Steaua - dinamo 3-0

Steaua București – Dinamo București, 3-0 (1-0)

Nebunie în Ghencea! Eternul Derby a aprins bătrânul cartier și a scos din casă steliștii bucureșteni. La ora 17.00, aceștia s-au prezentat în număr mare la stadion, pentru a fi martori la o nouă victorie a Stelei București împotriva marii rivale, Dinamo. Iar Steaua nu a dezamăgit.

Steaua București: 22. Horia Iancu (Cpt.) – 5. Alin Iordache, 13. Andrei Nițu, 15. Florin Stoica, 6. Lucas – 21. Ghiță Constantinescu, 11. Cosmin Mihai – 17. Alin Robu, 7. Florin Răsdan, 10. Alin Predescu – 9. Matheus

Rezerve: 1. Mihai Plăcintă – 3. Mihai Zamfir, 20. Bogdan Sitaru, 4. Ștefan Pădureț, 14. Adrian Ilie, 8. Alexandru Aldea

Antrenor: Marius Lăcătuș

Steaua a început meciul cum nu se putea mai bine. Băieții lui Lăcătuș s-au plantat in jumătatea adversarilor și, după doar 4 minute de joc, la o fază de atac, au primit penalty. Din păcate, golgeterul Florin Răsdan, afectat probabil de febra derbyului, a ratat lovitura de pedeapsă.

A urmat o jumătate de oră în care Steaua i-a călărit pe câini, forțându-i să stea în propria jumătate. Și așa a venit și golul.

În minutul 35, în urma unui alt atac stelist, fundașul Florin Stoica a șutat către poarta câinilor, un dinamovist a pus piciorul și a deviat mingea în propria poartă. 1-0 pentru Steaua, cu întreg stadionul Stelei sărind în aer.

Scorul nu s-a mai schimbat până la pauză, deși Steaua a continuat să domine.

Câteva cuvinte despre sufletul partidei, suporterii 

Nu e o noutate faptul că ministadionul stelist de la Terenul 5 este plin la fiecare meci. De data asta, însă, Eternul Derby a scos din case chiar mai mulți oameni decât s-ar fi așteptat vreodată cineva. La ora 17.00, la startul partidei, un număr mare de oameni încă aștepta la porți, pentru a intra.

Din păcate, nu toți au reușit să intre. Astfel, la pauză, peste 100 de oameni priveau meciul din afara ministadionului. În total, peste 2500 de persoane au fost prezente la meci. Iar suporterii care au reușit să intre în tribuna ministadionului, au oferit un spectacol incredibil, în ciuda spațiului limitat.

Steaua – Dinamo în a doua repriză

Repriza secundă a început la fel ca prima. Steaua s-a instalat în jumătatea adversă și ocaziile au apărut. La chiar prima dintre aceste ocazii, Alin Robu a reușit să marcheze. Era minutul 47, iar Steaua reușea să pună capăt partidei.

Cu cele 3 puncte rezolvate, băieții lui Lăcătuș au jucat mai relaxați. Au continuat să preseze, să-și creeze ocazii și chiar au reușit să marcheze și golul de 3-0, prin Matheus, în minutul 70, după o acțiune individuală a lui Ghiță Constantinescu.

Steaua – Dinamo s-a terminat cu victoria roș-albaștrilor, scor 3-0. ”Militarii” și-au asigurat astfel primul loc în play-off.

Victorie și la Grupa 2006

Steaua a reușit să se impună împotriva rivalilor de la Dinamo nu doar la nivel de seniori, ci și la juniori. Astfel, tinerii steliști de la Grupa 2006 i-au călcat în picioare pe tinerii câini, cu un 4-0 sec în deplasare. Pentru roș-albaștri au marcat Rareș Gherasim (3 goluri) și Matei Marin.

Felicitări, băieți! Să o țineți tot așa!