steaua bucurești știința baia mare

Steaua București – Știința Baia Mare, 22 – 24 – Finala Superligii la Rugby

Din păcate, Steaua București nu a reușit astăzi să câștige un nou titlu național la rugby. După un sezon foarte bun, ”militarii” au pierdut finala jucată la Bârlad, cu Știința Baia Mare, scor 22 – 24.

Maramureșenii au început mai bine partida, trecând la conducere și având 7-0 pe tabelă până la finalul primei reprize. Înainte de pauză, însă, Steaua a redus din diferență printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Melinte. Astfel, după primele 40 de minute, cele două echipe au intrat la cabine cu 7-3 pe tabelă în favoarea Științei.

În repriza secundă, tot Baia Mare a început mai bine, ducând rapid scorul la 10-3. Steliștii nu s-au dat însă bătuți și au reușit să restabilească egalitatea, 10-10. Din păcate, profitând de un moment de oboseală sau lipsă de concentrare din partea steliștilor, Baia Mare a revenit la conducerea partidei, reușind în doar câteva minute două acțiuni care au dus scorul la un 24 – 10 pe care alții l-ar fi intrepretat drept finalul partidei.

Nu și steliștii. Spiritul de luptă al ”militarilor” i-a mânat într-o cursă de urmărire a adversarului. Așa s-a făcut 24 la 17. Apoi 24 la 22, după o acțiune frumoasă de-a steliștilor, finalizată de Melinte. Din păcate, nu a fost destul.

O eroare a steliștilor, din ultimele secunde, a trimis mingea în brațele adversarilor și totul a luat sfârșit.

După un sezon foarte bun, Steaua București nu a reușit să câștige titlul național cu numărul 25. Știința Baia Mare e campioana acestui sezon. Pentru maramureșeni, e titlul cu numărul 6.

Înfrângerea de astăzi e dureroasă, însă acesta este sportul. La mulțumim steliștilor noștri pentru toată munca depusă în acest sezon și le spunem să țină capul sus. urmează un nou sezon, la anul. Avem încredere că îl vom câștiga.

Forza Steaua!