anularea suspendării procesului pentru recuperarea prejudiciului

Decizie ciudată la cererea Stelei de a anula suspendarea procesului pentru recuperarea prejudiciului

Să fi întrebat un expert în drept ce decizie se putea da în dosarul care a avut termen ieri, nimeni nu ar fi ghicit. Judecătorii au decis să-i dea dreptate Stelei și nu prea. Adică recursul Stelei a fost admis, dar repornirea procesului pentru recuperarea prejudiciului depinde de încheierea unui dosar încheiat deja.

Dacă nu ați înțeles prea bine, nu e o problemă. Pentru că decizia e într-adevăr foarte ciudată. Instanța i-a dat dreptate Stelei. A admis apelul și a respins ca neîntemeiată cererea avocaților fcsbiști de suspendare a judecăţii până la soluţionarea dosarului nr. 48951/3/2017. Acest dosar este cel prin care Steaua cere recunoaștera palmaresului.

Cu toate acestea, instanța a menținut suspendarea judecății până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 11509/3/2017. E vorba de dosarul prin care FC Fcsb a cerut anularea mărcii Steaua. Acesta s-a încheiat deja. Steaua a câștigat, însă judecătorii au decis decăderea clubului nostru din drepturile asupra a patru sub-mărci. Această decădere din drepturi nu cântărește prea mult, din moment ce tot Steaua va înregistra aceste sub-mărci la OSIM. Alte entități nu le pot înregistra.

Ce altă decizie mai e necesară în acest dosar? Asta nu știm. Cel mai probabil e vorba de recursul făcut de Steaua, prin care clubul nostru a cerut revizuirea deciziei privind decăderea sa din drepturile asupra celor 4 sub-mărci. Însă asta nu are nicio legătură cu marca Steaua. Aceasta rămâne la clubul nostru, nu va fi anulată iar decizia nu va fi schimbată.

Singura explicație este că avem în față o nouă încercare de tergiversare. Din sursele noastre, se pare că judecătorii care au judecat cererea Stelei de a anula suspendarea procesului pentru recuperarea prejudiciului au judecat și procesul pentru anularea mărcii. Este ciudat că ei consideră că acesta nu a luat încă sfârșit.

Totuși, o veste bună

Chiar și așa, vestea e bună pentru Steaua. Procesul pentru recunoașterea palmaresului, unde tergiversarea e la ea acasă, nu va mai fi luat în considerare în ceea ce privește prejudiciul. Legat de procesul pentru anularea mărcii Steaua, acesta a fost câștigat deja de clubul nostru iar în momentul când va fi încheiat și acest ultim recurs, nimic nu va mai opri procesul pentru recuperarea prejudiciului.