stelei

În continuare, lângă Florin Talpan!

Acolo suntem. Acolo e locul nostru. Acolo a fost întotdeauna, de la început. Chiar ne mândrim că am fost de la început alături de Florin Talpan, încă de pe vremea când alții habar nu aveau de dosarele prin care el a salvat Steaua.

Și da, Talpan a salvat Steaua. Fără el, multe lucruri erau diferite azi.

Dacă nu era Florin Talpan…

Haideți să vedem ce ar fi fost dacă azi trăiam într-o lume fără Florin Talpan.

1. Nu am fi aflat niciodată că FC Fcsb nu e Steaua.

2. Nu am fi avut azi echipă de fotbal. 

3. Ciobanul ar fi folosit în continuare marca și numele Steaua și și-ar fi bătut joc de echipa noastră. 

4. Steaua Liberă ar fi fost o comunitate mult mai mică, considerată drept o comunitate de hateri supărați ”că nu le mai dă Becali bani.”

5. AS47 nu ar fi existat niciodată.

Am menționat și punctul 5 pentru că, deși e mai puțin important, merită menționat în urma celor întâmplate azi.

Supărați că Florin Talpan continuă să își facă treaba, cei din AS47 s-au plâns la cățelușul lor, Scutariu, iar acesta a dat rapid știrea: ”Florin Talpan, împotriva tuturor! Juristul CSA a făcut o reclamaţie la MApN contra suporterilor Stelei. Reacţia fanilor: ”Nu vom ezita să luăm atitudine!”. EXCLUSIV” 

Sigur, cineva va veni acum și va spune că Steaua Liberă e cățelușul lui Talpan, dacă Scutariu e cățelușul AS47. Ok. Ne acceptăm rolul. Diferența ar fi că Talpan nu a zis niciodată nimic de AS47, deși ar fi putut, în timp ce AS47 face scandal deși știe că încalcă legea. Și da, marca Steaua aparține doar clubului Steaua. Asta în caz că ați uitat.

Nu ați luat atitudine deloc până acum

Titlul articolului e foarte amuzant. ”Juristul CSA”… Ce? Juristul cui? Parcă Talpan era juristul Stelei. Ah, da, am uitat. Ăștia care sunt ”steliști” doar din două în două luni cred că clubul se numește Clubul Sportiv al Armatei și că doar echipa de fotbal se numește Steaua. Așa îți dai seama dacă vorbești cu un stelist sau nu. Dacă o dă în ”CSA”, e clară treaba.

Dar să ne întoarcem la reacția suporterilor. A suporterilor? Nu. A celor 600 de membri ai AS47 (nu știm câți oameni sunt în AS47. Un membru de-al lor a spus cifra 600. Noi îl credem).  Scutariu zice în exclusivitate că AS47 nu va ezita să ia atitudine. Chiar e în exclusivitate, pentru că această atitudine nu s-a văzut deloc până acum.

Când Petrea a refuzat să ia măsuri împotriva FC Fcsbului, doar Steaua Liberă a luat atitudine. În rest a fost tăcere. Când același Petrea a lăsat Academia și AMFB-ul să-și bată joc de Steaua, s-a întâmplat la fel. Și tot așa a fost și când Talpan s-a bătut de unul singur cu FRF și AMFB, în încercarea disperată de a promova Steaua, căruia îi fusese furată promovarea pe față. A luat Steaua Liberă atitudine și cam atât.

Când a fost vorba ca Florin Talpan să fie susținut la FRF de suporteri, s-au dus doar 7 oameni. Ceilalți luau atitudine altundeva.

Dar eu cred că această amenințare e pe bune. Să iei atitudine împotriva celor care au putere e greu. Uitați-vă la Talpan. El a luat atitudine și acum suferă. E mult mai ușor să iei atitudine împotriva celor slabi, singuri, fără ajutor. E mult mai ușor să iei atitudine împotriva unuia ca Talpan, care se luptă de unul singur cu toți dușmanii Stelei. Și uite că acum omul are un nou dușman. O mai conta? Probabil că nu. Ce e o picătură de apă în ocean?!

Totuși, cu ce a greșit Florin Talpan?

Anul trecut, pentru că a sponsorizat echipa cu 15 mii de euro, AS47 a primit câteva drepturi. Unul din ele a fost înlocuirea departamentului de marketing al Stelei, pentru fotbal. N-ar fi trebuit să se întâmple asta. De ce? Pentru că Steaua are deja un departament de marketing cu vreo 15 angajați care sunt plătiți pentru a munci, nu pentru a le face alții treaba.

Și mai e o problemă. Anul acesta, AS47 nu mai sponsorizează Steaua, dar continuă să facă pe departamentul de marketing. Oricum ai privi situatia, nu e normal. De ce? Pentru că marketingul stelist e plătit pentru a comunica direct cu suporterii steliști, nu pentru a da informațiile mai departe, către intermediari care să publice ulterior informația pe site-urile sau paginile proprii.

Ăsta e motivul pentru care pagina oficiala de Facebook a echipei de fotbal are doar 4 mii de like-uri. Nu credeți? Verificați singuri: https://www.facebook.com/steauaofficial/ Steaua Liberă a încercat să ajute la promovarea acestei pagini. I-am făcut de multe ori reclamă. De partea cealaltă, nimeni nu i-a făcut reclamă, pentru că nimeni de acolo nu vrea ca steliștii să-și ia informații despre Steaua de altundeva.

