Bixi, Cîrlane, Neagoe, așteptăm și demisiile voastre

La stat treburile se mișcă mai încet. E regulă, nu avem ce face. Astfel, la 3 zile de la eșecul cu Carmen, s-au trezit și băieții buni din conducere să dea un comunicat și să își ceară scuze. În același timp, bineînțeles, au pasat vina în alte părți, ei refuzând să asculte cerințele suporterilor și să își înainteze demisiile.

346 de cuvinte fără a spune nimic – primul record obținut de conducerea Stelei

Pe site-ul Stelei a fost publicat astăzi, după program, un comunicat. În el, erau anunțate plecarea lui Lăcătuș, faptul că Steaua va juca în cupă fără antrenor, dar și o cuvântare a maestrului Bixi Mocanu, boss-ul din club. Am numărat și scrisoarea lui Mocanu are 346 de cuvinte. E incredibil. A scos din el 346 de cuvinte, dar nu a spus nimic. Mai jos, o analiză:

1. Lecție de stelism de la un fan al lui FC Argeș

Marius LĂCĂTUȘ şi-a exprimat unilateral decizia de a demisiona de la conducerea tehnică a echipei, dar ne-a asigurat că va rămâne necondiționat alături de Steaua. Îi respect această decizie; ieri şi-a luat la revedere de la echipă, dar vã asigur cã el va rămâne simbolul Stelei, alături de toate celelalte legende ale clubului.

Ia uitați unde era al doilea Nicolae Gavrilă. Practic, Bixi ne spune aici cum trebuie să vedem noi simbolurile Stelei. El, fan al lui FC Argeș, știe mai bine ca noi. Nu e de parcă a apărut în viața Stelei de mai puțin de un an. Omul știe mai multe ca suporterii.

Suntem ironici, evident.

2. Omul consideră că echipa care nu a promovat în Liga 3 e puternică

Consider cã Steaua este o echipă puternică, a demonstrat-o de atâtea ori. Se știe dintotdeauna că, la nivelul unui astfel de club sunt așteptări mari pe care trebuie sã le confirmi pe teren, chiar fără antrenori pe bancă la un moment dat.

Orice comentariu e inutil în acest caz. E clar că Bixi Mocanu nu are nicio treabă cu fotbalul sau cu sportul de performanță. Dacă Steaua, care nu a reușit să promoveze în Liga 3, e puternică, oare la ce nivel e Ajax? Dar Liverpool?

3. Lingușește suporterii dar îi ignoră în același timp

Suporterii au fost la înălțime. Le mulțumim că au fost alături de noi. Meciuri grele vor mai fi, cu siguranță, iar noi ne dorim ca din toate confruntările să obținem maximum posibil. Fotbalul este un sport de echipă care se joacă în 11, joc în care trebuie sã ne sprijinim unii pe alții.

Ne cerem scuze tuturor suporterilor Stelei care cred în valorile acestui club şi ne exprimăm încă o dată dezamăgirea pentru ratarea obiectivului de promovare a echipei. Sunt momente cu un impact emoțional crescut şi înțelegem nemulțumirea acestora. Ei şi-au susținut favoriții în mod exemplar și au contribuit din plin la crearea unei atmosfere superbe pe stadionul din Regie, pe durata meciurilor din Play-Off, da nu numai. Fără urme de reproș, ne dorim ca la meciurile echipei noastre sã regăsim mereu atitudinea suporterilor de pe marile stadioane, din campionatele puternice ale lumii, unde susținătorii îsi aplaudă favoriții, chiar şi în caz de eșec. Pentru acest lucru, dorim sã vã mulțumim cu toată convingerea!

Ce înseamnă ”dorim să vă mulțumim cu toată convingerea”?! În fine, să trecem peste acest limbaj de lemn. Dacă suporterii au fost la înălțime, dar echipa nu a promovat, înseamnă că voi nu ați fost la înălțime. Așadar, demisiile, băieți!

Lăsați gargara, săriți cu demisiile! De vorbe goale ne-am săturat. Clubul ăsta nu e pentru voi iar voi clar nu aveți ce căuta la acest club.

4. Uno mas? Nu prea

Ne pare rău că nu v-am putut oferi satisfacția unui rezultat și unui joc pe măsura atașamentului dumneavoastră, dar vă așteptăm în continuare alături de noi, având credința că împreună vom putea juca în Liga 3, țelul și visul vostru pentru această etapă dar și, în egală măsură, al nostru. Alături de noi, aţi fost al 12-lea jucător şi cu ajutorul vostru am ieșit cu frunțile sus de pe teren în cele mai multe dintre momentele dificile din existența echipei noastre.

Ați plâns? Nici noi. Bixi, Cîrlane, Neagoe, nu ne pasă că vă pare rău. Ați ratat obiectivul, v-ați făcut de rușine și ați făcut Steaua de rușine, așa că plecați! Ce mai așteptați?!

Mizeria pe care o faceți de două sezoane nu se va mai repeta. Nu vă mai lăsăm să o repetați.

Sunteți incompetenți, sunteți leneși, sunteți prost pregătiți, nu aveți ambiție, nu aveți onoare, nu aveți nimic. Ce să mai facem cu voi? Ce mai vreți de la noi? Să vă mai lăsăm un an în Liga 4, ca să mai ratați o promovare?

Demisia!

5. Cineva să-l trezească pe ăsta din somn

Încă o dată, vã mulțumim!

Așa și-a încheiat Mocanu scrisoarea în care a vorbit mult dar nu a spus nimic. El ne mulțumește. E normal să ne mulțumească. Noi i-am băgat bani în buzunare. Ne-am dus și am luat biletele și abonamentele, ca el să se poată lăuda mai sus că are performanță. Cică a atras fani. Fanii vin datorită lor, Bixi, Cîrlan, Neagoe. Ei chiar asta cred. În mințile lor, ei nu au greșit cu nimic. Ăla, cum îl cheamă?!, Lăcătuș, ăla e de vină. Cică nu a vrut transferuri. Bixi a vrut, Lăcătuș nu a vrut. Dacă era comandant, Bixi i-ar fi ordonat lui Lăcătuș să transfere…. ba nu, stați! Că Bixi e comandant! Și atunci de ce nu a adus transferuri?!

Vorbim și noi prostii acum. E clar că Bixi Mocanu nu are niciun fel de putere în club. Degeaba vorbim noi de transferuri, dacă el nu a putut să-și convingă angajatul, pe Lăcătuș, să se prezinte la locul de muncă încă de la începutul programului.

Și, vedeți voi, aici a fost toată buba. Pentru ei, Steaua a fost ceva lejer, un hobby, un loc unde puteau merge ca să scape de neveste. S-au simțit bine, au făcut și niște bani, iar acum ne mulțumesc. Și chiar e normal să ne mulțumească, din moment ce s-au simțit așa de bine.

Că noi suntem supărați și le cerem demisiile? Asta se pare că nu contează.

Bixi, Cîrlane, Neagoe, haideți cu demisiile!

P.S.

Peste 2 zile va fi 7 Iunie, ziua de naștere a Stelei. Ar fi bine ca băieții ăștia să nu dea dovadă că sunt niște monumente ale prostiei și să nu se apuce să-și dea din nou medalii între ei.

bixi zisu

Bixi îl premiază pe Zisu pentru tot răul făcut Stelei. Foto credit: CSA Steaua București