bixi talpan zisu piturca belodedici

Cu 10.000 euro, Talpan a câștigat peste 25 de procese cu Becali. Cu un milion de euro, Mocanu nu a reușit să promoveze în Liga 3

Ce ați vrea să citiți în presa de la noi? Informații corecte despre ce se întâmplă cu România? Poate povești de succes, cu lucruri care merg și oameni care fac lumea mai bună. Sau poate articole prin care cei care chiar fac ceva sunt târâți prin mocirlă, doar pentru că și-au depășit condiția? Mai bine să nu ne mințim. Știm cu toții că doar scandalul vinde.

Astăzi, Gsp a publicat nu unul ci două articole despre Florin Talpan. Articolele nu aveau nicio legătură cu sportul, dar au reușit ei cumva să le facă să aibă. Evident, în fiecare din cele două, bravii gesepiști insinuau că Florin Talpan nu e chiar atât de bun cum pare.

Problema cea mai mare a lui Florin Talpan e că e om. Astfel, nu e perfect. Dacă ar fi fost perfect, ar fi câștigat procesele gratuit, ar fi scos din buzunarul propriu câteva sute de milioane de euro, pe care le-ar fi dat clubului, iar toată lumea ar fi fost fericită. Însă Florin Talpan e doar un om. Și, ca orice om, are nevoie de resurse pentru a-și face treaba.

Gsp s-a grăbit să publice rapid documentele pe care le-a primit, cel mai probabil, chiar de la Bixi Mocanu. Nu au spus însă un lucru foarte important: Florin Talpan nu a aruncat aiurea cu acei bani, ci i-a folosit ca să câștige. Și a câștigat la greu! A câștigat mai mult de 25 de procese contra celor de la FC Fcsb, entitate care a fost reprezentată mereu de avocați plătiți pe oră cu cifre care se termină cu 3 de 0 și un EURO.

Practic, suma de 10.000 de euro, prezentată de Gsp drept cheltuielile de judecată ale lui Florin Talpan, nu ar acoperi onorariul avocaților fecesebiști pentru 4 ore de muncă. E ceva, nu?

2.000.000 euro > 10.000 euro

Nu e greu de înțeles de ce Gsp nu îl suportă pe Talpan. Acesta le-a bătut prietenul, pe Becali, pe unde l-a prins. Plini de sechele, gesepiștii scriu în fiecare articol că, deși a pierdut palmaresul în instanță, Becali încă mai poate face recurs. De parcă nu a făcut recurs și la celelalte procese pierdute. Însă Becali nu a făcut recurs și, cel mai probabil, nici nu va face, spre disperarea fanilor săi. Avocații sunt scumpi și nu prea merită să arunci cu bani pe ei, mai ales când știi sigur că vei pierde. Pentru a le fi admis recursul, fecesebiștii ar trebui să demonstreze că actele prezentate de Florin Talpan sunt false. Acest lucru e imposibil.

Doar că decizia din procesul pentru recunoașterea palmaresului va avea aceeași soartă ca deciziile din dosarele pentru marca și numele Steaua. Deși prima din aceste decizii a fost dată în 2014, nu 2015, așa cum greșit informează Gsp, cei care au condus clubul Steaua nu au făcut nimic cu ea. Chiar mai mult, Boroi a călcat decizia în picioare, permițându-le celor de la FC Fcsb să folosească gratuit un bun al statului, adică marca Steaua, pentru un meci european.

Au urmat Petrea, care nu doar că a lăsat uitată decizia de la marcă, dar nici pe cea de la nume nu a vrut să o aplice, și Bixi Mocanu, care nu face nimic cu decizia ce privește palmaresul. Aceștia doi, în doi ani de zile, au cheltuit peste 2 milioane euro pentru echipa de fotbal, pe care nu au fost în stare să o promoveze din Liga 4, în Liga 3.

Ultima dată când ne-am uitat, 2.000.000 era o cifră mult mai mare ca 10.000.

