Dar cu echipa de volei ce-ați avut?

Steaua București și marketingul nu prea se pupă. Nu că n-am vrea noi sau că nu s-ar putea, ci pentru că cei care se ocupă de marketing la Steaua au la fel de multe în comun cu acest domeniu cum are Dinamo cu Champions League. Totuși, un departament sportiv de-al clubului a mișcat ceva anul trecut în ceea ce privește marketingul și promovarea. E vorba de secția de volei, care a făcut o campanie micuță și frumoasă cu sponsorul Ferratum Money. Ce a urmat? Echipa de volei masculin a fost retrasă din prima ligă și înscrisă în a doua. O nouă lovitură dată de șefii Stelei.

De pe vremea când Virgil Stănescu se ocupa de marketing pentru echipa de baschet, clubul Steaua nu a mai fost implicat într-o acțiune care să atragă cu adevărat atenția asupra sa. Totuși, la inițiativa Ferratum Money, unul dintre sponsorii clubului și al echipei de volei, o astfel de inițiativă a avut loc. Ce s-a întâmplat? Simplu. Băieții de la volei au filmat un clip scurt alături de actorul Adrian Nartea, a cărui popularitate a crescut astăzi datorită serialului „Vlad”, în care acesta joacă rolul principal. Clipul a fost dat la TV și a fost urmărit de un număr mare de români. Astfel, secția de volei masculin a clubului nostru a fost adusă în ochii iubitorilor acestui sport. Un win-win, cum zic americanii, adică a câștigat și sponsorul, dar a câștigat și clubul nostru, brandul Steaua fiind asociat cu imaginea unui actor popular.

Puteți urmări clipul aici:

Din păcate, ceea ce a urmat îți poate cauza dureri de cap incredibile, dacă ești stelist.

Conducerea clubului a retras echipa de volei masculin din prima ligă, deși aceasta nu a retrogradat

Știrea a venit la începutul acestei luni și ne-a lovit fix în moalele capului. Deși clubul Steaua este clubul cu cel mai mare buget din țară, se pare că nu poate să țină în prima ligă nici măcar o echipă de volei. Steaua Volei s-a retras din campionat și se pare că se va înscrie în divizia secundă în sezonul 2019-2020. Spunem se pare, deoarece nu știm cu exactitate ce se va întâmpla. Conducerea clubului nu a dat niciun comunicat, nu a spus nimic despre această știre. Totul a fost făcut pe ascuns, fără ca suporterii să știe. De altfel, știrea a apărut prima dată pe site-ul doarvolei.ro, un site pe care suporterii Stelei probabil că nu îl vizitează foarte des.

Pentru cei care nu știu, vorbim despre a doua cea mai galonata echipă din istoria voleiului masculin românesc. Avem 16 titluri naționale. Doar Dinamo are mai multe, 18. Anul acesta am terminat pe 6, din 11 echipe. Totuși, în ciuda sponsorului, a frumoasei inițiative de marketing și a locului ocupat, Steaua Volei a fost retarsă din campionat, fără nicio explicație.

Chiar nu contează sponsorul deloc?!

Spunem de la început că acest articol nu este plătit de Ferratum Money. Nu le facem reclamă deloc. Doar că ni se pare ciudat că cei din conducerea clubului tratează un sponsor cu atâta lipsă de respect. Ferratum Money a fost alături de Steaua Volei încă din 2017. Foarte important, e vorba de un sponsor care respectă brandul Steaua. Iată cum au descris clubul nostru într-un comunicat din 2017:

CSA Steaua Bucuresti este cel mai puternic club din sportul romanesc si unul din cele mai bune cluburi plurisportive pe plan european, avand in componenta sa 30 de discipline sportive.  In cei peste 70 de ani de istorie, clubul a dat Romaniei 39 de Campioni Olimpici, 100 de medalii la Jocurile Olimpice, 562 de medalii la Campionatele Mondiale, 1010 medalii la Campionatele Europene, 2740 de medalii la Jocurile Balcanice, 11.350 titluri de Campion National si 982 de Cupe ale Romaniei.

Parteneriatul dintre Ferratum Money si Steaua Bucuresti va intra in vigoare odata cu derby-ul campionatului national de volei dintre echipele Steaua si Dinamo –  duminica, 17 decembrie, ora 13:30, in sala Steaua–Mihai Viteazul – ocazie cu care voleibalistii militari vor prezenta si noul echipament inscriptionat cu partenerul oficial. Vom reveni cu imaginile de la acest eveniment.

Iar conducerea clubului nostru tocmai le-a întors spatele.

volei steaua

Ce mesaj transmite această atitudine? În niciun caz unul bun, care să atragă alți sponsori lângă echipa noastră.

De câteva săptămâni bune, conducerea clubului Steaua ne tot spune că va anunța ce are de gând să facă cu echipa de fotbal însă știrile refuză să apară. Nu avem antrenor, nu știm dacă avem jucători, nu știm nici în ce ligă vom juca la anul. Iar secția de fotbal, așa cum a anunțat și conducerea, e secția care a atras cele mai mari sponsorizări. Cu acei sponsori ce se mai întâmplă? Ei ce mai fac? Ce îi împiedică să plece la alte cluburi?

Nesimțire și incompetență

La altceva nu te poți gândi când vezi cum conduc acești băieți cel mai important club sportiv al țării. E o bătaie totală de joc și o lipsă de respect totală față de club, de suporteri și chiar și de sponsori. Pentru că niciun partener nu vrea să trăiască în asemenea incertitudine.

Dacă problemele de la volei sunt de natură financiară, noi credem că Steaua ar fi putut găsi soluții pentru a ține echipa în prima ligă. Dacă e vorba de probleme de altă natură, atunci așteptăm explicații. Până atunci, ne uităm la mesajele transmise de suporteri la meciul de azi, dintre Steaua U13 și LPS Târgu Jiu și nu putem să nu fim de acord cu ele:

Ca suporteri, ne facem griji. Nu putem să nu ne facem griji, atunci când vedem ce se întâmplă la clubul nostru. Parcă trăim într-un coșmar în care cineva pur și simplu încearcă să saboteze și să distrugă Steaua București.

Așteptăm răspunsuri și explicații. Cel mai mult, așteptăm demisiile celor responsabili.

 

P.S. Nu e prima dată când clubul Steaua retrage o secție dintr-un campionat și o înscrie într-o ligă inferioară. După 2000, acest lucru s-a întâmplat destul de des. Așteptăm acum ca oile să ne spună că echipa de volei a Stelei nu a retrogradat niciodată și că, prin urmare, echipa de volei care va juca la anul în liga secundă nu e Steaua. În mințile lor odihnite, acest lucru chiar are sens.