amfb

AMFB vrea să stoarcă tot din Steaua

Speriați de ideea că ar putea pierde Steaua București și banii care au venit din participarea echipei noastre în Liga 4, în ultimii 2 ani, AMFB a venit cu o idee noua, chiar mai penibilă și odioasă decât ideea cu intrarea în play-off cu doar câte un punct diferență între primele 4 locuri.

Despre ce e vorba? Simplu, despre o modificare a regulamentului play-off-ului. Nu, nu vă gândiți că a decis Lumînare să îl scoată. Și nu, nu a hotărât nici ca punctele să fie înjumătățite sau păstrate. Noul play-off va avea loc la fel ca vechiul play-off, cu cele patru echipe intrând cu câte 3, 2, 1 și 0 puncte, în funcție de locul ocupat în sezonul regulat.

Singura diferență e că, în acest an, meciurile se vor juca tur-retur.

Adică AMFB vrea să își dubleze câștigurile. O idee simplă și genială, care cu siguranță va băga destui bani în conturile AMFB-ului. Vorbim aici despre taxa de participare în play-off (care poate ajunge ușor sau chiar să treacă de 20.000 lei), sponsorizări, bilete și, evident, televizări.

Dacă își va juca cărțile corect, AMFB va putea organiza un play-off cu Steaua, Dinamo, unul dintre Rapiduri (sau amnândoua) și Carmen. Ar fi un play-off mai interesant decât orice ar putea da Liga 1, iar banii ar fi și ei pe măsură.

Fotbalul contează mai puțin aici. La fel și interesele echipelor.

Cum vor avea loc mai multe meciuri, șansele de fraudare vor crește și ele, iar, la final, Steaua s-ar putea să se trezească din nou cu o promovare ratată.

Asta se întâmplă atunci când cei care conduc clubul nu dau nici doi bani pe el. Dacă Bixi Mocanu își dorea într-adevăr ca echipa noastră să promoveze, făcea tot ce era posibil ca să scăpăm de mizeria numită AMFB. Așa, suntem din nou captivi în această mlaștină

Mulțumim, Bixi Mocanu!