florin talpan muncește pentru steaua bucurești steaua bucuresti talpan comandant

Ca să înțelegeți voi

Articolul publicat astăzi de ProSport este unul cât se poate de tulburător. Nu a prezentat noutăți, pentru că știam deja de abuzurile comise de judecători în favoarea FC Fcsbului, însă nu ai cum să rămâi nepăsător când vezi cum o persoană care ar trebui să reprezinte legea în această țară pare a fi în slujba celor care ne fură.

Dovezi refuzate, acte ascunse prin beciuri, tergiversări nesimțite și, peste toate, pumnul băgat în gură. Oare cum se poate simți o persoană împotriva căreia sunt îndreptate aceste atacuri?! Noi nu o să știm niciodată. Florin Talpan știe. Și acum poate că înțelegeți, voi, publicul larg, de ce acest om a avut anumite ieșiri. De ce a dat cu pumnul în masă la AMFB, de ce a băgat frica în ferefiști, de ce a strigat la judecătoare și de ce a cerut recuzarea ei. Talpan vrea ca Steaua să câștige procesele.

Dacă ar vrea altceva, ar putea oricând să abandoneze lupta. Și puteți să fiți siguri că ar fi răsplătit instant. Puteți să fiți siguri că, dacă FC Fcsb ar câștiga ultimele două procese, gradul de general ar ajunge și el pe umărul lui Florin Talpan. Dar FC Fcsb nu va câștiga. Pentru că Talpan nu e un om care să se dea bătut și pentru că e foarte bine pregătit.

Înțelegeți că FC Fcsb a recunoscut deja că nu are palmaresul Stelei?

În mai 2014, FC Fcsb a trimis o cerere către clubul Steaua. Doreau să fie lăsați să organizeze o petrecere pentru a sărbători un nou titlu. Actorul principal al acestei petreceri ar fi trebuit să fie un banner pe care să apară stema AS Armatei, scutul rotund, albastru, cu steaua roșie în centru și litera A, de culoare galbenă, în interiorul stelei. De o parte și de alta a scutului ar fi trebuit să apară cifrele 4 și 7, o trimitere la 1947, anul înființării clubului Steaua. Cel mai important, deasupra scutului ar fi trebuit să apară alte 2 cercuri, în interiorul cărora să fie plasate cifrele 22(cupe) și 25(titluri).

Există oare o descriere mai bună a istoriei Stelei și a palmaresului stelist? Nu cred.

Era mai 2014, cu luni bune înainte de finalizarea procesului pentru marcă, iar FC Fcsb știa că nu deține nici marca Steaua, nici istoria Stelei și nici palmaresul. Acesta este motivul pentru care au cerut voie să le folosească. Din fericire, au fost refuzați de Talpan. Altfel, dacă primeau acceptul clubului, poate că lucrurile ar fi stat diferit azi.

La următoarea înfățișare din dosarul pentru recunoașterea palmaresului, judecătorii vor fi nevoiți să privească această cerere refuzată de Steaua. Vor fi obligați să analizeze această dovadă și să îi intrebe pe avocații fcsbiști de ce, dacă într-adevăr deține echipa de fotbal a Stelei, clientul lor a mai cerut voie clubului Steaua pentru a folosi elementele care, conform spuselor lui, îi aparțin. Abia aștept răspunsul acestor indivizi.

Nu înțelegeți nici acum, din păcate

Cum de s-a ajuns aici, la aceste abuzuri? E simplu. Florin Talpan e singur împotriva FC Fcsbului. Să fi fost susținut de șefi, altfel ar fi stat lucrurile.

Niciu judecător n-ar mai fi îndrăznit să tergiverseze un dosar pentru recunoașterea palmaresului, dacă Steaua executa silit FC Fcsbul pentru utilizarea sa. O putea face. Decizia din dosarul pentru marca Steaua îi dă voie. Dar șefii Stelei nu au făcut nimic.

Nu au acționat nici când am arătat noi că sponsorii FC Fcsbului își făceau reclame cu numele Steaua, deși echipa pe care o sponsorizau nu avea voie să folosească acel nume. Nu au acționat nici când patronul (de acum în acte) al FC Fcsbului spunea peste tot că echipa lui e Steaua. Au acționat în schimb când a fost vorba să-l ajute pe Becali.

Printr-un abuz grav, care a scăpat nepedepsit, Boroi i-a dat voie FC Fcsbului să folosească gratis marca Steaua pentru un meci european. Se întâmpla în decembrie 2014. Dacă nu ar fi primit acceptul Stelei, FC Fcsb ar fi fost dată afară din cupele europene, poate chiar dezafiliată. 

Dar George Boroi a decis singur că e în ordine dacă o firmă privată face bani de pe urma Stelei și a statului, chiar dacă Steaua și România nu câștigă nimic. Închirierea anuală a mărcii Steaua costă 3,7 milioane euro. Becali a folosit-o atunci, a câștigat vreo 8 milioane euro din participarea în cupele europene și gata. Steaua nu a primit nimic. Dar asta nu l-a împiedicat pe Boroi să-l respecte pe Becali. Nici pe Petrea. Nici pe Mocanu.

Ultimii 3 comandanți ai clubului Steaua au acest lucru în comun. Toți îl respectă pe Becali. Și mai e ceva. Toți trei l-au sancționat sau vor să-l sancționeze pe Talpan.

Ar cam fi vremea să înțelegeți

Altfel ar fi stat treburile dacă aceștia și-ar fi canalizat energiile împotriva FC Fcsbului. Acea echipă era istorie acum, dacă oricare dintre ei ar fi aplicat deciziile dosarelor câștigate de Talpan. Dar asta nu se întâmplă, iar oile prind curaj. Mint fără jenă la TV, prin presă sau chiar în fața judecătorilor. Și de ce să nu mintă, din moment ce cei care conduc clubul Steaua tac și aprobă tot ce fac ei?!

Din păcate, vina e și a noastră, a suporterilor. Aproape fiecare abuz al șefilor steliști e ignorat. Chiar mai rău, unii s-au trezit să îl atace pe Talpan.

E trist că unii nu vor să înțeleagă pericolul în care se află Steaua. În comunicatul său, Florin Talpan a povestit despre abuzuri îngrozitoare. Dacă acestea vor fi ignorate, să nu vă așteptați ca judecătorii să se schimbe și să judece corect.