acs berceni steaua bucuresti mentalitate

Finalul procesului pentru anularea mărcii Steaua se apropie. Despre ”marca notorie” nu mai vorbește nimeni

Iubitorii sportului au trecut rapid cu vederea procesul pornit de Gigi Becali pentru anularea mărcii Steaua. Un proces prin care un individ căuta ștergerea de pe fața pământului a celui mai important brand sportiv din România. Din fericire, Steaua a câștigat. Însă procesul a fost ținut artificial în viață, de cei care caută să dezinformeze și să inducă în eroare suporterii steliști. Iar mâine s-ar putea ca acesta să ajungă la sfârșit.

Judecătorii au stabilit încă din luna noiembrie a anului trecut că Becali nu are niciun drept să ceară anularea mărcii Steaua. Însă, așa cum ne-a obișnuit deja, fostul pușcăriaș a ieșit la TV și a mințit, vorbind despre o presupusă marcă notorie, pe care o presupusă instanță i-ar fi recunoscut-o. Nimic nu a fost adevărat.

Judecătorii i-au permis însă lui Becali să își prezinte cazul în fața Curții Constituționale. Numai că lunile au trecut, iar avocații săi nu au depus nicio cerere. La următoarea înfățișare, avocații fcsbiști au cerut ca decizia judecătorilor să fie revizuită, pe motiv că s-a comis o eroare materială. În 29 ianuarie, judecătorii le-au respins cererea ca neîntemeiată. Și astfel am ajuns aici.

Mâine, la înfățișare…. nu se va mai face nimic. 

Nu mai este nimic de făcut. Becali nu s-a dus cu povestea sa cu mărci notorii la Curtea Constituțională, excepțiile i-au fost respinse, iar acum procesul nu mai are obiect.

Totul a pornit de la anularea mărcii Steaua, un proces prin care Becali a sperat că poate distruge Steaua, ca să îi poată folosi din nou imaginea abuziv și ilegal. Acest proces va trebui finalizat mâine și asta deoarece, în acest moment, nu mai există niciun motiv ca sa fie continuat. Decizia a fost dată, Becali a pierdut, Florin Talpan și Steaua au câștigat.

Miza este prejudiciul

Singurul motiv pentru care FC Fcsb a insistat să continue acest proces e faptul că procesul pentru prejudiciu a fost legat într-un mot cât se poate de aiurit de el. Judecătoarea Constanța Moisescu l-a suspendat, legându-l de procesul pentru recunoașterea palmaresului și de cel pentru anularea mărcii Steaua, oferindu-le celor de la FC Fcsb un moment de respiro.

Cele trei procese nu au nicio legătură. Totuși, va fi interesant să vedem ce explicații va mai da Constanța Moisescu, după ce va vedea că FC Fcsb a pierdut și aceste două procese. Cel pentru anularea mărcii Steaua e gata. Urmează cel pentru recunoașterea palmaresului, unde Florin Talpan a adus dovezi care arată că palmaresul Stelei aparține doar Stelei și unde FC Fcsb nu poate să dovedească că deține acest palmares.