bixi mocanu demisia conducerea stelei Bixi-Pompiliu Mocanu

Domnule Mocanu, dumneavoastră lucrați pentru clubul Steaua sau împotriva sa?

E o întrebare cât se poate de sinceră, la care sperăm să primim răspuns într-un fel au altul. Din păcate, răspunsul năucitor dat de către colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu unui suporter stelist ne obligă să o punem.

Telenovela noului antrenor stelist a luat sfârșit de abia acum câteva zile, când Daniel Oprița a fost numit ca principal. Evenimentul ar fi trebuit să fie unul fără incidente, însă nu a fost așa. Departamentul de marketing și comunicare al Stelei a comis o gafă imensă, când a prezentat știrea. Articolul, care e prezent chiar și acum pe site-ul Stelei, necorectat, spunea că Oprița a jucat la Steaua București, în perioada 2002-2007.  Este o gafă de proporții inimaginabile, dat fiind conflictul dintre FC Fcsb și Steaua București.

Oprița a jucat la Steaua, dar doar un an, între 2002 și 2003. Din 2003, a jucat la FC Fcsb, echipă care nu este și nu a fost niciodată Steaua București.

Suporterii steliști au taxat această gafă. Unul dintre ei a trimis chiar și o plângere către MApN, pentru a-i trage la răspundere pe vinovați. Mesajul său a fost redicrecționat către clubul Steaua, iar Bixi Mocanu a răspuns. Răspunsul este unul care cu siguranță vă va înfuria.

Un răspuns de angajat la FC Fcsb, nu la Steaua

Mai jos, puteți citi mesajul trimis de suporterul stelist. Incredibil e faptul că acesta este mai bine informat chiar decât comandantul clubului Steaua.

La această solicitare, domnul comandant Mocanu a răspuns prin următorul mesaj. Este un mesaj oficial, cu semnătură și ștampilă(chiar dacă noi am șters semnăturile).

Răspunsul este incredibil. Pare dat de un om care e angajat la FC Fcsb SA, nu la Steaua București. Prin acest răspuns, domnul comandant Mocanu (pentru că și-a pus semnătura) și cel care a scris răspunsul (deoarece e posibil ca acesta să fi fost scris de un subaltern) au demonstrat că sunt în totalitate paraleli cu tot ceea ce a realizat Florin Talpan în ultimii ani. Niciun om care a citit motivările dosarelor câștigate de colonelul Talpan nu ar putea scrie așa ceva. Răspunsul dat nu e doar o insultă la adresa muncii colonelului de justiție al Stelei, ci chiar o insultă la adresa clubului Steaua.

Comandantul Stelei nu știe diferența între clubul pe care îl conduce și o societate total diferită

”Activitatea antrenorului Daniel Oprița s-a desfășurat în două etape distincte din punctul de vedere al apartenenței acestuia la entitățile sportive, dar sub aceeași denumire, Steaua București.” Prin această frază foarte întortocheată, care trebuie citită de vreo 2-3 ori, ca să aibă sens, domnul Mocanu încearcă să scuze gafa subalternilor săi.

Ar fi putut recunoaște că a fost o gafă. L-ar fi putut asigura pe suporterul care a trimis sesizarea că nu se va mai repeta pe viitor, că va avea grija ca angajații săi să fie informați corect și să nu își facă treaba superficial. Ar fi putut să facă toate aceste lucruri, dar a preferat să fie și el arogant și superficial, la fel ca angajaul care a scris comunicatul despre Oprița.

Pe scurt, domnul Mocanu ne sugerează că, dacă un fotbalist a jucat anul trecut la Dinamo București și acum joacă la Dinamo Zagreb, în această perioadă el a jucat tot la Dinamo.

În cazul în care vă gândiți că exemplul nu e unul corect, pentru că un Dinamo are București, iar celălalt are Zagreb, vă atragem atenția că există Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, dar și că au existat Asociația Fotbal Club Steaua București și SC Fotbal Club Steaua București SA. Ultimele două au dispărut. Totuși, chiar dacă apare Steaua București în toate 3, nu înseamnă că e vorba tot de Steaua București.

Citiți deciziile date de judecători, domnule Mocanu!

Nu e dificil să înțelegi acest lucru. E destul să te uiți la documentele oficiale ale acestor entități. Steaua București are un CIF, AFC Steaua București are altul, iar FC Fcsb are unul complet diferit de celelalte două.

Ca să îl cităm pe domnul Mocanu, ”în virtutea argumentului juridic”, Daniel Oprița nu a jucat la Steaua București între 2003 și 2007.  A jucat la o echipă care folosea abuziv și ilegal acest nume, lucru determinat de justiție, nu de noi. Și chiar dacă aceasta folosea atunci acest nume, nu înseamnă că era Steaua. Nu înseamnă că ”atât denumirea, echipamentul și continuitatea activității din perioada 2002-2007, cât și activitatea Daniel Oprița se subsumează denumirii Steaua București.”

Ca să înțelegeți și dumneavoastră, domnule Mocanu. Dacă FC Fcsb nu își schimba denumirea și se numea acum tot Fotbal Club Steaua București SA, dumneavoastră nu ați fi putut să spuneți că sunteți președintele acelui club. Tot președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua București ați fi.

Cu noi sau împotriva noastră?

A spune că ”atât denumirea, echipamentul și continuitatea activității din perioada 2002-2007 (…) se subsumează denumirii Steaua București” este o prostie imensă. E o declarație pe care, ca stelist, ai vedea-o doar la suprterii celor de la FC Fcsb. Doar ei ignoră justiția și susțin că, deoarece echipele au avut nume asemnănătoare, e vorba de aceeași echipă.

În asemenea condiții, ne întrebăm din nou de partea cui e domnul Mocanu. De când a venit la Steaua, acesta a dat mai multe declarații pro-FC Fcsb. Mai mult, nu a făcut nimic pentru a-i opri pe aceștia să se mai folosească de imaginea Stelei.

Dacă mai era nevoie de încă o dovadă că acest colonel nu este potrivit să conducă clubul Steaua, uitați-o aici.