devotați clubului imaginea stelei mania investițiilor anularea mărcii Steaua marca Steaua

Trebuie, în primul rând, să fie devotaţi clubului

Deși a încercat să reziste, e tot mai evident că presa sportivă din România a cedat și a înțeles că e imposibil ca echipa sa favorită să mai poarte vreodată numele ”Steaua”. Astfel, articolele despre Steaua București, despre adevărata Steaua București, au început să fie tot mai dese. Cel mai recent dintre ele, publicat în ProSport, a prezentat centrul de copii și juniori. Acesta a inclus și un interviu cu Adrian Bumbescu. Legendarul fundaș stelist a vorbit despre ceea ce e necesar pentru a avea succes la Steaua București. ”Trebuie, în primul rând, să fie devotaţi clubului”, a spus Colonelul.

Nu există un adevăr mai mare. Oricum ați privi, nu există. Fizicul te poate ajuta, poate și talentul sau disciplina. Dar, dacă vrei să ajungi o legendă stelistă, trebuie înainte de toate să fii devotat clubului Steaua București. 

Mulți au uitat această lecție. Steaua este astăzi pentru ei o unealtă pe care o folosesc pentru a-și atinge un scop. Putem include aici atât antrenori și sportivi, cât și suporteri. Putem include și conducători, dar vom vorbi despre asta puțin mai târziu.

Pentru moment, să discutăm despre sportivi.

Fotbaliștii steliști trebuie să înțeleagă că joacă la Steaua

Echipa noastră nu a avut cel mai bun start de retur. Am pierdut jucători, am pierdut puncte cu cine nu trebuia, jocul nu merge. Și totul pleacă de la mentalitate.

Din păcate, fotbaliștii steliști par să nu înțeleagă responsabilitatea care vine odată cu tricoul roș-albastru. Steaua București, chiar dacă joacă în Liga 4, nu e o echipă oarecare. Nu e doar o altă echipă de fotbal din România. Este vârful. Este cea mai mare echipă de fotbal din țară.

Acum aproape 10 ani, suporterii steliști afișau la un meci oarecare, care s-a jucat în Ghencea, următorul mesaj: ”Steaua se slujește, nu se stăpânește!” Unii nu l-au înțeles. Sperăm ca fotbaliștii Stelei să îl înțeleagă acum.

Steaua te poate face mare. Steaua te poate face idol. Dar, pentru asta, trebuie să îi dai și Stelei ceva. Ce? Cum a zis și Adrian Bumbescu: ”Trebuie, în primul rând, să fie devotaţi clubului”

Această regulă e valabilă pentru orice fotbalist, fie el junior sau senior.

Fiți loiali Stelei, dați de fiecare dată 100%, când luați tricoul pe voi, și nu o să vă pară rău. Clubul Steaua și suporterii săi vă vor da de o mie de ori mai mult.

Vrem conducători devotați clubului

Regula e valabilă și pentru conducători, așa cum am spus deja. Dacă veniți să conduceți Steaua, asigurați-vă că o faceți bine de tot. Altfel, plecați.

Steaua București nu e doar o treaptă în cariera voastră. Nu e o unealtă pe care să o folosiți ca să ajungeți la mai bine. Dacă credeți asta, atunci locul vostru nu e aici.

Din păcate, suntem nevoiți să vedem cum comandantul Stelei, Bixi-Pompiliu Mocanu, și secretarul general al MApN, Codrin Munteanu, apar aproape săptămânal în materiale publicitare despre clubul nostru. Cel mai recent, și-au făcut reclamă lângă fundația noului stadion Steaua.

Are sens. Orice politician dorește să facă măcar o poză lângă un proiect mare. Așa se poate lăuda că ”pe ăla l-am făcut eu”. În mod cât se poate de evident, nu Mocanu și Munteanu au stat la baza proiectului noului stadion. Prezența lor acolo nu era necesară. Nici chiar a lui Mocanu, care e comandantul clubului Steaua. Și asta deoarece el este interimar. A venit acum câteva luni, va pleca peste câteva luni. Contribuția lui la acest proiect e ZERO!

Înțelegem cum funcționează acest joc. Înțelegem de ce e important să te tragi în chip lângă un astfel de proiect. Dar, și o vom repeta ori de câte ori e nevoie, Steaua se slujește, nu se stăpânește!

Dacă nu ai făcut nimic pentru Steaua, nu ai de ce să te duci și să stai la lumina blitzurilor. Mocanu nu a făcut chiar nimic pentru Steaua. Munteanu a făcut chiar mai puțin, dat fiind faptul că el e unul din cei responsabili pentru ratarea promovării de anul trecut. Așadar, domnilor, dacă nu puteți să fiți devotați clubului Steaua, dacă nu faceți nimic bun pentru el, plecați! Steaua are nevoie de conducători loiali, nu de niște băieți în căutare de putere politică.

Încheiere

”Colonelul” Bumbescu a zis-o foarte bine. A zis-o din reflex. A zis-o pentru că știe că e cel mai mare adevăr. Dacă vrem să  ne fie bine, trebuie, în primul rând, să fim devotați clubului Steaua!