Scutărelu scutariu

Piți, Neaga, oricine, numai ca să vă adoarmă.

E obositor deja să vedem cum steliștii pleaca mereu pe fentele ziaricilor de doi lei. E enervant și ciudat să vezi cum oameni care s-au ars de atâtea ori până acum refuză să se învețe minte. E trist. Și e chiar mai trist când îți dai seama că totul e făcut cu scopul de a adormi suporterii și de a le da putere celor care fac rău Stelei.

Din episoadele anterioare

Imediat după ce am pierdut meciul cu Carmen și promovarea, la cateva zile distanță, Scutărelu, adică băiatul acela care vinde șampon pe net, s-a laudat că face un interviu cu Bixi. A făcut. În interviu l-a lăsat pe Bixi să spună tot ce a vrut, nu a pus nicio intrebare incomodă, nu a tras pe nimeni la răspundere și nu a cerut nicio demisie. Bixi a fost fericit, a mințit, a reușt să stingă totul și a închis telefonul spunându-le lui Scuti și prietenului lui că-i respectă. Pe ei și pe Becali

Steaua Liberă l-a criticat pentru lipsa de coloană și pentru că a mințit steliștii

Pentru că dinspre club nu venea nimic, steliștii s-au revoltat din nou, cerând demisii. Imediat, Scutărelu a venit cu articol, că vine Piți, că totul se schimbă, că e gata treaba, etc. Lumea s-a calmat din nou.

Steaua Liberă a anunțat la acea vreme că Pițurcă nu vine. Și nu doar că nu vine, ci că nici măcar nu a purtat discuții cu cineva din club. Ulterior, Pițurcă a recunoscut că a fost sunat de Bixi, dar abia după ce fostul atacant al Stelei a anunțat el în presă că e interesat. Bixi l-a sunat, i-a dat bună ziua și gata.

În episodul de azi

Timpul a trecut, steliștii au văzut că cei din conducere fac doar prostii, cu sondaje de proști, au văzut și că nu se întâmplă nimic la echipă, așadar s-au enervat din nou. Și hop și Scutărelu cu informația că vine Neaga să antreneze Steaua și că aduce cu el un necunoscut.

După cum vă puteți imagina, românul iubitor de Football Manager a uitat de toate și a mușcat. Acum discutăm despre transferuri din nou, despre antrenori, despre rivali, despre promovare. Nimeni nu se mai întreabă de ce nu face Steaua tot ce îi stă în putere pentru a intra în Liga 3. Nimeni nu se întreabă cum de au plecat doar Lăcătuș și Iovan după cele două promovări ratate. Și chiar nimeni nu vrea să își pună întrebări în legătură cu ce se va întâmpla cu clubul nostru în sezonul următor. Cu clubul, nu doar cu echipa de fotbal, pentru că anul acesta a fost dezastruos, iar anul următor nu are de ce să fie mai bun.

Neaga nu are ce căuta acum ca antrenor la Steaua

Dacă tot iubesc steliștii să vorbească despre transferuri și să dea indicații tactice, haideți să facem chiar asta.

Rică Neaga – băiat bun, puțin mai fecesebist decât ne-ar plăcea nouă, apropiat de suporteri, de gașcă, amuzant, ZERO ca antrenor. A jucat la Steaua, sigur, între 2001 și 2003. Dar asta e mai puțin important. După 2 sezoane ratate, chiar mai are Steaua nevoie de încă un experiment?

Adrian Neaga nu poate ajuta Steaua acum. Pe scurt, nu e destul de antrenor ca să antreneze Steaua. Unul ca Piți, da, ar merge. Neaga, în schimb, nu. Mulți steliști îl iubesc, sigur. Dar nici asta nu contează. Iubirea nu dă gol.

Aducerea lui Neaga la Steaua nu e o garanție că vom promova. E doar o garanție că vom avea parte de un nou sezon în care vom suferi mult.

Se vorbește în același timp și despre posibilul transfer al unui atacant de 31 de ani, Marco Enciu. Ați auzit de el? Nu. Mai departe nu are rost să discutăm.

Din nou, Steaua utilizează o strategie falimentară, ridicată la rang de realizare nemaipomenită. 

Steaua Liberă spune fără oprire de doi ani de zile că echipa noastră are nevoie de un om capabil, care să vină cu o strategie pe termen lung. Rică Neaga este doar un petic, un praf în ochi pentru ca suporterii să nu le mai ceară demisiile lui Bixi, Cîrlan și Neagoe.

La anul, dacă Steaua va rata din nou promovarea, Neaga va fi zburat, la fel ca Lăcătuș, Iovan și Ion Ion, iar Scutărelu ne va da alte breichiniuzuri, ca să mai prindă încă un like, încă un share și încă un șampon vândut. Dar Bixi nu va pleca, Neagoe nu va pleca, Cîrlan nu va pleca, iar Steaua se va „mândri” din nou cu un singur titlu, la polo, și va mai închide o secție sportivă. E un câștig și ăsta, nu? Oricum aveam prea multe secții.

Realitatea e urâtă, dar nu trebuie ignorată

Într-un fel, e ușor de înțeles de ce unii steliști preferă să se mintă. După atâția ani urâți, parcă nu-ți vine să te gândești că și acum e tot urât. Dar asta e realitatea, din păcate.

La Steaua București, întreg clubul, nu doar secția de fotbal, nimic nu merge bine. Și nu merge bine din cauza conducerii incompetente. 

Din păcate, nimic nu se va schimba atât timp cât există steliști care se mint că totul e bine, atât timp cât există steliști care se mint că cei din conducere îi bagă în seamă.

În timp ce conducerea și Bixi ne încearcă să ne momească cu Neaga, Victor Manu și Adi Ilie au plecat la Oradea, să discute cu Luceafărul, echipă de Liga 2. Alți juniori, Giovanni Petcu și Răzvan Milea, sunt la discuții cu Petrolul. Vedeți cum se repetă istoria? Anul trecut s-a întâmplat la fel. Steaua a ratat promovarea iar jucătorii săi au plecat pe la echipe din ligi superioare. Și măcar dacă ar pleca pe bani, dar aceștia au plecat gratuit. Alți bani pierduți aiurea de Steaua, pe lângă cele 2 milioane de euro.

Oare cât vom mai ignora realitatea?  Întrebarea nu e retorică. E cât se poate de serioasă, deoarece unii au început deja să caute scuze pentru cei care sunt atât de slabi încât nu au reușit nici măcar să promoveze din Liga 4 în Liga 3. Doi ani la rând.

În cazul acesta, la anul vom fi tot aici, cu mulți suporteri dându-ne dreptate și alții înjurându-ne, fix pentru că am avut dreptate. Asta nu e o amenințare, e realitatea. Trezirea!

„Cei care refuză să învețe din lecțiile istoriei sunt condamnați să o repete.” – Nicolae Iorga