Carmen București - Steaua București

Carmen București – Steaua București, 1-0 (1-0)

Meciul Carmen București – Steaua București ar fi trebuit să se joace anul trecut. Ar fi trebuit să fie ultimul meci din 2018 al sezonului 2018-2019, din Liga 4. Partida a fost însă amânată. În acel moment, s-a dat vina pe vreme, dar, conform zvonurilor din jurul ligii a patra bucureștene, motivul a fost altul. Carmen a vrut să joace împotriva Stelei cu un lot întărit puternic, pentru a nu repeta înfrangerea din tur.

Steaua București: 22. Horia Iancu (cpt.)  – 5. Alin Iordache, 4. Ștefan Pădureț, 15. Radu Stoica, 6. Lucas – 21. Ghiță Constantinescu, 8. Alexandru Aldea – 25. Alexandru Mărgărit, 7. Florin Răsdan, 10. Alin Predescu – 9. Matheus

Rezerve: Mihai Plăcintă – Mihai Zamfir, Mihai Cosmin, Bogdan Sitaru, Alin Robu, Adrian Vîlcea, Adrian Ilie

Antrenor: Marius Lăcătuș

Steaua București a început bine partida, având prima ocazie chiar în primele secunde ale jocului, prin Mărgărit. Din păcate, meciul s-a liniștit. Steliștii s-au instalat în jumătatea celor de la Carmen și au încercat să construiască, căutând cu mult calm golul. Advesarii, în schimb, au preferat jocul pe contre.

Din păcate, încrederea în propriile puteri și liniștea din jocul steliștilor le-au servit mai degrabă celor de la Carmen. Aceștia au profitat de lipsa de agresivitate a Stelei și, contrar cursului jocului, au reușit să deschidă scorul. Carmen a marcat în minutul 34, dintr-o lovitură liberă.

Supărați din cauza rezultatului de pe tabelă, băieții lui Lăcătuș au apăsat mai tare pe pedala de accelerație, dar nu au reușit să înscrie. La pauză, scorul meciului Carmen București – Steaua București a fost 1-0.

Carmen București – Steaua București – Începutul unei noi rivalități?!

Timp de foarte mulți ani, presa mincinoasă a prezentat Carmen București drept o victimă a Stelei, nu a regimului comunist. Cum era de așteptat, în momentul în care cele două echipe au ajuns să joace în aceeași ligă, aceiași ziariști lipsiți de talent au anunțat începutul unei noi rivalități. Și poate că, de această dată, au avut dreptate.

Asta deoarece Carmen a dat cu siguranță 100% în meciul de azi. Este prea devreme ca să vorbim despre începutul unei noi rivalități în fotbalul românesc? Poate. Totuși, dacă se va ajunge aici, peste mulți ani, vom putea spune că totul a început de la meciul jucat în 2019, în a doua zi a lunii martie.

Repriza secundă

Prima repriză a fost una cu ghinion pentru Steaua. Nu doar că a încasat un gol, dar echipa noastră a fost nevoită să facă și o schimbare, Iordache ieșind accidentat și fiind înlocuit de Zamfir. Din păcate, ghinionul a continuat și în repriza secundă, aceasta pornind cu o mare ocazie a celor de la Carmen, tot dintr-o fază fixă.

A urmat un joc urât, cu intrări dure și multă luptă. Steaua a căutat fără oprire egalarea, însă golul nu a venit. Matheus a scăpat singur spre poartă în minutul 71, însă portarul celor de la Carmen a fost mai rapid. La un minut distanță, același Matheus a faultat în careul advers, oprind un atac periculos al Stelei.

Intrând în ultimele 15 minute ale partidei, Carmen a făcut pasul înapoi, preferând să-și apere avantajul. Din păcate pentru Steaua, apărarea condusă de fostul stelist, Cristi Jitaru, și de fostul fotbalist de Liga 1, Stelian Stancu, a reușit să blocheze atacurile roș-albastre. Chiar mai mult, Steaua a terminat meciul în 10 oameni, Ștefan Pădureț fiind eliminat în minutul 85, pentru un fault din poziție de ultim apărător.

Meciul Carmen București – Steaua București s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru gazde. Steaua a pornit returul cu piciorul stâng, dar mai are la dispoziție încă 14 meciuri până la play-off, timp destul pentru a se asigura că nu pierde promovarea!