Decizie ciudată a AMFB în cazul Deaconu

Meciul Victoria – Steaua, din acest retur, a fost martorul celui mai nefericit incident al întregului sezon. Răzvan Deaconu, fotbalistul Victoriei, l-a atacat pe Cosmin Mihai, mijlocașul Stelei, lovindu-l cu pumnii. Incidentul a fost judecat de AMFB în această săptămână, după câteva amânări. Decizia dată e una foarte ciudată.

deaconu amfb

Așa cum se poate vedea și pe înregistrările video, Răzvan Deaconu l-a atacat pe stelist din senin, fără să fie provocat. De altfel, înainte de a-l lovi pe Cosmin Mihai, fotbalistul Victoriei a încercat să îl lovească cu pumnul în figură și pe Alin Predescu, însă decarul stelist s-a ferit. Cosmin Mihai, în schimb, nu a fost la fel de norocos. Deaconu s-a năpustit asupra lui, l-a lovit în plină figură și l-a lăsat lat. Fața fotbalistului stelist s-a umflat aproape imediat. Acesta va avea nevoie de 6 luni de recuperare până când va mai putea să joace fotbal din nou.

Cu toate acestea, decizia AMFB a fost de a-l suspenda pe Deaconu doar 10 etape și de a-i da o amendă de 500 de lei. Însă partea cea mai ciudată a deciziei e motivarea. Conform AMFB, la dosar nu a fost depus raportul medico-legal.

„După ce ies din spital, voi depune o plângere la Poliţie împotriva lui, m-am consultat şi cu părinţii mei. Nu e normal să se întâmple asta, nu contează că e liga a patra. Am văzut că el vorbeşte despre legitimă apărare… A fost împins şi a lovit cu pumnii în figură. E legitimă aparare?„, a declarat fotbalistul Stelei pentru Pro Sport, imediat după meciul Victoria – Steaua.

Așadar, ce concluzii putem trage? Ori cele două părți s-au înțeles, ori AMFB nu a notificat Steaua că trebuie să depună la dosar certificatul medico-legal, ori fotbalistul și clubul pur și simplu nu au dat doi bani pe cele implicate.

Clubul Steaua pierde de pe urma deciziei

E greu de înțeles ce s-a întâmplat aici. Chiar dacă, prin absurd, Cosmin Mihai și Deaconu s-au împăcat și s-au înțeles ca stelistul să nu mai depună plângere la poliție și la AMFB (nu știm dacă s-a întâmplat asta), cum rămâne cu Steaua? Clubul nostru este obligat să plătească salariul jucătorului accidentat, chiar dacă nu îl poate folosi. Și, cel mai important, nu îl poate folosi chiar în meciurile care contează cel mai mult. Dintre toate părțile implicate, Steaua ar fi trebuit să fie partea cea mai interesată să obțină o pedeapsă cât mai dură pentru Deaconu. însă certificatul medico-legal nu a fost depus la dosar, dacă e să îi credem pe cei de la AMFB.

O să aflăm ce s-a întâmplat aici? Greu de spus. Pentru că a prins de gât un arbitru, acum câțiva ani, Ionel Ganea a primit 22 de etape de suspendare. Fostul atacant al naționalei doar l-a prins de gât pe respectivul arbitru, fără să îi provoace răni. Deconu, în schimb, a lovit cu pumnii un alt fotbalist și a încercat să îl lovească pe altul, fără a fi provocat. Zece etape de suspendare și 500 de lei amendă sunt o nimica toată. Mai ales că, probabil, vor fi luate în calcul și etapele (trei la număr) din acest sezon. Astfel, în octombrie, Deaconu poate spera să fie din nou pe teren. Cosmin Mihai, în schimb, nu va fi apt până în noiembrie și cu siguranță va pierde pregătirea de vară.

O nouă decizie anti-Steaua a AMFB? O nouă nepăsare din partea conducerii steliste? Acum nu putem spune ce s-a întâmplat, dar poate că vom afla în timp.