Becali Talpan proces scandal juristul

Nu e scandal, e război! Iar Talpan îl câștigă! Asta deranjează

Scandal. Atât a înțeles presa prezentă azi la proces. Mă rog, doar Matei Udrea a fost prezent la fața locului, dar, dacă el a scris că a fost scandal, toți ceilalți ”ziariști” au scris la fel, că doar au acoperire. Doar că Matei Udrea a greșit. Nu e scandal. E un război. E un mare război, iar Florin Talpan câștigă.

Articolul scris de Udrea în ProSport a surprins o parte a procesului, cea de la suprafață, cea accesibilă tuturor habarniștilor. Din păcate, nu a surprins esențialul. Care e esențialul? Esențialul e că toate actele și dovezile îi dau dreptate Stelei. Aici e meritul lui Florin Talpan. A muncit enorm de mult, căutând toate actele, cererile și hârtiile de care avea nevoie clubul nostru pentru a distruge căpușa cu nume format doar din consoane.

Povestea zilei de azi – ”Scandalul” cea mai puțin interesantă parte

Și iar a venit Florin Talpan la tribunal. Omul nostru nu se dă bătut. Alții, în locul lui, s-ar fi dat bătuți de foarte mult timp. Nimeni n-ar fi stat să suporte fițele și abuzurile unor corupți, jignirile unor hoți, minciunile unor ziariști cumpărați sau, mai nou, amenințări venite de unde n-ar trebui să vină.

Florin Talpan s-a dus la tribunal, s-a pus lângă  avocații plătiți de FC Fcsb cu bani foarte mulți(ține-ți minte treaba asta, ca vom reveni asupra ei). Aceștia din urmă se gândeau probabil la ce restaurant vor urma să ia masa când Florin Talpan a pornit atacul. I-a acuzat că urmăresc doar tergiversarea cazului. Apoi și-a îndreptat atenția asupra judecătoarei, căreia i-a reproșat că nu și-a făcut treaba corect și că i-a ajutat pe fcsbiști să tragă de timp. Nu în ultimul rând, le-a cerut fcsbiștilor să prezinte documentele prin care dovedesc că dețin palmaresul Stelei.

Și avocații lui Becali au vorbit! Dar nu au zis nimic despre vreo dovadă care să arate că au dreptate. Nu. În schimb, i-au cerut judecătoarei să-l amendeze pe Talpan.

Talpan dă lovitura decisivă!

S-au gândit probabil că îl vor intimida pe omul nostru, dacă se ajunge la discuții despre amenzi. Ghinion! Exact ca cel mai șmecher avocat din filmele americane, Talpan a scos asul din mânecă la final. Iar acest as a fost o cerere trimisă de Fotbal Club Fcsb către clubul Steaua, cerere prin care cereau în 2014 ca CSA Steaua București (da, da, așa au scris pe cerere. Nu CSA, nu Clubul Sportiv al Armatei, ci CSA Steaua București) să le dea voie să folosească stema ASA-ului și numerele titlurilor și ale cupelor câștigate.

Iar dacă asta n-ar fi fost destul, Florin Talpan a prezentat și răspunsul negativ dat de Steaua în acel an.

Înainte de câștigarea procesului pentru marcă, FC Fcsb a recunoscut că nu are voie să folosească marca Steaua

Când a făcut FC Fcsb acea solicitare? In primăvara lui 2014, cu mai bine de 6 luni înainte de decizia din 3 decembrie. Voiau să sărbătorească un titlu și au cerut voie să folosească marca Steaua pe materialele publicitare.

Steaua nu a fost de acord. Adică Talpan nu a fost de acord.

Am căutat să aflăm mai multe despre acest episod și am vorbit cu un fost angajat de-al clubului, om apropiat de Boroi. Acesta ne-a povestit că acela a fost momentul în care a apărut o ruptură puternică între Talpan și fostul comandant al Stelei. Boroi ar fi vrut să le dea voie celor de la FC Fcsb să folosească marca gratis. Colonelul Talpan s-a opus.

Colonelul de justiție al clubului nostru a luptat și atunci, ca acum, și a câștigat. FC Fcsb nu a primit acceptul din partea clubului Steaua de a folosi marca și palmaresul. Motivul? Faptul că FC Fcsb folosea deja marca Steaua, fără acordul Stelei.

Un aspect interesant este faptul că, în cererea formulată și semnată de Gherghișor și Argăseală, FC Fcsb spune foarte clar că un eventual accept nu ar afecta cu nimic dreptul de proprietate intelectuală a clubului Steaua asupra mărcii Steaua. Știau foarte bine că nu dețin marca pentru care se judecau.

”Protestăm!”

Actul prezentat de Talpan a venit ca o lovitură de cărămidă în moalele capului. Treziți din somn, avocații fcsbului au intrat în panică, aproape căzând de pe scaune.

