mihai mironică

Zbuciumatul Mironică – Despre cine vorbești, Mihăiță?

Cu două fraze, ieri, Florin Talpan a umilit din nou oile fcsbiste. Nici nu i-a fost greu. A spus doar adevărul. Ironia i-a ars însă rău de tot pe cei care papă tot ceea ce le servește Gigi Becali. Cum era de așteptat, unul dintre ei a sărit în apărarea stăpânului. Da, e vorba despre Mihai Mironică.


Înainte de a merge mai departe cu articolul, trebuie să facem un anunț. Omul (?!) Mironică merită atenția noastră. Pentru că se chinuie atât de tare să îl apere pe Becali și să facă propagandă pentru acesta și pentru FC Fcsb, noi credem că merită o rubrică specială pe site-ul nostru. Astfel, am lansat rubrica ”Zbuciumatul Mironică”. Vom scrie aici despre acest imens fan al celor de la Liverpool, pe care Gigi Becali l-a purtat peste tot prin Europa, așa cum chiar el a recunoscut.


Florin Talpan, mega burn pentru oi!

Presa din România e incredibil de previzibilă. După ce triștii fotbaliști fcsbiști au strigat ”Forza Steaua” în vestiar, aceștia s-au dus rapid la Florin Talpan, în speranța că vor obține ceva bun. Și chiar au primit ceva bun. Pentru că Florin Talpan le-a dat un răspuns care le va arde pe oi bine de tot, săptămâni întregi de acum înainte. Ce a zis colonelul stelist? Puteți citi mai jos:

„Am aflat și eu despre gestul celor de la Fotbal Club Fcsb. Sunt sigur că au strigat «Forza Steaua» în vestiar pentru a ne încuraja pe noi și pentru a ne felicita pentru parcursul bun din campionat și din Cupa României. Știm că mulți dintre ei sunt steliști, că ne urmăresc și că se interesează de fiecare meci al nostru. Le mulțumim pe această cale. Vreau de asemenea să le transmit și eu un mesaj. Vreau să le spun «capul sus!». Știu că nu trec printr-o perioadă prea bună în aceste momente și că nu mai au nicio șansă la campionat. Dar titlul nu e totul. Important este să se simtă ei bine.” – Florin Talpan

Imediat după publicarea acestor cuvinte, în zona Pipera, mai mulți vecini s-au jurat că au putut auzi un sunet asemănător celui făcut de o oaie dusă la tăiere. A fost, evident, vorba de un atac crud la adresa celui mai iubit dintre pământeni. Drept urmare, cineva trebuia să ia măsuri.

Și cine mai bine decât Mihai Mironică, cel căruia Gigi Becali i-a arătat Europa?!

Mironică pe post de MM – atac pe Facebook

În alte vremuri, apărătorul celui poreclit El Ciobandante ar fi fost MM Stoica, fost coleg de celulă dar și angajat. Acesta ar fi urlat pe Facebook și ar fi încercat să pară inteligent. Ar fi vorbit, de asemenea, pe un ton superior, ca un om care nu a făcut pușcărie. Deși a făcut.

Însă probabil că și Gigi Becali a observat că relevanța lui Stoica a dispărut, după perioada petrecută la răcoare. Nimeni nu mai prea ascultă ce spune acest băiețel bătrân. Acesta este și motivul pentru care cel cunoscut drept ”Ne-a Gigi” a refuzat să îl mai țină ca angajat. Și tot din acest motiv, nicio televiziune nu îl mai dorește pe Mimișor.

Așadar, ”patronul” avea nevoie de sânge proaspăt. Aici a intrat în scenă Mihai Mironică. Ajutat de pumnul de păr proaspăt implantat, care îi oferă un look nou, de tânăr șmecheraș, Mihai 2 (Mironică) este o variantă mult mai bună decăt Mihai 1 (Stoica). Are urmăritori pe Facebook, nu a făcut pușcărie și nici nu a făcut transferuri proaste la FC Fcsb. Practic, e un MM renăscut, fără păcate, dar cel puțin la fel de vasal în relația cu ciobanul piperean.

Cu gândul la Liverpool, Mironică și-a dat singur cu stângul în dreptul

Mihai MironicăNoul MM și-a intrat în rol destul de repede. Văzând ironia lui Florin Talpan, acesta a simțit nevoia de a apăra Fotbal Club Fcsbul. Din păcate, de data asta, tastele nu i-au fost aliați de nădejte. Postarea lui Mironică, pe care o puteți citi alăturat, nu prea are sens.

În ea, fostul asistent al lui Radu Banciu încearcă să sugereze că, deși Becali i-ar fi furat lui Talpan câteva zeci de milioane de euro, acesta din urmă mergea la meciuri de fotbal în loja machidonului. Doar că nimic nu e adevărat aici. Și trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva Mironică era sub influența meciului Napoli – Liverpool, când a scris postarea. Bine că a scris-o înainte de meci. Dacă o scria după, se făcea de rușine și mai tare. Liverpool a pierdut rușinos la Napoli (2-0 pentru napoletani), deși a avut pe teren toate vedetele. Probabil că Mihăiță a plâns mult de tot aseară.

Dar să revenim la ale noastre. Becali nu a furat nimic de la Talpan. A prejudiciat, într-adevăr, statul român. Și asta în mod repetat. De la Florin Talpan, însă, nu a furat nimic. Nu din câte știm noi. Mai mult, loja despre care vorbește Mironică era a stadionului Steaua. E vorba despre același stadion Steaua deținut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, adică clubul unde lucrează Florin Talpan.

În loja Stelei, nu a lui Becali sau a FC Fcsbului, Florin Talpan s-a dus cu bunul său prieten Miodrag Belodedici, cu care a și făcut poza. Nu s-a dus pentru Fotbal Club Fcsb, nu s-a dus pentru Becali, nu s-a dus acasă la Becali. Conform contractului de închiriere pe care clubul Steaua București îl avea cu Fotbal Club Fcsb, clubul nostru primea oricum un număr de bilete gratuite la evenimentele Fcsbului.

Așadar, despre cine vorbești, Mihăiță?

Încearcă să fii original, Mihai. Nu te mai repeta!

E o încercare destul de slăbuță a lui Mironică, de a da în Talpan. În primul rând a folosit o poză folosită și răsfolosită de toate oile până acum, deci nu e original deloc. Apoi a mai și inventat el un scenariu care nu ține. Foarte slab, Mihăiță.

Răspunsul tău nu ajunge nici până la gleznele mega ironiei lui Florin Talpan, care într-un singur paragraf l-a făcut și loser pe șeful tău și a și râs de fotbaliștii tăi preferați. Dacă vei continua la fel, viitorul tău la stână nu va mai fi la fel de sigur. Gigi Becali a scăpat deja de un Mihai, mai uzat, într-adevăr, dar să nu crezi că nu poate să mai scape de încă unul.

Presa din România e plină de cei ca tine. Și fiecare din ei abia așteaptă să fie duși de Gigi Becali peste tot prin Europa.

Așteptăm așadar răspunsuri mai bune de la tine, Mihăiță. Că de asta ți-am și dedicat o rubrică. Ți-am zice și să nu ne dezamăgești, dar sunte siguri că o vei face. Foarte probabil, în următorul tău atac la adresa Stelei sau a lui Florin Talpan, tot despre Stalin, cazărmi sau Ceaușescu o să vorbești. Povești vechi, neinteresante, pe care tot mai puțini oameni le cred.