garanția de 20.000 lei frf liga 3

A depus Steaua garanția de 20.000 lei, necesară pentru înscrierea în Liga 3?

Joi, 18 iulie, este ultima zi în care echipele care doresc să participe în Liga 3 se mai pot înscrie în această competiție. Termenul limită a fost 15 iulie, dar a fost prelungit, deoarece mai multe echipe nu au plătit garanția de 20.000 lei, necesară pentru a primi acceptul din partea FRF. Întrebarea importantă pentru noi este: A depus și clubul Steaua această garanție?

Garanția de 20.000 de lei este o prevedere nouă, care a intrat în vigoare în acest an. Astfel, un club care dorește să participe în Liga 3, trebuie să o depună până la data de 15 iulie. FRF reține această garanție și o returnează clubului în luna mai, anul următor. Scopul garanției este prevenirea retragerii cluburilor din campionat.

La Steaua Liberă, am discutat despre această problemă cu care se confruntă FRF. Multe cluburi pornesc în Ligile 3 și 2, dar se retrag după un anumit număr de etape, când nu mai au chef sau bani. Prin această ultimă măsură, FRF speră să reducă numărul retragerilor sau chiar să elimine complet această problemă. Puteți afla mai multe despre această măsură, citind ROAF al FRF, articolul 38.

Un club care se retrage din competiție sau care dă faliment, pierde garanția. 

Pentru a te înscrie în Liga 3, trebuie să depui garanția de 20.000 lei. Fără această garanție, înscrierea nu e acceptată.

Știm deja că domnul colonel Talpan a fost la FRF pentru a depune cererea de înscriere în Liga 3. Însă, e greu de crezut că acesta a depus și garanția de 20.000 lei. De altfel, depunerea cererii și a garanției este treaba managerului secției de fotbal, Cristian Neagoe, care, dintr-un motiv sau altul, nu s-a implicat deloc în acest proces.

Dacă Steaua nu a depus garanția de 20.000 lei, e greu de crezut că cererea de înscriere va fi acceptată. Acesta este, până la urmă, și motivul pentru care FRF a prelungit termenul limită cu 3 zile.

Pentru noi, vestea e una bună. Faptul că mai multe cluburi nu au depus această garanție înseamnă că există locuri vacante în Liga 3. Înseamnă, deci, că Steaua ar trebui să se ocupe ca să rezolve toate formalitățile cât mai repede. 

Din păcate, clubul Steaua nu comunică cu suporterii săi. Nu știm, astfel, dacă au fost luate toate măsurile pentru ca Steaua să joace în Liga 3, în sezonul 2019-2020. Așa că trebuie să așteptăm acum și să vedem ce se va întâmpla mâine.

Ce spune cererea de înscriere

Puteți vedea aici cererea de înscriere care trebuie completată pentru a participa la Liga 3. Importante sunt câteva aspecte:

1. Cererea este pentru înscrierea și participarea la competiția Liga 3 de fotbal masculin, sezonul 2019-2020

”În conformitate cu dispozițiile art. 38 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice (ROAF), clubul _________ cu sediul la adresa _______, reprezentat legal prin ______, în calitate de _____________, solicită prin prezenta înscrierea și participarea echipei sale în competiţia Liga 3 de fotbal masculin, ediția 2019-2020.”

2. Cererea nu poate fi depus fără garanție

”5) Confirmă că a achitat “Garanţia financiară” prevăzută de articolul 38, alin.1 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice (ROAF), în contul FRF RO888888888888888, deschis la Banca Transilvania şi anexează acestei cereri de înscriere dovada plăţii.”

3. Garanția e un aspect foarte important, fiind menționat de două ori în cererea de înscriere

”15) Cunoaște faptul că nedepunerea la FRF (Departamentul Competiții) până la data de 15 iulie 2019 inclusiv a acestei cereri de înscriere, completată cu informații corecte şi însoţită de dovada plăţii garanţiei financiare, atrage după sine neînscrierea echipei clubului în competiție sau respingerea cererii, conform art. 38. 1, 2, 3 și 4 din ROAF.”

Întrebarea la care trebuie să primim răspuns

A plătit Steaua această garanție? Dacă, pentru noi, nu e necesar să plătim acum, o va plăti în momentul în care va fi necesar? Clubul nu a simțit nevoia de a ne comunica aceste informații. Astfel, noi, suporterii, suntem nevoiți să așteptăm cu sufletele la gură pentru a vedea în ce competiție vom juca în acest nou sezon. Să sperăm, totuși, că faimosul departament de relații cu publicul va avea măcar milă de noi și ne va comunica în ce ligă vom juca, înainte de startul campionatului.