Deși au fost calmi până atunci, ca niște șmecherași care știu că au pile la profă, aceștia și-au pierdut cumpătul. ”Protestăm!” Atât au apucat să spună, aproape bâlbâindu-se. ”I object, your honour!” Știți și voi cum se zice în filme. Așa a fost și azi.

”E un desen”, au sărit băieții. Da, un desen, dar și un palmares, unul care nu le aparține.

Talpan i-a prins în offside pe băieți. N-ai cum să lupți împotriva unei asemenea dovezi. Ei știu asta. Știu și că procesul e pierdut. De altfel, după ședință, un țânțar care se odihnea pe pereții Tribunalului București și care e fan Steaua Liberă a surprins o discuție în care au fost implicați și de cei doi avocați. Conform țânțarului, la un moment dat, discuția a mers cam așa:

”De ce continuați procesul?”

”Vrem să mai luăm ceva bani de la Becali.”

Mult succes, băieți! Să ne vedem cu toții sănătoși la sfârșitul procesului și să sărbătorim o nouă înfrângere a FC Fcsbului.

Presa vândută nu pricepe ce se întâmplă, dar visează scandal

Au zis că a fost scandal. Nu a fost. A fost o lovitură de geniu dată de Talpan în acest război. La fel ca avocații fcsbului, știu și ziaricii acest lucru. Gsp nu a pierdut nicio secundă. Imediat a scris un articol în care au prezentat punctul de vedere al avocaților fcsbiști. E necesar să-l prezinte. Poate, poate reușesc să influențeze pe cineva.

„Palmaresul unei echipe este unic și este într-o uniune naturală cu echipa care l-a dobândit. Când se transferă o echipă se preia automat și palmaresul acesteia. Cel care preia și continuă activitatea sportivă și competițională preia și palmaresul respectivei echipe. Entitatea care a continuat activitatea fotbalistică și care o continuă și azi deține întreg palmaresul, deoarece palmaresul este unic, echipa de azi din Liga 1 fiind continuatoarea echipei istorice de fotbal Steaua București” – Avocații fcsbiști

Ați citit aberație mai mare? Multe cuvinte despre nimic. Și știți care e partea amuzantă? Cei de la FC Fcsb nu pot demonstra că au cumpărat Steaua, dar cer să să le fie recunoscut palmaresul Stelei, pe motiv că au cumpărat Steaua. Prostie sau lene? Decideți voi.

Ca întotdeauna, Gsp nu a apucat să vorbească și cu Florin Talpan. Și asta pentru că el nu are voie să vorbească cu presa. Știți deja de ce. Totuși, dacă ar fi putut să vorbească, cred că Florin Talpan ar fi spus ce a spus și în timpul procesului:

”Dacă spun că sunt proprietarii palmaresului și ai echipei Steaua, să o demonstreze. Să aducă actele!”

Amendă nu, recuzare da

Credeți-ma, i-a lovit rău de tot Florin Talpan! Înfățișarea de azi a ținut 5 minute și pentru că domnul colonel le-a dat șah-mat. Să fi analizat proba depusă azi, judecătoarea Simona A. Vișoiu nu ar fi avut de ales decât să se prounțe în favoarea noastră.

Ca să înțelegeți, actul prezentat azi este un document oficial prin care FC Fcsb recunoaște că nu e Steaua și că nu deține palmaresul Stelei. E un document semnat de Argăseală și Gherghișor. 

Simona A. Vișoiu a plecat nervoasă din sală. A supărat-o cererea lui Talpan, de recuzare. Însă știe că Talpan are dreptate. Totul se putea termina încă de la primul termen. Nu era nevoie de 8-9 înfățișări. Nu era nevoie ca doamna judecător să caute peste tot pentru a găsi un act, o hârtie care să dea câștig de cauză FC Fcsbului. Dar asta a făcut. Și deși a fost foarte îngăduitoare cu FC Fcsbul, aceștia tot nu au putut să aducă dovada care să le dea dreptate.

Talpan, în schimb, a arătat că el are dreptate.

Din primele noastre informații, de la țânțarii de pe pereți, evident, Simona A. Vișoiu nu va mai ”arbitra” meciul dintre Steaua București și Fotbal Club Fcsb. Mai mult, se pare că doamna judecător a fost atât de șocată de probele depuse astăzi de Talpan încât a uitat să-i de amendă.

Deși avocații fcsbiști au cerut încă din primul minut ca stelistul să fie amendat, nu s-a întâmplat cum au vrut ei. De ce? Pentru că Florin Talpan are dreptate. (Așadar, Gsp a mințit din nou. A câta minciună e asta?)

Au spus că e scandal. Nu e scandal, fraților. E război. Sau, mai bine zis, era. Pentru că, pe ăsta, se pare că l-am câștigat.

Mulțumim din nou, domnule colonel!