uefa fc fcsb

FC Fcsb a încălcat din nou dreptul de proprietate intelectuală al Stelei

Tupeul nesimțit al celor de la FC Fcsb este deja legendar, fiind întrecut doar de lipsa de respect pe care această echipă o are față de lege. Astăzi, 24 februarie 2019, la sărbătorirea a 32 de ani de la câștigarea Supercupei Europei, Fotbal Club Fcsb a încălcat din nou dreptul de proprietate intelectuală al Stelei, utilizând din nou marca și numele Steaua București pentru a câștiga bani.

fc fcsbE vorba despre o postare plătită pe Facebook. În această postare, Fotbal Club Fcsb a vorbit despre performanța realizată de Steaua București în 1987. Postarea este însoțită de un videoclip în care apar jucătorii steliști și, evident, culorile și marca Steaua. Apare chiar și numele Steaua, pe un banner de-al suporterilor.

Videoclipul publicat pe pagina oficială a celor de la FC Fcsb este de o lașitate incredibilă. Deși publicul lor e format din români, videoclipul e preluat de la o televiziune ucraineană sau rusească, textele din el apărând scrise cu caractere chirilice. O încercare penibilă de a evita apariția cuvântului ”Steaua”. Dar acesta apare, așa cum am zis, pe unul din bannerele suporterilor.

La fel de plin de lașitate e și textul postării. Acesta pare scris de o terță parte, obiectvă, fără legătură cu Steaua sau FC Fcsb. Astfel, FC Fcsb insinuează că ei ar fi Steaua București, dar nu o spun pe față. O încercare penibilă de a se proteja de cele două decizii judecătorești, din dosarele pentru marcă și nume. O încercare fără sorți de izbândă. De ce? Pentru că FC Fcsb primește bani de la UEFA pentru această postare.

Parteneriat plătit între UEFA și echipa lui Becali

uefa fc fcsbÎn postare, pagina oficială de Facebook a UEFA este taguită. Iar UEFA a plătit pentru ca acest lucru să se întâmple.

Acest tip de parteneriate e des întâlnit. O companie poate să îi facă reclamă partenerului său de afaceri printr-o astfel de postare.

În cazul de față, așa cum dezvăluie chiar Facebook, UEFA a plătit pentru a fi inclusă în conținutul oferit de FC Fcsb celor care urmăresc pagina sa de Facebook. Și totul ar fi fost în ordine dacă FC Fcsb ar fi folosit în postarea sa materiale care să îi aparțină. Însă echipa lui Becali a folosit din nou imaginea Stelei și numele Stelei.

Vă amintim că, prin decizia 989/2016, din dosarul pentru numele Steaua,  judecătorii i-au interzis echipei FC Fcsb să mai ”folosească fără consimţământul reclamantei(n.r. a clubului Steaua București) semnele”Steaua”, „Steaua Bucureşti”sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. ”

Această postare plătită de UEFA se încadrează perfect în lista de acțiuni pe care FC Fcsb nu are voie să le facă.

Pentru încălcarea acestei decizii, domnule colonel Mocanu, așteptăm să executați silit FC Fcsb!

Ca de obicei, suporterii steliști au luat atitudine împotriva FC Fcsbului. Aceștia au raportat către Facebook faptul că FC Fcsb încalcă dreptul de proprietate intelectuală al Stelei și au trimis mai multe mesaje către clubul Steaua pentru a-i cere să ia măsuri. Neașteptat, persoanele care se ocupă de partea de social media pentru clubul nostru au răspuns și i-au asigurat pe suporteri că plângerile lor au fost înregistrate și că vor fi date mai departe. Mai mult, aceștia au asigurat suporterii că vor trimite și plângeri oficiale către Facebook.

Colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu s-a ferit până acum de războiul dintre Steaua și FC Fcsb. Acum, însă, nu se mai poate feri. În ziua în care Steaua București a publicat pe paginile sale de social media materiale legate de căștigarea Supercupei Europei (un articol pe site-ul oficial și o postare frumoasă pe pagina de Facebook a echipei de fotbal), FC Fcsb a fost plătită pentru a publica materiale asemănătoare. E cât se poate de evident că aici vorbim despre bani care ar fi trebuit să ajungă în conturile Stelei.

FC Fcsb s-a folosit din nou de Steaua pentru a face bani. Nu e prima dată. Doar că acum nu s-au mai ascuns. Astfel, domnul colonel Mocanu ESTE OBLIGAT să ia măsuri împotriva lor. Pentru nerespectarea deciziei din dosarul 31705/3/2015, FC Fcsb trebuie executată silit!

O astfel de acțiune ar pune capăt minciunilor și dezinformării. FC Fcsb a dus deja aceste practici la nivel de artă. Prietenii din presă ai lui Becali scriu zilnic materiale mincinoase, în care ignoră deciziile și motivarile deciziilor din dosarele câștigate de Steaua.Totul e făcut cu un singur scop, atragerea suporterilor la stadion.

În acest moment, echipa lui Becali joacă mai mult cu stadionul gol și e disperată să își umple tribunele. Disperarea e atât de mare încât FC Fcsb a ajuns să dea gratis bilete pentru persoane cu dizabilități chiar și celor care nu au dizabilități. Sau poate că FC Fcsb vrea să ne transmită un mesaj în legătură cu suporterii săi.

FC Fcsb