Steaua - Dinamo

Avancronică: Steaua – Dinamo – Eternul Derby

România intră din nou febra în Eternului Derby. Steaua – Dinamo e din nou aici și, la fel ca întotdeauna, este cel mai important meci al sezonului.

Steaua – Dinamo a fost, este și va fi mereu cel mai important meci al sezonului, indiferent de pozițiile ocupate de cele două echipe în clasament, de etapa în care are loc sau de competiția în care se joacă. Astăzi, Steaua e pe primul loc, la 7 puncte de Dinamo, care ocupă locul 3. Pe 2 e Carmen, la 6 puncte de echipa noastră. Așadar, cele 3 puncte puse în joc nu contează. Cu toate acestea, victoria e obligatorie

Dacă jucătorii nu au învățat încă această regulă (puțin probabil), au în echipă trei steliști care știu ce înseamnă Eternul Derby. Lăcătuș, Bumbescu și Iovan sunt veterani ai acestui război. Sunt cei mai potriviți pentru a-i pregăti pe Predescu & Co. pentru acest meci.

Steaua nu are nevoie de cele 3 puncte puse în joc, dar victoria e necesară și obligatorie. Asta înseamnă Eternul Derby.

Echipa probabilă a Stelei

Ultimele trei meciuri jucate împotriva câinilor s-au terminat la egalitate. În tur, s-a terminat 1-1. Dinamo a condus, dar Steaua a reușit să egaleze în minutul 87, prin Adi Vâlcea. Jocul Stelei nu a strălucit atunci dar sperăm că lucrurile vor sta diferit în această săptămână.

Echipa noastră trece printr-o perioadă bună, cu 5 victorii consecutive, chiar dacă jocul nu a fost de fiecare dată pe măsura așteptărilor. Dinamo, în schimb, a pierdut puncte în ultimele etape și a căzut pe locul 3 chiar înaintea marelul derby.

Cu toate acestea, câinii rămân un adversar periculos și asta din cauza lipsei de informații care se scurg din tabăra lor. Transferul lui Marius Niculae, de exemplu, ne-a luat pe toți prin surprindere. Din fericire, Steaua a răspuns pe măsură, prin semnarea unui contract cu Marius Pena.

Însă, cel mai probabil, cei doi jucători nu vor juca în meciul de sâmbătă. Marius Lăcătuș va trimite pe teren cea mai bună formulă:

22. Horia Iancu (cpt.) – 5. Alin Iordache, 4. Ștefan Pădureț, 15. Florin Stoica, 6. Lucas – 21. Ghiță Constantinescu, 16. Adrian Vîlcea – 26. Alexandru Mărgărit, 7. Florin Răsdan, 10. Alin Predescu – 17. Alin Robu.

Eternul Derby Steaua – Dinamo va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17.00. Meciul se va juca pe terenul 5, în complexul sportiv Steaua.

Așteptăm victoria, băieți!

Forza Steaua!