mironică are puța mică

Nu mai plânge, Mironică! Ți se face și mai mică

Credeți că e ușor să treci prin două înfrângeri majore în aceeași zi? Dacă da, înseamnă că nu ați văzut cum plânge Mironică. Iar, după ziua de ieri, acesta plânge bine de tot.

Trebuie însă să înțelegeți că cei ca Mironică sunt speciali. Sunt diferiți de cei ca voi, de exemplu. Voi, când sunteți supărați, vă vedeți de treaba voastră. Mironică, în schimb, atunci când e supărat, își vede de treaba altuia.

Și uite așa a apărut articolul intitulat ”Înfrângerea de la Caracal”, un articol scris de Mihai Mironică, despre al doilea titlu consecutiv câștigat de CFR Cluj. Bine, dacă citești articolul îți dai ușor seama că e de fapt despre al patrulea titlu consecutiv pierdut de Fotbal Club Fcsb, cealaltă echipă de suflet a faimosului comentator.

Și dacă vorbim de a doua echipă de suflet, trebuie să vorbim și de prima. Liverpool, echipa cu care se laudă Mironică că ar ține, a pierdut ieri titlul în Anglia. Asemeni FC Fcsbului, nici Liverpool nu prea mai câștigă titluri de ceva vreme. Dar cam aici se termină asemănarea dintre cele două. Partea bună pentru Liverpool e că, în ciuda titlurilor necâștigate, măcar nu și-a pierdut identitatea.

Așadar, până la ora când s-a terminat meciul dintre CFR și Craiova, Mironică deja destul de umflat la față, din cauza episoadelor de plânsete necontrolate. Această nouă înfrângere, a FC Fcsbului, l-a făcut să treacă de la tristețe la… nu ură, nici furie, ci servilism.

Mironică știe că orice înfrângere a FC Fcsbului este o victorie a Stelei. Nu suportă asta

Deși ar trebui să fie despre meciul CFR-Craiova, articolul ”Înfrângerea de la Caracal” începe cu un atac la adresa Stelei și a lui Valentin Ceaușescu. Poți întreba în stânga și în dreapta, în România sau străinătate, pe Pământ sau Marte, toți îți vor spune că nu există om mai decent și cu mai mult bun simț ca Valentin Ceaușescu. Dar asta nu contează pentru fostul breloc al lui Radu Banciu. Valentin Ceaușescu a fost la un eveniment găzduit de Steaua, deci trebuie atacat. Și el, și evenimentul. Tot ce ține de Steaua trebuie mânjit. De ce? Pentru că stăpânul a pierdut titlul și are nevoie de consolare.

Imediat, Mironică a identificat problema: acei nașparlii fani ai Științei, care au cerut ca favoriții lor să nu încurce CFR-ul. 

mironică are puța mică muie fc fcsb

Se știe foarte bine că, în Liga 1, doar FC Fcsb deține marca ”omenie”. Doar ei au voie cu ”omenia”. De asta nici nu îi critică nimeni din presă după numeroasele lor meciuri câștigate prin acest procedeu. Însă CFR nu are voie cu omenie. Nu, nu.

Citindu-i rândurile, nu ai cum să nu simți că Mironică ar fi vrut să sară la fundașii ”olteni”, să-i prindă de gât și să le spună: ”Meciul cu FC Fcsb a fost săptămâna trecută! Acum trebuie să jucați nu să fiți figuranți!”

Însă televizorul care să și transmită nu a fost inventat încă, așa că aceste cuvinte au fost probabil auzite doar de cele 6-7 pisici care locuiesc împreună cu personajul nostru de poveste. Kelic a făcut penalty, așa cum a făcut și Donkor cu FC Fcsb, iar CFR a câștigat. Titlul s-a dus în Gruia. Ce-a rămas? A rămas doar ca Mironică să îi trimită din nou pupe stăpânului.

Stăpâne, stăpâne, mai ia-mă și pe mine prin deplasări, prin Europa

CFR a luat titlul după ce a schimbat 4 antrenori. Deci și ”ne-a Gigi” are voie de acuma. CFR a câștigat deși nu a făcut transferuri. Să nu îl criticați pe ”ne-a”, dacă nu face. Și nici să nu mai râdeți când vedeți cum se holbează cei de pe banca Fcsbului la SMS-urile primite, pentru că și la CFR s-a băgat patronul. Gata. FC Fcsb a pierdut, dar măcar acum s-au schimbat regulile. Există și o parte bună aici, iar optimistul Mironică a văzut-o și i-a trimis-o imediat stăpânului.

Nu e gratis, stați calmi. Totul se plătește. Că nu degeaba plângea Mironică acum câțiva ani, când îi mulțumea lui Becali că l-a scos din țară și l-a dus prin Europa.

Frustrare mare, mon cher

E greu să fii fan Becali în aceste zile. Foarte greu. Nimic nu merge cum vrei tu. Ai tăi pierd procese, mărci, nume, campionate, cupe, de toate. Și tu, becalisto-fcsbistul oaie, cu ce rămâi? Rămâi doar cu minciunile spuse în timp ce plângi în pumni.

Așa am aflat că nu FC Fcsb a pierdut titlul, ci Steaua. Exact, Steaua, echipa care tocmai a terminat pe primul loc sezonul regulat al Ligii 4. Dar asta e deja o minciună veche. Nu prea mai are putere. Așadar, e nevoie de ceva nou. Poate o ironie.

În încheierea articolului său, Mironică i-a atacat pe puținii suporteri clujeni care susțin CFR-ul, ironizându-i că nu reușesc să umple două tribune. În mintea lui, e nedrept ca o echipă cu atât de puțini suporteri să fie campioană. În mintea lui, ar trebui să fie campioană o echipă cu … chiar mai puțini suporteri. Sau poate că băiatul nostru a uitat că FC Fcsb nu strânge mai mult de 3000 de oameni la meciurile sale (includem aici și biletele date gratis). A uitat că echipa stăpânului său a vândut doar 42 de abonamente tot sezonul. Sau poate n-a uitat, ci doar minte. Nu contează. E de înțeles. Frustrarea e mare.

Dacă dispare FC Fcsb, cine-l mai duce pe Mironică prin Europa? Cine-i mai arată țări străine? Cine-i mai dă bani ca să facă emisiuni la TV?

Un sfat prietenesc

Mironică nu știe fotbal, nu înțelege fenomenul. Nu știe nici să facă televiziune. Iar la pariuri e o catastrofă umblătoare. Știe doar să îl invite pe Becali în emisiune. Dacă iei acest element din ecuație, rămâi doar cu falimentul. Nasol.

Din fericire, acolo se va ajunge, mai devreme sau mai târziu. În acest caz, noi ne permitem să-i dăm un sfat bunului nostru prieten.

Dragă Mironică, nu te mai stresa, nu te mai enerva, nu mai fă spume la gură. Era voastră se apropie de sfârșit. E gata. Mai bine accepți că e gata. Altfel, dacă vei continua pe acest drum, riști să ți se facă și mai mică.