dușmanii Stelei

S-au unit dușmanii Stelei

Durere mare în fotbalul românesc. FC Fcsb, cea mai murdară echipă din Europa, nu s-a calificat în Europa League și stă să se desființeze. Odată cu dispariția sa, se întrevede și revenirea rapidă a Stelei în primul eșalon al fotbalului românesc. Cum era de așteptat, acest lucru i-a deranjat pe mulți antisteliști. Așa că dușmanii Stelei s-au unit, pentru a ține în viață mizeria numită FC Fcsb.

La 74 de ani, te-ai gândi că bătrânul Lucescu are lucruri mai bune de făcut. Să stea cu nepoții, să se mai uite la un serial turcesc, poate să facă ceva folositor cu viața lui. Nu, greșit. Cele peste 7 decenii de frustrări ale celui poreclit ”Il Muce” nu vor fi date uitării prea curând. Așa cum nu va fi dată nici Steaua, echipa în jurul căreia a gravitat întreaga carieră fotbalistică a lui Mircea Lucescu.

De mic, Lucescu ar fi vrut să fie la Steaua. Nu a fost, pentru că nu a fost destul de bun. Dar și-a dorit întotdeauna să joace sau să antreneze echipa noastră. Asta își dorește și acum și știe că nu are nicio șansă. Așa că, cum a făcut de multe ori până acum, ”Il Muce” s-a dus la celălalt mare dușman al Stelei. Dușmanul dușmanului meu e prietenul meu. Așa gândește Mircea Lucescu.

Dușmanii Stelei iubesc FC Fcsbul

„Nu înţeleg de ce se ia lumea de Gigi. Eu m-aş lua de generalii de Armată, care l-au scos pe Becali din Ghencea, l-au privat de suporteri. Dispare un brand extrem de important pentru istoria fotbalului românesc, cum e Steaua. Soluţia va fi să se împace Gigi Becali cu Armata şi să se reîntoarcă acolo unde îi e locul, în Ghencea,” a spus Lucescu.

Normal că asta era soluția. Acum că FC Fcsb stă să se desființeze, soluția ca acel club infect să nu dispară e ca Gigi Becali să pună gratuit mâna pe marca Steaua. Ignorăm decizii judecătorești, ignorăm legi, ignorăm și faptul că Steaua București există și joacă în Liga 4 de câțiva ani buni. Totul pentru că unul dintre cei mai mari dușmani ai Stelei, dacă nu cel mai mare, vrea ca FC Fcsb și Becali, celălalt mare dușman al Stelei, să supraviețuiască.

”Se face o mare greşeală când lumea se ia de Gigi Becali. Dacă Steaua era lăsată în condiţiile în care era, ce se întâmpla? Ce satisfacţii au avut cei care au contribuit la asta? Ce au rezolvat cu o echipă din Liga 4?”, a declarat Mircea Lucescu.

Da, chiar. Ce satisfacții au avut cei care și-au dorit ca Steaua București să se reîntoarcă în fotbal? ”Il Muce” nu a avut nicio satisfacție. El chiar a fost bucuros când Steaua, echipa pe care a urât-o de vreo 70 de ani, a dispărut din fotbal.

Toți dușmanii Stelei erau fericiți când acea clonă mizerabilă pretindea că e Steaua și murdărea numele Stelei peste tot. Acum, Lucescu ar vrea ca Steaua să ajungă la Becali, ar vrea să o vadă pe ultimul loc din Liga 1. Acesta este visul lui. Acesta a fost întotdeauna visul lui.

Sfârșitul erei FC Fcsb

Dispariția FC Fcsbului este acum o certitudine. A fost anunțată de ani buni, dar acum putem fi siguri că acest proces a pornit. Fără calificări europene, pe ultimul loc din campionat, cu jucători de duzină și cu Becali drept antrenor, această echipă nu mai are nicio șansă de supraviețuire.

Dispariția sa va fi un catalizator pentru reîntoarcerea Stelei în ligile superioare. Va fi de asemenea semnalul că e necesară întoarcerea la normalitate, la lumea în care legile sunt făcute pentru a fi respectate.

Apariția FC Fcsbului a însemnat trecerea la fotbalul corupt. A fost momentul când fotbalul nostru a luat-o puternic în jos. Acum, odată cu pornirea procesului de desființare a FC Fcsbului, putem spera că această era va lua sfârșit. Putem spera că fotbalul românesc va redeveni măcar o fracțiune din ce a fost cândva.

Este și acesta un motiv pentru care dușmanii Stelei ar vrea ca FC Fcsb să nu dispară. La fel ca ciupercile, și ei se descurcă mai bine pe întuneric. Doar că, la lumina unei Stelei, nu poate exista întuneric.