steaua bucurești - progresul 2005 2-0

Play-off: Steaua București – Progresul 2005, 2-0 (0-0)

În etapa a doua din play-off, Steaua București a întâlnit Progresul 2005. Deși meciul a fost mai dificil decât ne-am fi așteptat, Steaua a reușit să se impună în cele din urmă.

Steaua București: 22. Horia Iancu (cpt.) –  3. Mihai Zamfir, 20. Bogdan Sitaru, 4. Ștefan Pădureț, 6. Lucas – 8. Alexandru Aldea, 16. Adrian Vîlcea – 7. Florin Răsdan, 10. Alin Predescu, 17. Alin Robu – 9. Matheus.

Rezerve: 1. Mihai Plăcintă – 2. Victor Manu, 5. Alin Iordache, 15. Florin Stoica, 21. Ghiță Constantinescu, 14. Adrian Ilie, 26. Alexandru Mărgărit

Antrenori: Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan

Steaua București a învins Progresul 2005 fără probleme, în toate cele 3 meciuri din acest sezon. Cu toate acestea, al patrulea meci nu a fost la fel. Surprinzător, Progresul 2005 a stat foarte bine în teren și le-a pus probleme mari steliștilor, având chiar prima mare ocazie a primei reprize.

De partea cealaltă, Steaua București a încercat să preseze și să ducă mingea cât mai aproape de poarta adversă. Din păcate, atacurile din prima repriză ale militarilor au fost sterile. Astfel, după 45 de minute de joc, tabela a rămas neschimbată, 0-0.

În a doua repriză, Steaua s-a mutat în jumătatea Progresului 2005. Ocaziile au început să apară: Răsdan, din lovitură liberă, tot Răsdan, din careu, și Matheus de la marginea careului. Și a venit și golul.

În minutul 70,  după un atac prelungit al steliștilor, portarul Progresului a respins greșit, mingea a ajuns la Robu, iar mijlocașul nostru a trimis fără milă, la colțul lung, aruncând stadionul în aer! 1-0 pentru Steaua.

Pentru suporterii steliști, emoțiile au continuat, în ciuda scorului, dar numai până în minutul 90. Chiar înainte de începerea prelungirilor, Alin Robu i-a pasat lui Lucas pe stânga, brazilianul a luat-o la goană până în careul Progresului, a tras și a făcut 2-0.

Acesta a fost și scorul final al partidei Steaua București – Progresul 2005. Steliștii și-au făcut singuri greu meciul, dar au învins în cele din urmă. Urmează cel mai important meci, cel cu Carmen, echipă care a învins pe Dinamo cu 5-2.

Duminică, de la ora 16:00, pe stadionul din Regie, Steaua va juca cel mai important meci al sezonului.

Forza Steaua!