Rezultate vs. lipsa de rezultate

Astăzi, Bixi Mocanu încearcă probabil să se răzbune pe Talpan. E greu de crezut că documentele obținute de Gsp au venit de altundeva. E greu de crezut și pentru că știm că Mocanu a arătat aceste documente în ultimele zile. Acest lucru a fost confirmat de un suporter, care ne-a scris chiar săptămâna trecută, vorbindu-ne exact despre ceea ce a scris astăzi Gsp.

Așadar Bixi Mocanu le-a vorbit suporterilor despre Talpan. Nu e o problemă. Problemă e faptul că acești suporteri nu pun întrebări. Da, Florin Talpan a cheltuit 10 mii de euro pentru procesele unde a reprezentat Steaua. Dar el a câștigat aceste procese. El a cheltuit acești bani cu cap și a avut rezultate.

În schimb, Bixi Mocanu a avut la dispoziție un buget de 18 milioane euro, dar rezultatele Stelei din ultimul sezon au fost dezastruoase. În ceea ce privește fotbalul, clubul condus de Mocanu a cheltuit vreun milion de euro, dar echipa tot nu a promovat în Liga 3.

Publicul trebuie astfel să judece. Cine face mai mult bine statului român? Un funcționar public care cheltuie 10 mii de euro și are rezultate sau un funcționat public care cheltuie un milion de euro și o dă în bară?

Ar fi fost frumos dacă Gsp ar fi pus și această întrebare. Însă probabil că ”sursa” ar fi refuzat să mai contribuie cu documentele respective, în acest caz.

O încercare penibilă de a-i lua lui Talpan din merite

Numele firmei Milcev Burbea e o noutate doar pentru cei care nu au studiat procesele dintre Steaua și FC Fcsb încă de la început. Noi, Steaua Liberă, știam că Talpan a solicitat ajutorul acestei firme în 2014. L-a solicitat pentru că voia să se asigure că va câștiga procesul, ca măsură de siguranță. Asta nu înseamnă că nu a avut nicio contribuție.

Deși, fie vorba între noi, nici nu contează dacă a avut sau nu vreo altă contribuție. Dacă Talpan a adus această firmă și dacă cu ea a fost câștigat procesul, nimic nu mai contează. Decizia lui tot una bună a fost. Bună pentru Steaua. O altă decizie bună pentru Steaua, la fel ca decizia de a porni procesul pentru marcă, în 2011, în primul rând. A fost tot decizia lui Florin Talpan.

Nu a fost decizia lui Boroi, care i-a dat lui Becali voie să folosească marca Steaua gratuit, cu de la sine putere, într-un meci european, după pierderea procesului. Nu a fost decizia vreunui general. Nu a fost nici măcar decizia vreunui ministru. A fost doar decizia lui Florin Talpan. El a pornit procesul în 2011 și tot el l-a câștigat. Cum l-a căștigat, dacă a făcut-o asistat sau singur, asta nu contează!

La celelalte procese, pentru nume, palmares, prejudiciu, etc., Talpan a fost singur. Presa știe asta. L-a filmat de fiecare dată. Dar e mult mai ușor să arunci cu noroi într-un om care a realizat ceva, decât să încerci tu să fii mai bun.

Puneți-vă întrebări, că răspunsurile vin!

Gsp a publicat două articole în care insinuau anumite lucruri despre Florin Talpan. Au publicat chiar și unele documente. Până astăzi, nu au publicat vreo motivare din dosarele pierdute de Becali. Și nici nu s-au chinuit să explice publicului cum s-a putut ca o echipă înființată în 2003 să se bage cu forța în prima ligă, fix în locul Stelei București. De ce?

Cu siguranță știți răspunsul.

Atacul de astăzi, la adresa singurului om din Clubul Sportiv al Armatei Steaua București care a avut rezultate în ultimii ani e o nouă dovadă a pericolului în care se află clubul nostru. Ei, cei care îi fac Stelei rău, care i-au făcut deja, vor să scape de Talpan. De ce? Simplu. Ca să îi poată face rău în continuare!