florentin dumitru

Să nu uităm de Florentin Dumitru

Dacă se tot apropie meciul din campionat cu FC R 2, am face bine să ne amintim de Florentin Dumitru, unul din cei cărora viitorii noștri adversari le datorează participarea în acest sezon al Ligii 4.

Florentin Dumitru a apărut de nicăieri, într-o zi, și, ca prin minune, a început să vorbească în numele Stelei. A dat declarații în presă, a vorbit la TV, s-a întâlnit cu oameni, ba chiar s-a dat reprezentantul clubului Steaua București, mergând până acolo încât să voteze în numele Stelei. Apoi, la fel cum a venit, a dispărut.

Fostul doiar al Stelei nu mai e acum la club, dar acțiunile sale au avut efecte, chiar efecte neplăcute. Astfel, e absolut necesar să nu uităm de Florentin Dumitru.

Nu trebuie să uităm și nu trebuie să lăsăm ca acest subiect să moară. De ce? Pentru simplul fapt că, acum când totul s-a terminat, Steaua a pierdut. Și nimeni nu e tras la răspundere. Nimeni nu oferă niciun răspuns legat de povestea lui Florentin Dumitru la Steaua. Întrebări, în schimb, sunt destule.

Cine l-a adus/trimis pe Florentin Dumitru la Steaua?

Să începem cu începutul. De unde a apărut Florentin Dumitru la Steaua? L-a adus cineva? L-a trimis cineva aici? Dacă da, cine?

E greu de crezut că fostul fotbalist al Stelei s-a trezit într-o zi și, în timp ce își trăgea nădragii pe el, i-a venit ideea de a merge să se angajeze la Steaua. Crește astfel probabilitatea ca acesta să fi fost trimis/adus de cineva la club. Iar de aici vine următoarea întrebare.

Cu ce scop a fost adus/trimis Florentin Dumitru la Steaua?

În niciun moment al prezenței sale la clubul nostru, niciunul din cei care dețin funcții de conducere la Steaua nu s-a gândit că ar fi important să menționeze că, totuși, Florentin Dumitru nu e angajat al Stelei. N-au spus nici că i s-ar pregăti vreun post. N-au spus nimic.

Singurul care a vorbit a fost Dumitru, care și-a oferit singur un post la Steaua, cel de consilier al comandantului interimar, Bixi-Pompiliu Mocanu.

Consilier al comandantului interimar? Pentru ce? Cu ce l-ar putea ajuta Florentin Dumitru, un fost fotbalist, pe Mocanu? Ce sfat i-ar putea da? În legătură cu ce? Dacă trebuia să fie consilier pe probleme ce țin de fotbal, nu era mai normal ca Dumitru să fie consilierul lui Neagoe, managerul secției de fotbal?! E o poveste foarte greu de înțeles.

Dacă nu era angajat, de ce a votat Dumitru pentru Steaua?

În august, site-ul Liga4.com a anunțat că ”Steaua București s-a faultat singură. A votat cu două mâini pentru înscrierea FC R2 în Liga 4”. Partea cea mai proastă e că cel care a reprezentat Steaua la vot nici măcar nu era angajat la club. Da, e vorba de Florentin Dumitru.

Iar acesta a votat pentru FC R2. 

Explicația lui Dumitru e că el a votat cu majoritatea. Adică, a văzut el că celelalte echipe votează pentru FC R2, așa că a votat și el. Doar că asta e o minciună. Cele mai multe echipe (nouă la număr) s-au opus intrării FC R2 în Liga 4. 

Cum Liga 4 are acum 16 echipe, iar 2 din ele au fost adăugate după acel vot, votul lui Florentin Dumitru a fost unul din cinci. Da, pentru FC R2 au votat doar 5 echipe, celelalte 9 opunându-se.

Iar pentru AMFB a fost destul. Au băgat imediat FC R2 în Liga 4 iar, când au fost întrebați cum de i-au permis lui Dumitru să voteze pentru Steaua, au spus că ei credeau că el e angajat al Stelei. Nimeni nu a verificat nimic, nimeni nu a prezentat vreun act, totul s-a făcut în glumă. Practic, orice om care venea de pe stradă putea vota în numele Stelei. Era destul doar să aibă pe el un fular roș-albastru. Poate nici atât. Poate era destul doar să spună că e stelist. Așa se face treaba la AMFB.

Evident, votul nu a fost anulat, chiar dacă a fost unul ilegal. FC R2 joacă fără probleme în Liga 4. E și meritul lui Florentin Dumitru.

De ce vorbea Florentin Dumitru despre stadionul Steaua?

Dumitru a dispărut rapid din peisaj după povestea cu AMFB-ul, însă nu votul pentru FC R2 este partea cea mai interesantă a acestei povești. Suntem siguri că fostul fotbalist a votat la comandă pentru FC R2, dar nu credem că asta a fost misiunea sa principală la Steaua. Mai degrabă, acesta a încercat să pornească o afacere/colaborare pentru ca el sau oamenii care îl controlează să pună mâna pe noul stadion.

La o emisiune a ProSport, Dumitru a vorbit despre planurile cu noul stadion. Chiar a menționat formarea unei asociații care ar fi urmat să îl administreze. Doar că Florentin nu avea nicio treabă cu Steaua. De ce vorbea el despre noul stadion? În calitate de ce propunea el înființarea unor asociații care să administreze stadionul?

Cine ar fi controlat această asociație și cine ar fi băgat banii în buzunare? Aceste întrebări sunt pentru alt articol.

Nu răspunde nimeni?

Cristian Cîrlan a spus că nu l-a mandatat pe Dumitru pentru a reprezenta clubul. A mers chiar mai departe și a declarat pentru Gsp că ceea ce a făcut fostul fotbalist e uzurparea calității oficiale, o infracțiune. Dar nimeni nu a făcut plângere împotriva lui.

După ce Cîrlan a spus că nu l-a mandatat pe Dumitru, Mocanu a spus că acesta a fost mandatat ce Cîrlan. Două declarații care se bat cap în cap. Două declarații care demonstrează că nimeni nu știe ce se întâmplă în club. Ori asta, ori cei implicați mint de îngheață apele.

Cert este că Dumitru, Cîrlan și Mocanu trebuie să răspundă pentru acest incident. Nu se poate ca totul să fie mușamalizat și uitat. Nu se poate ca un individ venit de pe stradă să ia decizii în locul comandantului, să se autoangajeze la club, să vorbească în numele lui.

E rușinos și e o nouă dovadă a lipsei de profesionalism de la club.

Dacă Steaua va avea probleme cu FC R 2 și va ajunge să sufere de pe urma acestei echipe, să nu vă mai uitați după vinovați. Îi avem deja aici. Și vor plăti! Vor plăti și ei, dar și cei care au girat pentru ei.