AS47 și-a permis prea multe cu o marcă ce nu-i aparține. Repet, marca Steaua aparține Stelei (CSA, pentru cei care, până să câștige Talpan în instanță, erau fericiți și se simțeau bine pe Național Arena). Și aici nu e vorba de niște broșuri, ci despre niște pachete de membru pe care AS47 le vinde pe sume destul de mari. Cei care cumpără aceste pachete devin ”cetățeni steliști” și primesc ”acces prioritar la meciurile de fotbal și alte sporturi de-ale Stelei”. Doar mie mi se pare că AS47 își permite un pic prea mult să folosească cuvântul ”Steaua” pentru a-și promova produsele?!

Talpan a făcut un memoriu

Totuși ce a făcut Talpan? A făcut un memoriu la MAPN. Ce ar fi trebuit să facă? Ar fi trebuit să dea AS47 în judecată. Ar fi putut să o facă, doar e șeful compartimentului juridic al clubului Steaua. Și, dacă nu asta, ar fi putut măcar să trimită o înștiințare prin care să le ceară foștilor sponsori să o lase mai moale cu reclamele făcute pe spatele Stelei.

Talpan ar fi putut să facă probleme și în ceea ce privește televizarea meciurilor Stelei. AS47 a plătit pentru acest drept la AMFB, dar Steaua nu a primit nimic. AMFB a vândut imaginea Stelei deși nu avea dreptul să o vândă. Cum vine asta?

Dar Talpan nu a făcut aceste lucruri. Ci a trimis un memoriu la MAPN. Memoriu, nu reclamație. Că nu are Talpan de ce să reclame AS47 la MAPN. Cele două nu au legătură, cel puțin nu în mod oficial. Acum, că unii oameni petrec prea mult timp prin birourile de la MAPN, asta e altceva. Dar mă îndoiesc că de asta a făcut Talpan memoriu.

Vă luați de singurul om care vrea binele Stelei!

Am tot așteptat să văd o reacție pe pagina AS47, o precizare că articolul nu e corect, că îl susțin pe Talpan. Nu am văzut nimic. Și e trist, pentru că Talpan e singurul om din club care chiar vrea binele Stelei, care se zbate pentru Steaua.

Mulți încă n-au priceput că Talpan nu are nimic de câștigat dacă își face treaba corect. Ar câștiga mult mai multe dacă nu i-ar păsa, dacă l-ar lăsa pe Becali să câștige sau dacă le-ar face pe plac superiorilor lui. E vorba de aceiași superiori de care AS47 nu a zis niciodată nimic, împotriva cărora nu a luat niciodată atitudine.

E foarte important să înțelegeți asta. Florin Talpan ar avea mult mai multe de câștigat dacă s-ar da cu băieții deștepți. Și chiar nu e greu să nu îți faci treaba.

Dar poate vă face Talpan pe plac și hotărăște că nu-i mai pasă. Ce-o să faceți atunci? Ce-o să faceți când vă treziți că vreun băiat din ăsta cu prea mult respect pentru Becali decide să-i dea lui marca, în același fel cum ați luat-o voi?

Ne merităm soarta

Timp de 11 ani, Becali și-a bătut joc de Steaua. În mare, suporterii Stelei nu au făcut nimic. Apoi a venit Talpan, a dat cu Becali de pământ și a scos adevărul la lumină. Așa am aflat că cei din conducerea Stelei știau că echipa lui Becali nu e Steaua dar i-au mințit pe suporterii steliști. E un lucru destul de grav, dar nimeni nu a luat nicio atitudine împotriva lor.

Între 2014 și 2016, Boroi a comis abuzuri inimaginabile. I-a dat lui Becali marca gratis, pentru a nu fi exclus din Europa. A căutat activ să îi dea marca de tot. L-a împiedicat pe Talpan să reactiveze echipa de fotbal. Suporterii nu au luat atitudine.

Apoi Talpan i-a luat lui Becali și numele. Mai mult, a obținut reactivarea secției de fotbal. Și ce-au făcut suporterii? S-au dus la Petrea, cel care e chiar și acum vicepreședinte la AMFB, asociație care și-a bătut joc de Steaua în ultimul hal, dar împotriva căreia nu a luat nimeni atitudine.

Și, cum era de așteptat, Steaua nu a promovat. Dar suporterii erau deja în vacanță. Erau în vacață încă din 2003, când Becali a bătut cu pumnu-n masă și a decis că Steaua e a lui.

Păi da. Ne merităm soarta. Ce altceva să merite niște oameni care-l scuipă fix pe cel care-i apără?!

Steaua Liberă rămâne alături de Florin Talpan

Pentru că Talpan e singurul care vrea binele Stelei. Pentru că doar supraomul Florin Talpan nu caută să câștige el ceva de pe urma Stelei. Știm că ne veți amenința din nou, știm că le veți cere iar oamenilor să nu ne urmărească, să nu distribuie articolele noastre, să nu creadă ce scriem. Și ce? Dacă Florin Talpan continuă să slujească Steaua în ciuda tuturor celor care îi vor răul, putem și noi să continuă să facem ce trebuie.