Atentie, a raspuns Bixi!

Nu este un secret faptul că suporterii steliști nu se feresc să facă plângeri oficiale către club sau chiar către ministerul apărării. Multe din aceste plângeri sunt ignorate, deși ar trebui să primească răspunsuri, altele sunt tratate foarte superficial, iar unele sunt pur și simplu o bătaie de joc. Printre acestea din urmă putem pune și un răspuns primit de un suporter stelist chiar din partea comandantului Stelei, Bixi Mocanu.

bixi

Vă atașăm în acest articol răspunsul menționat mai sus. E plin de limbaj de lemn și vorbe goale. Cel mai trist e faptul că actul dovedește că Bixi Pompiliu Mocanu habar nu are despre ce s-a întâmplat și ce se întâmplă în clubul pe care îl conduce.

Domnul comandant ne vorbește despre ”recuperarea” mărcii Steaua. Recuperare de unde? A fost vreodată pierdută? Nu. Marca Steaua a fost utilizată ilegal de Fotbal Club Fcsb. Prin procesul pornit de Florin Talpan în 2011 și finalizat în 2014, Steaua a obținut din partea judecătorilor o decizie care îi interzicea echipei lui Becali să mai utilizeze această marcă fără acordul clubului nostru. De recuperat nu s-a recuperat nimic.

Dar să nu fim chiar atât de răi. Să fim îngăduitori cu Bixi. Poate că s-a exprimat greșit. Și nu e o problemă dacă a greșit. Dar să ne facă niște clarificări. De exemplu, am vrea să știm care sunt recompensele primite de colonelul Talpan. Bătaia din vara trecută? Abuzurile? Interzicerea dreptului de a vorbi cu presa?

Povești de adormit copii, de la moș Bixi

Mai departe, primim povești. Ni se spune că Talpan nu a fost împiedicat să-și facă treaba, dar știm deja că nu are voie să stea în club după program. Știm și că a fost băgat în ședință disciplinară fix înainte de un proces important. Și mai știm și că nu are parte de niciun fel de ajutor din partea nimănui.

Domnul Bixi Mocanu ne spune că, în calitate de comandant al Stelei, a căutat mereu să-i asigure lui Talpan ”autonomia și independența necesare”. Dar unde au fost autonomia și independeța colonelului stelist când acesta nu a putut să dea măcar o singură declarație după proces?

După scandalul de săptămâna trecută, s-a convins tot poporul stelist că e absolut necesar ca Talpan să vorbească și să lămurească aceste procese. Totuși, nu vedem nicăieri nicio declarație de-a sa. A cerut recuzarea judecătoarei dar nimeni nu știe de ce.

Dacă Talpan chiar are autonomie și independență, atunci să vorbească cu noi. Să fie lăsat să vorbească cu noi!

În încheiere, o minciună!

În ultimul paragraf al răspunsului, comandantul Bixi Mocanu ne vorbește despre modul prin care se desfășoară comunicarea cu suporterii clubului său. Același limbaj de lemn, acelăși praf în ochi, alte minciuni. Da, minciuni. Pentru că nimic din ce a spus comandantul Stelei acolo nu e adevărat.

Dacă ar fi fost adevărat, am fi avut câteva comunicate de presă date chiar de club, prin care ni se explica ce s-a întâmplat la procesele în care e implicată Steaua București. Însă, din păcate pentru noi, acestea nu există.

Explicația titlului

bixiAm ales titlul ”Atenție, a răspuns Bixi” cu un scop anume. Cuvântul ”Bixi” nu e doar un cuvânt unic, ci un cuvânt cheie. Folosindu-l, sperăm că biroul de presă al Stelei va da mai ușor peste articolul nostru. Suntem de altfel siguri că articolul va fi citit de șefii Stelei. E important să fie citit, pentru că e important ca acești indivizi să înțeleagă ce își doresc suporterii.

Iar ceea ce își doresc suporterii se regăsește în plângerea făcută de suporterul care a primit acest răspuns. O atașăm și pe ea aici.

Vrem bun simț, vrem comunicare, vrem respect din partea conducerii Stelei. Mai mult ca orice, vrem să vedem acțiuni. Ne-am săturat de vorbe. Ne-am săturat de răspunsuri superficiale, scrise de adjutanți, doar pentru că trebuie.

Citiți plângerea acestui tânăr stelist. Au trimis și alți suporteri astfel de plângeri. Multe astfel de plângeri. Suporterii vor să vadă că cei din conducere își fac treaba corect, că slujesc Steaua corect.

Nu cerem prea mult. Și știm că se poate. În ultimele săptămâni, materialele video publicate de Steaua au fost chiar foarte bune. Așa că faceți-vă treaba!