Nici Petre Marin nu a jucat vreodata la Steaua București

Să joci la FC Fcsb e o rușine. Nu o spunem noi. O spun cei care au jucat la această echipă. Niciunul din ei nu vrea să admită că a jucat acolo. Petre Marin, fostul fundaș, se află pe această listă.

Pentru ProSport, acesta a declarat că a jucat la Steaua București. Totuși, asta e o minciună. Petre Marin nu a jucat niciodată la Steaua București. Dar înțelegem de ce spune asta. Îi e rușine să recunoască că a jucat la FC Fcsb.

Visele lui Petre Marin

”Nu mă interesează niciun act de la Talpan, nu mă interesează nicio hotărâre judecătorească. Această echipă a lui Gigi a oferit continuitate, așa cum au făcut și cei din generația mea, 2006.” a spus Petre Marin pentru ProSport. ”Steaua nu a retrogradat niciodată, Steaua nu a intrat în faliment, Steaua a umplut stadioanele peste tot în România. Că acum a apărut o altă echipă, care a câștigat în Tribunal numele Steaua și stema, nu mai este treaba mea. Că s-a luat echipa fraudulos sau nu mai știu eu ce acuze i se aduc lui Gigi Becali, iar nu mai este treaba mea! Eu am fost doar fotbalist și am încercat să îmi fac meseria cât mai bine,” a continuat acesta.

Într-un fel, are dreptate. Petre Marin e doar un fost fotbalist. Unul cel mult mediocru. Și tocmai pentru că e doar un fost fotbalist ar trebui să își cunoască lungul nasului.

Dacă nu îl interesează actele, să tacă. Actele dau valoare cuvintelor, nu invers. Nu e destul ca Petre Marin să spună că a jucat la Steaua. Trebuie să și demonstreze acest lucru cu un contract. Doar că Petre Marin nu a semnat niciodată vreun contract cu Steaua. A semnat cu FC Fcsb, cu FC National, Sportul, Rapid, Unirea Urziceni și Concordia. Adică doar cu echipe de duzină. În niciun punct al carierei sale, fostul fundaș nu a jucat la o echipă de talia Stelei.

Că își dorește să se fi întâmplat asta, nu ne privește pe noi. Cum pe el nu îl interesează ”actele de la Talpan”, pe noi nu ne interesează visele sale. Noi știm doar care este realitate. Iar realitatea este că FC Fcsb nu e Steaua București. Nu a fost vreodată și nici nu o să fie. Așadar, Petre Marin nu a jucat niciodată la Steaua București. Așa cum nu a jucat nici Dică, nici Goian, nici Dino Eze, nici Klemi Saban, nici Gora Tal și niciuna din marile vedete Fcsbiste.

Dacă a avut loc o fraudă, e important!

Petre MarinPetre Marin are 46 de ani. Te-ai gândi că un om de vârsta lui nu tratează cu atâta lejeritate subiectul încălcării unei legi. Însă el ne spune că ”nu e treaba mea dacă s-a luat echipa fraudulos”. Păi, ba e. Că, dacă ”s-a luat fraudulos”, tu nu ai jucat la Steaua, Petrică, ci la FC Fcsb, altă echipă.

Așa cum am spus, un om serios nu tratează superficial un astfel de subiect. Îl gândește, are grijă să nu spună prostii, să nu se facă de rușine. Dar poate că cerem prea mult de la un ”rapidist de mic”. Da, am uitat să vă spunem. Petre Marin e rapidist de mic, așa cum singur a recunoscut în 2001:

„Sînt născut şi crescut aproape de stadion, ţin cu Rapidul de mic! Şi nu spun asta doar fiindcă m-am transferat aici!”